Politický koutek
Re: Politický koutek
covid tu s váma už řešit nebudu je to past.. nechápu že to ještě někdo řeší
2022 Audi A4 Allroad 40TDI 150kw
ex 2022 Audi Q5 50TDI 210kw
já třeba covid jakoby řeším proto, že nám dneska jednoho zaměstnance pozitivně testovali.
Ale to nebyla pointa. Pointa je v tom, že co je jeden rok naším státem prezentovaný jako dezinfo a na popud (asi) US vlády mazaný z Twitteru, youtube (...), je o rok později najednou "velmi pravděpodobná možnost" prezentovaná oficiálními kanály.
Takto kompetentní parta by měla mít právo rozhodovat o tom, co se bude psát na internetu / v novinách?
Tak jo
Ale to nebyla pointa. Pointa je v tom, že co je jeden rok naším státem prezentovaný jako dezinfo a na popud (asi) US vlády mazaný z Twitteru, youtube (...), je o rok později najednou "velmi pravděpodobná možnost" prezentovaná oficiálními kanály.
Takto kompetentní parta by měla mít právo rozhodovat o tom, co se bude psát na internetu / v novinách?
Tak jo
2.5T, 2x2.0TDI, 2,8DC incoming))
A jinak když nám Fiala dneska schválil ten odpovědný rozpočet, jak mi přišlo před pár minutami newsletterem, dovolím si podotknout, že při plánovaných příjmech 1940mld. ještě sekne 252mld. sekeru.
V roce 2023 plánované příjmy 1928mld.
V roce 2022 plánované příjmy 1678mld.
Tzn. kdyby pan zodpovědný nerozmrdával prachy na všechny strany, mohl ten rozpočet mít v plusu a ani by se nemusel moc snažit. Jenže geronti potřebujou přidat, státní pakáž potřebuje přidat, potřebujem nový ministerstva, potřebujem víc místopředsedů PS, potřebujem si sami zvýšit platy a upsííííík typičo, zase máme ztrátu jako kráva
V roce 2023 plánované příjmy 1928mld.
V roce 2022 plánované příjmy 1678mld.
Tzn. kdyby pan zodpovědný nerozmrdával prachy na všechny strany, mohl ten rozpočet mít v plusu a ani by se nemusel moc snažit. Jenže geronti potřebujou přidat, státní pakáž potřebuje přidat, potřebujem nový ministerstva, potřebujem víc místopředsedů PS, potřebujem si sami zvýšit platy a upsííííík typičo, zase máme ztrátu jako kráva
Co na to rict. Ted sme byli na sumave a projeli sme v ramci vyletu okrajove pres DE a AU a proste ten rozdil je tak strasne do oci bijici. Vsude cisto, krasny silnice, krasny baraky. Pritom to sou maly prdele u hranic. Pak prejedes zpet, silnici uzka rozpadla bez car, baraky rozpadly. Nechapu to
Štěpán:
Tak to, cos uvedl, moc ovlivnit nejde, protože:
- důchodci potřebuji mít valorizovane důchody, nemůžou byt fixní. Navíc o kolik tahle vláda nenastavila
- místopředsedové Ps, vlastní platy, atd. jsou jen kapka v tech mld. Zbytecne to zmiňovat. Pro zajímavost, platy ústavních činitelů jsou dany zákonem a rovněž valorizovany (tuším dle průměrně mzdy), ta vláda s tím moc nezmuze, pokud se to nezruší/nezastaví jinak ústavní většinou. Jasne, můžou zahrát grandy a dat ty prachy na dobročinné účely, ale výdaj státu zůstane stejný.
- důchodci potřebuji mít valorizovane důchody, nemůžou byt fixní. Navíc o kolik tahle vláda nenastavila
- místopředsedové Ps, vlastní platy, atd. jsou jen kapka v tech mld. Zbytecne to zmiňovat. Pro zajímavost, platy ústavních činitelů jsou dany zákonem a rovněž valorizovany (tuším dle průměrně mzdy), ta vláda s tím moc nezmuze, pokud se to nezruší/nezastaví jinak ústavní většinou. Jasne, můžou zahrát grandy a dat ty prachy na dobročinné účely, ale výdaj státu zůstane stejný.
2024: Audi A5 Sportback S line 45 TFSI, 195kW
2019: VW Tiguan Highline R-Line 2.0 BiTDI, 176kW
2016: Audi A6 Avant 2.0 TDi, 140kW
Mattone: jj, když jsem tam pracoval a často čáru předjížděl, bylo to vidět. I tráva byla zelenejsi, doslova. V A/DE louky, u nás pole.
A o tom, jak Stanjura elegantně přehodil OZE na hrb podnikatelům a občanům, o tom se ještě v novinách pořádně ani nepsalo.petr_riha píše: ↑pon 02 říj 16:42 Štěpán:
O to první se můžeme přít. To druhé není objektivně pravda.* Plus ta prasečina s předčasnýma důchodama. Chápeš. Podniky kňučí, že nemají lidi, stát kňučí, že nemá učitele, stát kňučí, že nemá peníze, a co udělá? Umožní lidem odejít z trhu práce (kde za ně podnikatelé odváděli soc. / zdrav / daně a ještě jim dá víc peněz, než kdyby na něm řádně zůstali. Kopal bych je do koulí.
* https://www.vlada.cz/cz/media-centrum/a ... C5%AFchodu.
- místopředsedové Ps, vlastní platy, atd. jsou jen kapka v tech mld. Zbytecne to zmiňovat.
Ale to není vůbec zbytečné zmiňovat. Fiala a jeho parta zkrachovalých podnikatelů / učitelů po mě chce prachy. A chce jich víc, než jich chtěl Babiš. V mezičase sami pro sebe vytvořili absolutně nová koryta, třeba pro Pekarovou a Richterovou* nebo založili rovnou tři nový ministerstva.
Když se fotr v 09 dostal do druhotný platební neschopnosti (a ten, kdo ho tam dostal tuhle dělal ramena ve forbesu ), jeho lidi si nechali i sáhnout na platy a spousta z nich u něj pracuje do dneška.
Kdyby jim sáhl na platy a obratem koupil novou Panameru, asi by to neprošlo, že. Ačkoliv o těch 50k/pm, nebo co takovej krám na 60 měsíců splátek stojí, v případě snahy o přežití fabriky vopravdu nejde...
*Které se, navzdory velkohubým prohlášením před volbami, z postu šéfky MPSV absolutně zesraly a radši si nechaly nadělit funkce, které sice mají služební auta a vyšší platy, ale zodpovědnost žádnou, ani ne tu politickou...
Pro zajímavost, platy ústavních činitelů jsou dany zákonem a rovněž valorizovany (tuším dle průměrně mzdy), ta vláda s tím moc nezmuze, pokud se to nezruší/nezastaví jinak ústavní většinou.
Jj, ale ta valorizace může být taky zmražená žejo. A ona dokonce zmražená byla. https://www.novinky.cz/clanek/domaci-pl ... u-40417871.
Ale jak říkal soudruh Jurečka, prostě se to rozmrazilo a to je zákon, s tím se nedá nic dělat.
Zajímavý je, že na důchody byl taky zákon, ale s tím se něco dělat dalo.
https://ct24.ceskatelevize.cz/domaci/36 ... ci-duchodu
Jasne, můžou zahrát grandy a dat ty prachy na dobročinné účely, ale výdaj státu zůstane stejný.
Znovu opakuji. Stát po mě chce víc peněz, než po mě chtěl dřív. A ve stejnou chvíli si poslanci nechají zvýšit platy? Ne, prostě ne.
Přesně to teď někde komentovali, tuším v Kecy a politika. ODS je tak dementní, že všechno co dělá, dělá přesně proti svým voličům.
Kdo jinej, než volič pětikoalice, si chce dát do nákladů auto nad 2mio?
Kdo jinej, než volič pětikoalice, bude příští rok na firmě solit minimálně stovky tisíc navíc, za to, že dotaci na OZE už nebude platit stát, ale on?
A tak
A u toho, jak budeš doplácet DPHčko ze slušně vybavenýho Ečka, si můžeš večer pustit zprávy a podívat se, jak si nějaká prodejkyně SIM karet z tvých peněz pořídila další služební sedmicu a zvedla sama sobě plat. Defenestrace
Edit: A mimochodem, jenom aby bylo jasno. Z toho co píšu, vopravdu nemám radost. Když se ohlašovaly výsledky voleb, tak z toho jsem radost měl. Protože program SPOLU a jejich kecy před volbama se mi líbily.
Ovšem když si vzpomenu, že ten zmrd Jurečka vykládal, jak si je vědom toho, že je české pracovní právo vychýlené na stranu zaměstnanců a že s tím hodlá něco udělat a potom se podívám, co teď prošlo, mám na hlavě nasráno víc, než jsem ochoten akceptovat.
Vyjádřím se jen k te jedné tezi, a sice, ze stát po tobě chce více.
To není pravda, chce stejně (procentualne). Tím bych to uzavřel, protože zbytek se točí v podobném duchu. Jasne, inflace, vyšší tržby, vyšší odvody, vyšší důchody, platy i mzdy. Všechno tak nějak v rovnováze, ale odvody jsou procentualne +- stejne.
To není pravda, chce stejně (procentualne). Tím bych to uzavřel, protože zbytek se točí v podobném duchu. Jasne, inflace, vyšší tržby, vyšší odvody, vyšší důchody, platy i mzdy. Všechno tak nějak v rovnováze, ale odvody jsou procentualne +- stejne.
Hele kdysi si psal, že tu politiku moc nesleduješ. Tak u toho zůstaň. Protože pokud seš schopnej napsat:
1. Zvýšení DPPO o 3 procentní body.
2. Zvýšení efektivní sazby DPFO pro spoustu vysokopříjmových lidí. Jasně, tyhle prachy už často berou přes Schwarz, ale je to tam.
3. Zvýšení efektivní sazby DPFO skrze výrazného omezení slevy na manželku.
4. Zvýšení efektivní sazby DPFO skrze zrušení školkovného.
5. Zvýšení efektivního "zdanění" práce přidání 0,6% do odvodů. Jak to vyřídíš se zaměstnancema je na tobě, nicméně opět stát "někde" bere víc. Ať už podnikateli nebo zaměstnanci.
6. Navýšení odvodů pro živnostníky.
7. Navýšení daní z nemovitostí.
A můžu vesele dále pokračovat...
Já bych to všechno kousnul a držel u toho hubu. Doba je zlá, já to vím.
Ovšem pokud stát na mě, jako na soukromníka jde takhle, ale sám pro sebe akorát nabírá nový lidi a zvyšuje jim platy, tak opravdu nejsem spokojen.
Tuhle jsme vyhodili stovky tisíc za splnění tak dementní hygiencký normy, že se prvně čtyři úředníci u nás v kanclu asi 3 hodiny radili, jestli ji po nás mají opravdu vyžadovat splnit. Očividně ten předpis taky viděli poprvý.
Pak se usnesli, že § je § a nebudou si dělat zbytečně zle.
Křižovatka Evropy, mozkovna, ne montovna.
Tak nejsem otevřen další diskusi. Protože označit to za "nepravdu" by bylo zbytečně jemné. Slovo "píčovina" bych považoval za vhodnější.
1. Zvýšení DPPO o 3 procentní body.
2. Zvýšení efektivní sazby DPFO pro spoustu vysokopříjmových lidí. Jasně, tyhle prachy už často berou přes Schwarz, ale je to tam.
3. Zvýšení efektivní sazby DPFO skrze výrazného omezení slevy na manželku.
4. Zvýšení efektivní sazby DPFO skrze zrušení školkovného.
5. Zvýšení efektivního "zdanění" práce přidání 0,6% do odvodů. Jak to vyřídíš se zaměstnancema je na tobě, nicméně opět stát "někde" bere víc. Ať už podnikateli nebo zaměstnanci.
6. Navýšení odvodů pro živnostníky.
7. Navýšení daní z nemovitostí.
A můžu vesele dále pokračovat...
Já bych to všechno kousnul a držel u toho hubu. Doba je zlá, já to vím.
Ovšem pokud stát na mě, jako na soukromníka jde takhle, ale sám pro sebe akorát nabírá nový lidi a zvyšuje jim platy, tak opravdu nejsem spokojen.
Tuhle jsme vyhodili stovky tisíc za splnění tak dementní hygiencký normy, že se prvně čtyři úředníci u nás v kanclu asi 3 hodiny radili, jestli ji po nás mají opravdu vyžadovat splnit. Očividně ten předpis taky viděli poprvý.
Pak se usnesli, že § je § a nebudou si dělat zbytečně zle.
Křižovatka Evropy, mozkovna, ne montovna.
Proste ti fiala strasne ublizuje, tohle uz je knuuu lvl okamura.