Přituhuje

Zážitky, zkušenosti, srazy, upozornění na nebezpečná místa i dotěrnou policii.

Moderátor: řidičBOB

Odpovědět
Stepan
Letec

Re: Přituhuje

Příspěvek od Stepan »

Truck Daškam píše: ned 11 čer 08:32 Přitom autobus z tý její prdele by ji odvezl přesně na metro a metro skoro až do kanclu.. ale to by musela chudinka vstávat no
Čas strávený na cestě + pohodlí.
Ono to MHD je v Praze dobrý, ale rozhodně ne bezchybný. To ani být nemůže. A ono se to nasčítá velmi rychle.
Když si vezmu svůj modelovej příklad, když jsem naposledy dojížděl pravidelně "po Praze".
Jedno celý cigáro (=univerzální jednotka vzdálenosti) cestou na tramvaj, čekat na tramvaj, jet tramvají, vystoupit, 3/4 cigára přechod na jinou zastávku, čekat na autobus, jet autobusem...
vs.
Vlezu do výtahu, zmáčknu čudlík, vystupuju v podzemce, sedám do auta, pouštím klimatizaci, během cca 5 minut stojím ve stejný koloně, jako bych stál v tom autobusu, ale ve svojí sedačce, s ohulenou klimatizací...
:)
Jasně, když jsem bydlel na Čerňáku na metru a makal 100 metrů od Křižíkový, jezdil jsem sockou.
Jakmile jsem změnil práci a začal jezdit na Pankrác, ani by mě nehlo...
2.5T, 2x2.0TDI, 2,8DC incoming))
řidičBOB
Antiradar FAN
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od řidičBOB »

Neodradí to nikoho. Jenom pojedou jinudy.
Teď jsem byl párkrát v D a tedy nevšiml jsem si ve velkých městech, že bych platil mýto nebo nesměl do centra vjet.
Co jsem si tedy všiml byl fakt, že cyklostezky nebyly součástí PK, ale chodníků.
Osobně mi přijde, že v Pze jde těm sračům ze Slavičína a podobných prdelí, o co možná největší nasrání obyvatel Prahy.
No pain, no gain.
Vespa time \m/
Truck Daškam
Letec

Příspěvek od Truck Daškam »

Stepan: Tak primárně může bydlet v Praze... Mě by ani ve snu nenapadlo táhnout z Prahy a jezdit sem za prací. Autobusu se stále může vyhnout tím, že auto hodí na P+R a vleze rovnou do metra

A nepoužívání MHD snižuje její kvalitu - nikdo nebude vypravovat autobus z prdele každých 15min, když tím pojedou tři lidi. Kdyby byla poptávka (zaplacená), můžou spoje jezdit častěji
Chápeš to?
Stepan
Letec

Příspěvek od Stepan »

řidičBOB píše: ned 11 čer 09:50 Osobně mi přijde, že v Pze jde těm sračům ze Slavičína a podobných prdelí, o co možná největší nasrání obyvatel Prahy.
Píčoval jsem politicky odpovědné osobě nejmenovaného města, že se s tím systémem parkování (...) asi úplně posrali v kině, že můžou jít úplně do prdele a že mě v mojí oblíbený hospodě na náměstí už nikdo nikdy neuvidí, protože na jejich P+R i placení parkování prostě seru.
Odpověď byla, až překvapivě, upřímná:
Naši voliči tady mají trvalá bydliště a popsané problémy mít nebudou. Ty tady trvalé bydliště nemáš, takže nás nebudeš ani nemůžeš volit. Tvůj názor není relevantní.
A vono to tak prostě je. Obyvatelům té příslušné městské části, tzn. Prahy 1, to neuškodí, možná jim to i pomůže. Že to vysírá občany všech okolních částí, není vyloženě důležitý... :D
Truck Daškam píše: ned 11 čer 10:00 Stepan: Tak primárně může bydlet v Praze... Mě by ani ve snu nenapadlo táhnout z Prahy a jezdit sem za prací. Autobusu se stále může vyhnout tím, že auto hodí na P+R a vleze rovnou do metra
Spousta lidí, co pracuje v Praze, si na život v Praze jednoduše nevydělá. Bez urážky, řídit mix můžeš i v Berouně. Dělat nějakej VŠ office job s kilem+ moc ne. A průser je, že to kilo+ v Praze nic moc neznamená.
Žádnej z obyvatel "paneláku na ležato" v nějaký prdeli za Kladnem, tam nebydlí kvůli tomu, že ve vile na P6 by byl moc velkej hluk a ve stometrovým bytě na Vinohradech ošklivý podlahy...
Ty všemožný P+R mi přijdou jako možná super myšlenka, ale za současnýho stavu mi, pořád, přijde lepší prostě dojet autem. Když si představím, že jedu do Prahy "zeshora", jak je ten parkhaus u Hornbachu. Než se vprdelím do toho parkovacího domu, přejdu na druhou stranu do metra, dojedu někam metrem, nedejbože ještě z toho metra někam kousek dál, autem už "tam" dávno budu.
V daleko větším pohodlí, s taškou v kufru a kabátem doma na věšáku, protože ho cestou vůbec nepotřebuju oblékat.
Jasně, až tam fláknou mýtnou bránu za stovku na den nebo tu osobní dopravu ještě víc domrdaj, tak se ta MHD stane relativně atraktivnější. Ale ne kvůli tomu, že by se zlepšila, ale kvůli tomu, že se IAD uměle podrazily nohy...
Což mi připomíná trošku elektromobilitu :D
Truck Daškam
Letec

Stepan: No, to co kamarádka propálí v naftě svým dojížděním - je značná část toho, co platím za bydlení v Praze.
Jasně, až tam fláknou mýtnou bránu za stovku na den nebo tu osobní dopravu ještě víc domrdaj, tak se ta MHD stane relativně atraktivnější. Ale ne kvůli tomu, že by se zlepšila, ale kvůli tomu, že se IAD uměle podrazily nohy...
Jenže tohle pak odsíraj i ti, co tím autem skutečně musí (zásobování, IZS, skutečná nedostupnost MHD atd.).

Myšlenka mýta není špatná - ovšem ne na jednu ulici v Praze. Když už, udělat širší oblast Prahy - iděálně kopírovat vnitřní obchvat - ale jsme zase u toho, že vnitřní obchvat Prahy neni.. A on by vnitřní obchvat stačil možná sám o sobě bez mýta

Tady se dělá všechno na půl - Blanka je super. Ovšem oba dva konce jsou tragédie a kapacitně to nepobíraj.
Chtěji podtunelovat křižovatku Kbelská x Poděbradská... K čemu? U Novopacké se to zašpuntuje na jedné straně, na Průmyslové s Černokosteleckou na straně druhé
Chápeš to?
řidičBOB
Antiradar FAN
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od řidičBOB »

Že něco nechápeš ještě nutně neznamená, že to nemá svůj důvod.
Btw: z Berouna jsem v práci stejně, jako kolega z Modřan. V centru v podstatě taky. A v době oprav Barr mostu, i dříve.
No pain, no gain.
Vespa time \m/
Stepan
Letec

Příspěvek od Stepan »

Jop.
Zrovna minulý týden jsem si volal s přítelkyní a sedal do auta zhruba 15 kiláků nad MB, sběrem na Liberec. Ona akorát vycházela z kanceláří v Praze 8 a šla na socku.
Tak jsem na ní doma ještě 15 minut čekal... :D
Brus
Letec

Příspěvek od Brus »

ja jsem tak rad, ze nic takoveho nemusim resit a ze nejhorsi, co me muze potkat je 200m dlouha fronta ke krizovatce, kdyz zapomenu, kolik je hodin a ze prave skoncila smena v byvale tesle🙂

ale nahodou 20 let zpet jsem se jezdenim po Praze vcelku bavil, vzdy a vsude jsem byl driv nez socka
Pravda vyděsí
petr_riha
Letec

Příspěvek od petr_riha »

Truck Daškam píše: ned 11 čer 10:37 Stepan: No, to co kamarádka propálí v naftě svým dojížděním - je značná část toho, co platím za bydlení v Praze.
Kolik platis, 25k? Kamarádka najezdi cestou z a do práce 8kkm měsíčně? To dojíždí do práce z Brna, nebo co? Mám pocit, ze ti to o rad hapruje ten tvůj výpočet.
2024: Audi A5 Sportback S line 45 TFSI, 195kW
2019: VW Tiguan Highline R-Line 2.0 BiTDI, 176kW
2016: Audi A6 Avant 2.0 TDi, 140kW
Truck Daškam
Letec

25 fakt neplatím, tak polovic a projezdí bůra spolehlivě. Vtip je, že za bydlení platíme oba skoro stejně
Chápeš to?
Odpovědět