Kdo má přednost?

Ať už se chcete stát lepším řidičem, nebo poradit ostatním, jak se zlepšit.
Odpovědět
Předseda
Letec

Re: Kdo má přednost?

Příspěvek od Předseda »

řidičBOB píše: čtv 27 črc 15:14
Předseda píše: úte 25 črc 09:36 Teď se zaměřuji na průjezd křižovatek víc a hned mám další situaci.
https://goo.gl/maps/55cLNEk41mtPGnyA9

Střešovická x Patočkova, jedeme stejně jako na view Fiat Stilo. Dle zákona by ale mělo auto odbočující doprava zastavit, protože má lidově "červenou". Běžná praxe: všichni dají přednost autům jedoucím po Patočkově a normálně se zařadí. Nepamatuju na jediný případ, kdy by někdo odbočující doprava stál na červenou.

Takže jak?

Hele, kde jsi přišel na to, že ten semafor platí pro tvůj jízdní pruh? :-??
Dostal jsem se až k tomuto odkazu http://www.trolejbus.cz/2007/krizovatky.htm a zajímá mě, co je na tom pravdy. A mimo obecných keců, od namachrovaného p.říhy, jsem se tu nedozvěděl vůbec nic.

Není tím nijak dotčeno, že skutečně odbočit vpravo je OK (koneckonců sám tak odbočuju). Jen zkrátka chci mít jistotu, že to co dělám, dělat můžu.
Myslím, že je to validní point do internetového fora o autech. Rozhodně přínosnější, než jestli má být olej 5W30 nebo 5W40 nebo zda jsou lepší Micheiln PS4 nebo Goodyear F1 apod.
řidičBOB
Antiradar FAN
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od řidičBOB »

ten pán to podává celé tak, že nikde není psáno, že semafor platí pouze pro ten pruh, který je mu přilehlý (na více proudé komunikaci) nebo je signál nad tím jízdním pruhem... Ale nikde nepíšeš, kde vzal opak toho tvrzení.
Nakrásně ten semafor může zakrývat náklaďák nebo dodávka a odbočující řidič je v řiti.
Proto existují křižovatky, kde skutečně platí to, co pán popisoval a ty vypadají takto:
tančící dům.jpg
No pain, no gain.
Vespa time \m/
PepaSFI
Pan Řidič

Příspěvek od PepaSFI »

nějak mi není jasný jak může ten semafor zakrýt náklaďák když je vlevo, to spíš není vidět na semafor vpravo. A jen tak letmo jsem si projel obrázky pár křižovatek kde to znám a našel jsem pár případů kdy je semafor pro pravý směr umístěný vlevo. Jo je to semafor s šipkou, doplňuje ten běžný pro všechny směry, minimálně v jednom případě je tam nedlouho.
A ještě jsem našel tohleto https://autoskoly.cz/?p=275
řidičBOB
Antiradar FAN
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od řidičBOB »

Mlho, to je přesná kopie tohodle http://www.trolejbus.cz/2007/krizovatky.htm, akorát je to nepodepsané...
No pain, no gain.
Vespa time \m/
řidičBOB
Antiradar FAN
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od řidičBOB »

Takže tahle křižovatka:
Obrázek

a tahle:
https://www.google.com/maps/@50.0716187 ... ?entry=ttu

jsou stejné a vlastně i když tam není semafor ve směru odbočujícího vozidla, mají se projíždět stejně; čili stát na červený na semafor, který je pro úplně jiný směr a křižovatku :-??
Z jakého důvodu tam tedy je ten semafor v prvním případě? A že takových odbočení po Pze je...
No pain, no gain.
Vespa time \m/
Truck Daškam
Letec

Příspěvek od Truck Daškam »

No počkej Bobe, ty křižovatky nejsou stejný. Ta křižovatka u tančícího domu je tahle (je to jedna velká křižovatka, nikoliv dvě).
Takže dle toho odkazu co posílal Předseda, by tam ten semafor vpravo nemusel být a červená na ostrůvku by platila pro všechny
kuk.png
↓↓↓↓Ta Průmyslová je tahle, tzn. křižovatky dvě a tam semafor skutečně neplatí - protože jedna křižovatka je řízená semaforem, druhá ne (kdyby tam byl plný signál jako dřív, dnes je tam směrový semafor)
kuk2.png
Naposledy upravil(a) Truck Daškam dne pát 28 črc 20:01, celkem upraveno 2 x.
Chápeš to?
Truck Daškam
Letec

Mě Bobe přijde, že ty nerozlišuješ složení těch křižovatek..
Ostrůvky absolutně nehrají žádnou v roli tom, kdo má/nemá přednost - a je úplně jedno jestli je řeč o ostrůvku z trávy, betonu, šikmých čar, nebo kráteru.
Chápeš to?
Truck Daškam
Letec

Proto jsme tady s Předsedou řešili kdys tohle:
Tady má přednost modré auto (jedna křižovatka)
hu_modré.png
A zde má přednost červené auto (dvě na sobě nezávislé křižovatky)
hu_červ.png

A nás zajímalo, jak to má řidič modrého auta poznat, pokud tam není dodatková tabulka s tvarem křižovatky (kterých se všimni, v obrázku jsou)
Chápeš to?
Truck Daškam
Letec

To je podobný, jako takováhle křižovatka s takovouhle tabulkou - kdo jede první? Ten kdo je jako první na hlavní?
Ne - je to jedna křižovatka, a jako vozidla odbočující doleva se mají správně míjet pravými boky

Určitě ses s takovou křižovatkou taky už setkal, jen si ted za boha nevzpomenu kde je
blb.png
Chápeš to?
řidičBOB
Antiradar FAN
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od řidičBOB »

Co by měl furt řidič poznávat? Jede podle toho, co vidí on a ne co by měl vidět z druhého směru nebo odkudkoliv odjinud.
No pain, no gain.
Vespa time \m/
Odpovědět