Kdo má přednost?

Ať už se chcete stát lepším řidičem, nebo poradit ostatním, jak se zlepšit.
Odpovědět
Truck Daškam
Letec

Re: Kdo má přednost?

Příspěvek od Truck Daškam »

Tak omyl, jdou to dvě křižovatky (zase P2 na ochraném ostrůvku), takže to není dle mě ten případ, co řeší Předseda a semafor zde pro vozidla doprava neplatí.
Tzn chodce pustit, ten tam semafor ani nemá...
https://www.google.com/maps/@50.0927812 ... ?entry=ttu
Chápeš to?
petr_riha
Letec

Příspěvek od petr_riha »

Ale ale ale, takže najednou semafor doprava neplatí? Jsem ale rád, že se začínáme shodovat na základních věcech, jako jsou křižovatky.

Smutné je, že někteří nechápou ani s profesákem v kapse a předsvědčovat je o řešení křižovatky musí řidič amatér...

Btw, při příjezdu od Petřin vím prd, jestli na ostrůvku kolmý směr nějakou značku má nebo nemá. Mě zajímají jen ty značky, které jsou ke mně otočené čelem a jsou určené mě. Zákon mi neukládá povinnost domýšlet si značky, které nevidím. ČIli ta hlavní tam je z mého směru irelevatnní, pracuji jen s tím, co mám ve výhledu. A ta je rovně semafor, doprava trojúhelník.
2024: Audi A5 Sportback S line 45 TFSI, 195kW
2019: VW Tiguan Highline R-Line 2.0 BiTDI, 176kW
2016: Audi A6 Avant 2.0 TDi, 140kW
Truck Daškam
Letec

petr_riha: Ano, měl jsem za to že se jedná o jednu křižovatku a tudíž by platilo dle odkazu to, co píše Předseda.
Takhle dle mě semafor neplatí je to v pořádku a není to ten případ, co Předseda odkazem popisoval

Zdůrazňuju, že tím ale neříkám, že špatně udělané křižovatky co píše Předseda (a jeho odkaz) neexistují. A zároven připouštím, že se můžu plést a Předsedův odkaz je přímo na tuhle křižovatku.. Řekl bych, že tohle tady se 100% jistotou nevyřešíme
Chápeš to?
Truck Daškam
Letec

při příjezdu od Petřin vím prd, jestli na ostrůvku kolmý směr nějakou značku má nebo nemá. Mě zajímají jen ty značky, které jsou ke mně otočené čelem
Ano, ty nemáš šanci poznat jestli se jedná o dvě nebo jednu křižovatku - s Předsedou jsme to tady řešili ohledně přednosti před vozdlem, které odbočuje z protisměru doleva (pokud je to jedna křižovatka = mám jako odbočující doprava přednost. Pokud dvě křižovatky = má přednost on). A na to jsme se právě jen dozvěděli, že jsme kreténi
Chápeš to?
petr_riha
Letec

Příspěvek od petr_riha »

Truck Daškam píše: čtv 27 črc 12:33 petr_riha: Ano, měl jsem za to že se jedná o jednu křižovatku a tudíž by platilo dle odkazu to, co píše Předseda.
O jednu křižovatku se jedná i na Václaváku. To, že na odbočení na jedné straně světla jsou a na druhé nikoliv, nedělá z jedné křivovatky dvě.
Truck Daškam
Letec

Václavák nemáme dle čeho určit, kolik křižovatek to reálně je - zdali jedna velká a členitá, nebo dvě.
Můžem se jen orientovat dle toho DZ IZ8a,protože pokud by to byla jedna křižovatka - je ta značka platná i pro magistrálu (což je nesmysl). Ale jak psal PepaFSI, to klidně může být špatně umístěná značka - ačkoliv to si osobně nemyslím a já se přikláním k variantě, že jsou to křižovatky dvě
Chápeš to?
petr_riha
Letec

Příspěvek od petr_riha »

Je úplně buřt, jestli to bereš jako jednu nebo dvě křižovatky.

Rovně jsou světla, doprava jen trojúhelník. Jak ve Střešovicích, tak na Václaváku.

Pokud mám na obou křižiovatkách směrem rovně zelenou, chodci mají červenou a já jedu.
Pokud je na obou křižovatkách cokoliv, a já jedu doprava, dávám přednost autům ve volném směru, i chodcům na přechodu bez světelné signalizace.
Truck Daškam
Letec

No ale u toho Václaváku máš přednost ty - přednost zprava

A ani u Václaváku a ani v těch Střešovicích chodci semafor nemají (a ani nevím na co, když ty taky ne)
Chápeš to?
petr_riha
Letec

Příspěvek od petr_riha »

Jasně, psal jsem více myšlenek, chtěl jsem psát o chodcích a přidal do toho auta. Na Václaváku je pravačka.
Truck Daškam píše: čtv 27 črc 14:06 A ani u Václaváku a ani v těch Střešovicích chodci semafor nemají (a ani nevím na co, když ty taky ne)
Tak bylo vás víc, co jste tu celý dopoledne tvrdili, že ve Střešovicích semafor mám. Nějak se ztrácíš...
Předseda
Letec

Příspěvek od Předseda »

petr_riha píše: stř 26 črc 09:49
Předseda píše: úte 25 črc 17:37 maratonec: a to víš na beton nebo si to jen myslíš, protože tak jezdíš?

petr_říha: dtto maratonec.
Na beton. Semafor platí pro směr rovně, doprava žádný semafor není. Je tam jen trojúhelník, a křižovatka se řeší stejně jako by tam byla trvale svítící zelená šipka doprava. Tzn. můžeš jet, pokud dáš přednost autům ve volném směru.
@říha, ty seš kolovrátek přesvědčený o své nadřazenosti. Diskuzní retorika jako od Babiše.., tos odkoukal? Místo toho, abys ty hodil nějaké podklady (o které jsem tě požádal) proč si to myslíš, tak chceš naopak po ostatních aby oni něco dokládali / ukazovali / našli / vyvrátili a jiné blá blá.

Vracíme se zpátky na začátek. Jsi schopný to tvoje "na beton" konečně o něco relevantního opřít? A prosím bez keců a vykrucování, že nejdřív někdo jiný musí to a ono...
Odpovědět