Onboard videa

Zajímavá automobilová videa z celého světa.
Odpovědět
Truck Daškam
Letec

Re: Onboard videa

Příspěvek od Truck Daškam »

Já tam třeba předčasně tipující OA taky nepouštím. Ani ty, co mají pocit, že když přílítnou prázdným levým, hodí blinkr, tak automatiky je musím pustit...
Však jasně, o tom žádná. Ale kolona se hne, mě než se to rozhjebe tak vznikne mezera - a šup a jsou tam tři. Pak se to zastaví, tím uvolněným pruhem přijedou další auta a hádej co se děje jak se to rozjede.. zipuje se.

Když budeš mít dva pruhy (v jednom kamiony v druhém OA) věř že za zúžením to nikdy nebude kamion, osobák, kamion, osobák.... Ale kamion, 5x osobák, kamion, 4x osobák.

Zrovna dneska sbíhání z JS na D1 (pominu-li, že tam neplatí zip, ale auta vpravo dávaj prostě přednost).
Přede mnou v tom pravém pruhu Tiguan - bude se řadit logicky přede mě. Na ním nalepená Octavie - měl asi 500m na to, aby se připravil na řazení za mě a ono ne... Čekal jestli kvůli němu budu brzdit a když ne, tak v tom připojováku téměř zastavil. Včetně toho za ním, co zase lepil na něj.
Prostě vůbec žádná úvaha dopředu, nic - jede vedle mě auto tak jedu nadoraz a ono to nějak dopadne
Chápeš to?
řidičBOB
Antiradar FAN
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od řidičBOB »

Šak, když se jich tam 5 vejde a nikoho neomezí, tak prosím.
Že jsou i řidiči OA, kryplové, o tom žádná. Nic není černobílé. Ten osobák ale ve finále přidá a je pryč. Když to stejné udělá 40t kamion, tak pryč není a blokuje dál ostatní.
O tom to je.
No pain, no gain.
Vespa time \m/
Truck Daškam
Letec

Šak, když se jich tam 5 vejde a nikoho neomezí, tak prosím.
Jenže ono není černobílý ani tohle. Určitě to platí ve chvíli, kdy se furt jede a nezastavuje se (naopak, je to tak i výhodný). Jenže když to skáče, tak místo toho abych popojel 30m, popojedu pouze 10m - ten za mnou to samý.... Pak znova... V konečném důsledku se to v tom proudu vozidel negativně projevuje.

Nebo to je jako snížená rychlost na dálnici před omezením, a všichni to statečně ignorují - pak přijde to omezení, osobní auta brzdí a zase se všelijak a co nejpozději řadí, do toho musí brzdit i kamiony, aby za prvé někoho v tom končícím pruhu nezavřeli + si musí udělat rozestupy... A špunt hotovo a pak se děje to co tu řešíme.
To už je celkově lepší, když se zavírá pravej pruh - sice se kamioni řadí dřív (což by ani nevadilo), ale dokud nemusí kamion na brzdy protože ho osobák prostě nepustí, tak to jede (nebo samozřejmě pokud se kamion nelepí a tím si to posere sám).

Přitom kdyby jeli všichni spořádaně stejnou rychlosti - zazipovat by šlo i v těch 80. Ale holt letět 120 nadoraz, lepit se a řešit to na poslední chvíli je víc kůl.
Čímž neříkám, že za to můžou jen osobáky - ale nákladní auta se prostě z principu snaží jet tak nějak normálně, aby nemuseli jet brzda/plyn (protože jak jsi sám psal, dlouhý rozjezd). U OA pro mě zcela nepochopitelně převažuje chtít jet brzda/plyn - tady poletím a támhle dupnu na brzdu

Jako z tý vejšky kde sedím o tom fakt mám přehled co se vpředu děje a jakou to má reakci vzadu. Škoda že nemám energii a náladu (a asi ani čas) takovej průběh kolony natočit z dronu, určitě by to bylo poučnější a bylo by to dobře vidět
Chápeš to?
řidičBOB
Antiradar FAN
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od řidičBOB »

To asi není ani potřeba. Všichni, co jezdíme víme, jak to asi funguje. Stačí jeden debil a jde to srát.
Ale udělat tam špunt že dvou kamionů jednak není řešení a pak také kamioňák není místní šerif, aby rozhodoval o tom, co je správné a co ne.
Já je třeba na D5 v zákazu nevychovávám. Už na ně ani neblikám, nic. Doma stáhnu záznam a odesílám DS na policii.
Btw: už 3 kusy jsem připravil o ŘP.
Ale jak říkáš, třeba se jim to vyplatilo.
No pain, no gain.
Vespa time \m/
Truck Daškam
Letec

řidičBOBo: No, není řešení... Ale i je.
Protože vždy když to někdo zavře (a třeba i jiný OA neumyslně jen svou tupostí) - tak se to "záhadně" rozjede

Párkrát jsem za zavíračem byl (v OA i NA). Neřeším, pak se to rozjede, držím si odstup. zazipuju. Pokud to za mnou nikdo nezesral, mohlo se zipovat (a jet) plynule dále.
Chápeš to?
řidičBOB
Antiradar FAN
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od řidičBOB »

No jo no. Řidič mixu.
Jednou, když jsem byl ještě mladý, dojel jsem takového zmrda. Vystoupil jsem a slušně ho poprosil, aby se zařadil a neblokoval jízdu pruh. Z kabiny spustil sérii nadávek.
Šel jsem do kufru, vytáhl pálku a ještě jednou ho požádal, aby se zařadil. Prej vyskočí a zabije mě, jestli se dotknu kamionu. Tak jsem mu rozjebal světla, masku, blinkr a tak kolem.
Neseběhl.
Ale zařadil se. ;-)
No pain, no gain.
Vespa time \m/
abgx1
Letec

Příspěvek od abgx1 »

Hm. Na to by som nemal gule. Ani dost siroke plecia. Ale znie to ako adekvatne riesenie upchateho pruhu.
M.Z.
Letec

Příspěvek od M.Z. »

S rozbíjením čehokoliv na cizím autě teda absolutně nesouhlasím a přijde mi to neadekvátní jakékoliv situaci...
GTS 992
KTM X-BOW GT
F-150 5,0 ROUSH
M2 MT
hoonring.cz
Coupe JCW KW3
řidičBOB
Antiradar FAN
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od řidičBOB »

Mě taky.
Měl uhnout nebo alespoň nebýt vulgární.
Dostal na výběr.
Ještě mohl sejít dolů. A dostal by on.
Vzdycky je na výběr.
Btw: předcházel tomu call na operačního, aby tam poslal hlídku a sjednal průjezdmost dálnice. Prej se nic nestalo a ať si to vyřešíme sami řidiči.
Tak se i stalo.
No pain, no gain.
Vespa time \m/
brnenska.odchytova
Pan Řidič
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od brnenska.odchytova »

řidičBOB píše: čtv 03 srp 09:01 Mě taky.
Měl uhnout nebo alespoň nebýt vulgární.
Dostal na výběr.
Ještě mohl sejít dolů. A dostal by on.
Vzdycky je na výběr.
Btw: předcházel tomu call na operačního, aby tam poslal hlídku a sjednal průjezdmost dálnice. Prej se nic nestalo a ať si to vyřešíme sami řidiči.
Tak se i stalo.
Je fakt vtipný, jak pičuješ do TD a kamioňáků, že jestli maj nějaký špeciální pravomoce, ale sám se pak chováš jako agresivní kkt :-D To prostě nemá chybu...
O tom, že to bylo kdysi dávno, ti fakt nežeru.. viděl sem pár tvejch videí z nedávný doby...
Odchytávám neposlušný řidiče na kameru a občas nějaký to zvířátko na kapotu...
Odpovědět