Řidiči, co to mají v ruce...

Zážitky, zkušenosti, srazy, upozornění na nebezpečná místa i dotěrnou policii.

Moderátor: řidičBOB

Odpovědět
řidičBOB
Antiradar FAN
Kontaktovat uživatele:

Re: Řidiči, co to mají v ruce...

Příspěvek od řidičBOB »

dobře...a brzdná dráha Kefalín je stejná u kamionu, který jede 100 km a u OA, které jede 150kmh?
Ono totiž stačí, když to při honění si za volantem, pošlete v 90ti do silničářů nebo do stojící kolony, kterou si v návalu semene do hlavy, nevšimnete ;-)
Podle policie narazil kloubový kamion naložený měděnými dráty bez brzdění do konce kolony a srazil k sobě tři další kamiony. Podle svědka se rychloměr po nárazu zastavil na hodnotě 87 km/h. Na nakládací ploše bylo 32 cívek holého měděného drátu, každá o délce 40 000 metrů a hmotnosti 460 kg brutto na cívku, a také několik cívek holého měděného kabelového drátu o průměru 185 mm², každá o hmotnosti 1,64 tuny.
V poho - následky stejné, jako kdyby do té stojící kolony narazil osobák ve 150ti \m/
No pain, no gain.
Vespa time \m/
petr_riha
Letec

Příspěvek od petr_riha »

Truck Daškam píše: pát 21 črc 11:25 Když budeš mít rezervu 6h, a zkejsneš 3x ve 2 hodinové koloně... Tak co? Položil jsem snadnou otázku..
Tak to stihnu. Nebo mi to ujede a příště si nechám rezervu 8 hodin.

Nebavíme se o tom, že jednorázově někde něco nevyjde. Bavíme se o pravidelnosti, o každodenních věcech. Pokud víš, že každý den nestíháš, je to něco jiného, než že ti 1x ročně na 12hodinové trase něco o minutu ujede.

A ano, to, že vidím, že má trajekt natočený motor, neznamená, že na přechodu smetu maminku s kočárkem. Normálně ji pustím, stejně jako zastavím na červenou, stejně jako že pojedu jako člověk.
Naposledy upravil(a) petr_riha dne pát 21 črc 14:20, celkem upraveno 1 x.
2024: Audi A5 Sportback S line 45 TFSI, 195kW
2019: VW Tiguan Highline R-Line 2.0 BiTDI, 176kW
2016: Audi A6 Avant 2.0 TDi, 140kW
petr_riha
Letec

Příspěvek od petr_riha »

Truck Daškam píše: pát 21 črc 12:29 Dneska jsem díky předjetí jeřábu na D0 stihl předjet pomalýho Duvenbecka těsně přes sjezdem na D5, takže jsem až k Loděnici jel 90 místo 85, kde jsem ve stoupacím pruhu dojel a předjel nadměrnou soupravu, co jela 60....
Kdyby, kdyby, kdyby... kdybys nejezdil s míchačkou, byl bys třeba ropný magnát...

Ne, vážně. Kdybys na té D0 nepředjel, třeba by ten Duvenbec sjel dřív, než bys ho dojel. To tě nenapadlo, že?
Předseda
Letec

Příspěvek od Předseda »

taky si myslím, že to neustále "honění minut" je alibismus. Už několikrát jsme si tady ukázali, že v reálu získáš výkodu pár minut "na kolo".
Strašně rád bych viděl, jak za tebou příjde šéf a bude ti říkat: hele ty určitě málo předjíždíš. KDybys tehdá na D0 vzal toho Duvenbecka, tak jsi to mohl všechno stihnout... A v dnešní době, kdy nejsou lidi ani na lepení krabic, mi to příjde o to víc alibistické. Protože vás reálně nikdo nevyhodí. Druhý den můžeš nastoupit u jiné firmy a jezdíš dál. A možná i za větší prachy. Tak fakt nerozumím tomu neustále obhajovat nesmyslné předjíždění 88 vs 90.
řidičBOB
Antiradar FAN
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od řidičBOB »

Předseda píše: pát 21 črc 14:23 Protože vás reálně nikdo nevyhodí. Druhý den můžeš nastoupit u jiné firmy a jezdíš dál. A možná i za větší prachy.
O tohle asi člověku, který předjíždí v zákazu, asi úplně nejde :ymparty:
No pain, no gain.
Vespa time \m/
Truck Daškam
Letec

Příspěvek od Truck Daškam »

petr_riha: Podívej se co píšeš. Bavíme se o tom, proč předjíždět - nějak nechápu proč do toho taháš jízdu na červenou a já nevím co ještě.
Jistě že jednorázově - ale podívej se, kolik kamionů (nebo všeobecně nákladních aut denně jezdí). A i když každej den má časový problém někdo jiný, tak jich je furt dost.
Duvenbeck jel nejspíš jako většina Duvenbecků až do Mýta, kde maj hnízdo. Nebo třeba na Rudnou, kde ted není odbočovací pruh a já bych za ním musel skoro brzdit až do nuly :)

Předseda: Nikdo se nebaví o vyhazování, o tom jsem nenapsal ani čárku.
Psal jsem o stíhání vykládky a tím navazující práce nebo dojetí do potřebného místa, aby dotyčný mohl jít domů a nespat v autě.

Hodím reálný příklad kamioňáka, co bydlí třeba v Praze
Má vykládkové okno v Ostravě mezi 11h a 12h, Když přijede v tento čas, složí ho ihned bez čekání.
Pak má navazující nakládku v Olomouci, kam musí dorazit do 15h, aby ho naložili a veze to do Plzně, kde má být v pondělí dopoledne.
Takže cestou na víkend zaparkuje v Praze, kde bydlí a v pondělí ráno vyjede do Plzně

Logistik má radost, všechno akorát a ještě tam má rezervu - i kdyby z Ostravy vyrazil až v jednu, všechno na pohodu stíhá. No, a asi příklady problémů (příjezd do Ostravy po 12h nebo zdržení na trase Ostrava - Olomouc a tím ohrožený příjezd do 15h v Olomouci) už vypisovat nemusím
Chápeš to?
petr_riha
Letec

Příspěvek od petr_riha »

Nebavíme se jen o předjíždění. Bavíme se i o rychlosti. A o spoustě dalších věcí, které jsou zakázané a které ignoruješ. A když nic nepojede, proč bych nejel na červenou, když pospíchám? Když bude maminka s kočárkem na přechodu, proč bych jí zastavoval a pouštěl ji, když spěchám?
petr_riha
Letec

Příspěvek od petr_riha »

A k tomu tvému příkladu:

Jsem obchoďák, bydlím v Praze. Ráno v 8 vyjedu, v 9 stihnu schůzku v Brně. V 11 budu v Ostravě. V 1 stihnu Olomouc. A v půl 4 budu zpět v Praze. Nesmysl? Pokud budu lítat 200, tak to stihnu. Nevidím důvod, proč bych měl jezdit pomalu a stihnout toho míň. Že ti to přijde absurdní? Úplně stejně, jako to, co tady píšeš ty.
Předseda
Letec

Příspěvek od Předseda »

Hlavně jsme u toho, že se předjíždíte 5km 10minut. Když byste využívali krátkodobý overboost 80 vs 90, tak to imo nikoho tolik nesere, protože v levém pruhu budete tak 30s a je klid.
Ale protože jedete na overboost všicni imrvére, tak pak se předjíždíte šnečím tempem.
Truck Daškam
Letec

Příspěvek od Truck Daškam »

petr_riha: Ano, bavíme se o předjíždění. Reagoval jsem na tohle:
Onehdá jsem na téma kolik ušetří kamčáci při předjíždění za 8h směnu spočítal na přibližně 12 min. V ideálním případě. V praxi prostě jen přijede do kolony o 2 kamiony dřív.
Předseda: Opakuji znova: Předjíždět se dá úplně normálně, zdaleka ne všichni jezdí na overboost. Někdo jezdí 80 (těch je minimum), někdo 85 a hlavně - těch 90 do kopce zdaleka nejede všem.
Při rozdílu 5km/h se dá předjet úplně v klidu - dneska jsem tak předjel na trase Praha-Plzeň-Praha takových 10 kamionů
Chápeš to?
Odpovědět