Kdo má přednost?
- Truck Daškam
- Letec
Re: Kdo má přednost?
Btw. ano podle značek na ostrůvku. Na Střešovické je jen trojúhelník, žádný semafor. Děkuji za odpověď
Však právě - a proto je to JEDNA křižovatka a (bohužel) by mělo platit to, co poslal Předseda. Že ani tvůrce tý křižovatky nechce aby to platilo je věc druhá
PepaSFI: Šipkovej tam je možná ted nově, co se udělala odbočka doleva. Jinak tam byl vždy plný semafor
Však právě - a proto je to JEDNA křižovatka a (bohužel) by mělo platit to, co poslal Předseda. Že ani tvůrce tý křižovatky nechce aby to platilo je věc druhá
PepaSFI: Šipkovej tam je možná ted nově, co se udělala odbočka doleva. Jinak tam byl vždy plný semafor
Chápeš to?
TD: prosím o odpověď na chodecký (ne)semafor ve Střešovické.
2024: Audi A5 Sportback S line 45 TFSI, 195kW
2019: VW Tiguan Highline R-Line 2.0 BiTDI, 176kW
2016: Audi A6 Avant 2.0 TDi, 140kW
nevím kdy a jak tam byla nebo nebyla šipka, každopádně je na tom vobrázku co sem byl dán jako příklad. Jinak k chodcům, chodec na přechodu má přednost pokud není určeno jinak, třeba chodeckým semaforem. Takže pokud jedeš na zelenou, pořád má chodec přednost. Obvykle to teda bývá ošetřený blikajícím oranžovým panáčkem ale co je jistý žejo.
PepaSFI: tak v tom případě prosím o odkaz na konkrétní paragraf, který říká, že když mám zelenou, může chodec vstoupit na přechod.
A mám se tedy, když jedu na zelenou, pokaždé přesvědčit, jestli chodec stojící u přechodu má chodecký semafor (a pokud ano, můžu jet), nebo ne (v tom případě ho musím pustit)? To jako fakt? Být tebou, zamyslel bych se, jestli máš mít strach z ostatních, nebo sám ze sebe.
Jinak ano, pokud mám doplňkovou šipku doprava, a bliká při tom oranžový panáček, má i on zelenou. To je ale jiná situace, že, navíc ji upravuje zákon. Zde řešíme něco jiného. Domnělý semafor pro auta a absenci semaforu pro chodce.
A mám se tedy, když jedu na zelenou, pokaždé přesvědčit, jestli chodec stojící u přechodu má chodecký semafor (a pokud ano, můžu jet), nebo ne (v tom případě ho musím pustit)? To jako fakt? Být tebou, zamyslel bych se, jestli máš mít strach z ostatních, nebo sám ze sebe.
Jinak ano, pokud mám doplňkovou šipku doprava, a bliká při tom oranžový panáček, má i on zelenou. To je ale jiná situace, že, navíc ji upravuje zákon. Zde řešíme něco jiného. Domnělý semafor pro auta a absenci semaforu pro chodce.
a on je nějaký paragraf že tam vstoupit nesmí? On má přechod a na něm přednost. Je někde napsáno že tu přednost nemá když..... pokud vím jediný co mu může bránit je chodecký semafor nebo policajt, eventuelně zdravý rozum že ti neskočí pod auto. Zelená neruší automaticky další pravidla, je to jen právo vjet do křižovatky a je mnoho případů kdy sice můžeš vjet a někdy ani to ne ale nemůžeš jet dál, například při odbočení vlevo.
- Truck Daškam
- Letec
petr_riha: Zákon není dokonalý, s tím se smiř a spoléhá se prostě na to, že ten kdo vymyslí křižovatku, tak nedá přechod bez semaforu hned za ní.
To, že se z jedné křižovatky udělají dvě (viz dokaz na Jirny) je jen jakási klička, jak pomoct plynulosti
Mimochodem, to samý:
Opět jsou to dvě křižovatky a ten kdo odbočuje doprava dává přednost všem (zase značka P2).
A doplním, že směrový semafor tam je posledních pár let, předtím tam byl normální semafor. Dost možná se ty směrové semafory dávají z důvodu, co poslal Předseda
https://www.google.com/maps/@50.0716187 ... ?entry=ttu
To, že se z jedné křižovatky udělají dvě (viz dokaz na Jirny) je jen jakási klička, jak pomoct plynulosti
Mimochodem, to samý:
Opět jsou to dvě křižovatky a ten kdo odbočuje doprava dává přednost všem (zase značka P2).
A doplním, že směrový semafor tam je posledních pár let, předtím tam byl normální semafor. Dost možná se ty směrové semafory dávají z důvodu, co poslal Předseda
https://www.google.com/maps/@50.0716187 ... ?entry=ttu
Chápeš to?
Pepa: kecy v kleci... Takže když stojí chodec u přechodu a má červenou, zastavíš a pustíš ho? Protože má přednost, i když ty máš zelenou? Nějak se v tom začínáš zamotávat...
TD: Jirny mě nezajímají. Zajímá mě Střešovická, o které se tu bavíme.
- Truck Daškam
- Letec
TD: Takže když stojí chodec u přechodu a máš zelenou, zastavíš a pustíš ho?