Kdo má přednost?

Ať už se chcete stát lepším řidičem, nebo poradit ostatním, jak se zlepšit.
Odpovědět
PepaSFI
Pan Řidič

Re: Kdo má přednost?

Příspěvek od PepaSFI »

prosil bych vysvětlit co mám špatně když odkazuju na zákon? Že jako nadšeně neschvaluju svérázné výklady pravidel? Zrovna tohle semaforování není úplně nebezpečný, vždycky tam je ta přednost která to zachraňuje, takže jde spíš o peníze a papíry ale už se tady dřív řešily jinší zvěrstva a tam bych se nerad dostal. Pro některý je problém pochopit že chodec prostě má přednost a že u semaforu se zastavuje. Teda pardon, aby mě zas někdo nechytal, není to semafor, je to světelné signalizační zařízení.
řidičBOB
Antiradar FAN
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od řidičBOB »

Jestli je pro tebe příloha 9 k prováděcí vyhlášce svérázný výklad, tak se opravdu není třeba dál bavit ;-)
Btw: kde přesné se v té tvé citaci 361čky vyskytuje ta část, kdy prázdné kolečko platí pro všechny, směry?
A ještě bych poprosil do obrázku té Střešovické vyznačit, kde PŘED semaforem mám tedy příště zastavit. To by mi moc pomohlo. ^:)^
No pain, no gain.
Vespa time \m/
PepaSFI
Pan Řidič

Příspěvek od PepaSFI »

a ono je někde napsáno že to neplatí? Obvykle to jsou obecné věci co platí vždy pokud není stanoveno jinak.
Prosil bych odkaz na tu prováděcí vyhlášku, nemám čas prohledávat dokumenty a rád se poučím kde jsem se mýlil.
A co je nejasného na zastavení u semaforu? Pokud tam není čára, zastavím tam kde na něj vidím, což v tomhle případě bude asi tak přesně vpravo vedle auta co tam bude stát v přímém směru. Teda spíš v levém, ono to uhýbá doleva.
řidičBOB
Antiradar FAN
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od řidičBOB »

Obecné věci, co platí... No to mám dost. Platí to, co je psáno v zákoně a ne to, co Pepa prohlásí za obecné :))
Jestli jsi líný něco si dohledat, tak já opravdu nejsem tvůj osobní Google.
Aha, takže tam, kde na něj vidím :)) :)) No tvl. Asi další obecná věc.
Takže ty na Střešovické stojíš vedle toho auta, co pokračuje rovně a čekáš, až jemu padne zelená, ano?
No pain, no gain.
Vespa time \m/
Truck Daškam
Letec

Příspěvek od Truck Daškam »

řidičBOB: Tak jinak:
Když zde odbočuji doprava - mám přednost doprava před protijedoucm co odbočuje doleva, nebo nemám a proč?

https://www.google.com/maps/@50.0540706 ... ?entry=ttu
Chápeš to?
PepaSFI
Pan Řidič

Příspěvek od PepaSFI »

a kde by se asi mělo u semaforu zastavit? Pět metrů za ním a pak věštit co by na něm asi tak mělo být rozsvícené? Platí co je v zákoně? No fajn a kde je v tom zákoně napsáno že semafor vlevo neplatí? Mně je to jedno, já na červenou nejezdím, my venkovani možná nejsme tak akční a peníze za pokuty taky nerozhazujem rádi.
A nejsem líný si něco dohledat, už tady v tom po chvilkách brouzdám třetí den a furt nikde nenacházím že by semafor vlevo neplatil. Netvrdím že někde nemůže ležet předpis co to určuje, možná blbě hledám ale v zákonech co jsem našel to není. Aby bylo jasno, já jsem ten divnej co čte návody, mám rád starý příručky a učebnice a rád se doberu nějakého výsledku. Jinak bych vás tady už dávno poslal do třeba Tararingapatamu a dál to neřešil. Jenže tady zatím padly jen "dyť to nemá logiku" a podobně, navzdory citacím ze zákona a odkaz na něco co by to potvrzovalo nikde žádný. Takže se právem domnívám že je něco blbě a někdo prostě má svou pravdu ze které neustoupí páč by se mu asi scvrk bambulín, ikdyby to dostal poštovním holubem s královskou pečetí. A teď jdu zas chvilku dělat něco hodnotnýho, smaží se mi cibule.
řidičBOB
Antiradar FAN
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od řidičBOB »

A kde je napsáno, že semafor nalevo, umístěn u jiného jízdního pruhu, platí i pro toho, co je od něj 5-7 metrů a odbočuje odbocovacim jízdním pruhem v úplně jiném místě?
Nečekám odpověď. Zatím jsi mi totiž neodpověděl na jedinou otázku. Jenom kecy.
Odkazovat se na citaci zákona, která je úplně o něčem jiném a s danou věci nemá nic společného, to je kumšt :-bd
Btw: kdo v argumentaci neví kudy-kam, vždy vytáhne něco o malém přirození. Vesměs to jsou právě ti, kterým příroda nedadelila. Jak v mozkovně, tak mezi nohami.
No pain, no gain.
Vespa time \m/
mattonecz
Letec

Příspěvek od mattonecz »

tvl to se tu řeší 20 stránek? :D já to teda nečtu ale nechápu moc co řešítu, podle posledních příspěvků je to furt dokola. jestli nějakej magor někdy bude stát na červený z vedlejšího pruhu tak mu vytroubim díru do hlavy :D
2022 Audi A4 Allroad 40TDI 150kw
ex :( 2022 Audi Q5 50TDI 210kw
PepaSFI
Pan Řidič

Příspěvek od PepaSFI »

tak nejsem línej, našel jsem si tu vyhlášku a příloha 9 jaksi obsahuje totéž co jsem citoval ze zákona, jen s vobrázkama, což jsem ostatně předpokládal. Takže argument na prd. Leda bych měl nějakou jinou vyhlášku, což mi jaksi někdo nehodlá upřesnit.
U svislých značek je jednoznačně popsáno kde a jak a kudykam. U semaforu nic takového není. Nikde není napsáno že se umisťuje jen vpravo od cesty, nikde není napsáno že platí jen pro ten a ten jízdní pruh. Znamená to snad že ho můžu ignorovat? U semaforu není nijak určeno pro jaký pruh platí, teda s výjimkou křížku a šipky pro uvavírání pruhů, aby mě zas někdo nechytal.
Odpověděl jsem na mnoho otázek, obvykle citací ze zákona. Jenže to nebylo dle libosti, tak budem útočit žejo.
A na tom obrázku o který ze začátku jde je ten semafor v přední části ostrůvku mezi pruhy, o žádném "nekde jinde" nemůže být řeč. Jo jsou místa kde je jinde a už vůbec nevylučuju že je to někde celé blbě postavené ale tady jde o to jestli to někde řeší nějaký předpis.
Předseda
Letec

Příspěvek od Předseda »

petr_riha píše: čtv 27 črc 20:32
Předseda píše: čtv 27 črc 14:44
petr_riha píše: stř 26 črc 09:49

Na beton. Semafor platí pro směr rovně, doprava žádný semafor není. Je tam jen trojúhelník, a křižovatka se řeší stejně jako by tam byla trvale svítící zelená šipka doprava. Tzn. můžeš jet, pokud dáš přednost autům ve volném směru.
Vracíme se zpátky na začátek. Jsi schopný to tvoje "na beton" konečně o něco relevantního opřít? A prosím bez keců a vykrucování, že nejdřív někdo jiný musí to a ono...
Dobrá, odpověz mi na té Střešovické na ty chodce. Pokud by ....
Ty seš jantar, to není možný #-o Já se tě zeptám, zda seš schopný to podložit bez keců a ty hned v první větě vypálíš, že ti mám nejdřív na něco odpovědět #-o :))
Odpovědět