Elektromobily a vse kolem nich
Re: Elektromobily a vse kolem nich
Ze 100M POV se uhradí klidne celá skoda na baráku, pokud bude do výše tech 100M. O žádném krácení tam nemůže byt řec (není to stejně, jako když je podpojisteny barák).
Btw. to, ze se to konzervativnejsim obyvatelům nelíbí, se nedivím. Taky by se mi to nelíbilo. A jaká je šance, ze se vzniti samovolně benzinak zaparkovany v garáži? U elektroauta to bude Xkrát vyšší šance. Do výše "X" se pouštět ale nechci, to by byl hodně nekvalifikovaný odhad.
Btw. to, ze se to konzervativnejsim obyvatelům nelíbí, se nedivím. Taky by se mi to nelíbilo. A jaká je šance, ze se vzniti samovolně benzinak zaparkovany v garáži? U elektroauta to bude Xkrát vyšší šance. Do výše "X" se pouštět ale nechci, to by byl hodně nekvalifikovaný odhad.
2024: Audi A5 Sportback S line 45 TFSI, 195kW
2019: VW Tiguan Highline R-Line 2.0 BiTDI, 176kW
2016: Audi A6 Avant 2.0 TDi, 140kW
Známý si ted objednával pro svou ženu Q7. Prodejce se mu pry snazil asi tak 6x vnutit ten SUV e-tron a kdyz mu uz po sedmý řekl, že elektromobil je pro něj nesmysl, tak už dal pokoj, ale ze byl prej neodbytnej jak naháněč na Václaváku.
Tady je k tomu nějaké docela zajímavé vlákno na Twitteru https://twitter.com/diagon_swarm/status ... 8;#38;s=19. TLDR, který si z toho odnáším já, je, že ano - EV můžou mít problematické požáry - ale to, co se často prezentuje jako běžný EV požár je defacto nejhorší možný scénář (asi jako když se vám vylije celá nádrž benzínu v podzemní garáži a zapálí se, to taky bude radost hasit) a statisticky to nevychází nijak hůř než spalováky (které taky nepřekvapivě můžou hořet a hoří po vypnutí motoru). Tj. za mě ano - brát EV v garážích v potaz a zavést statisticky rozumná opatření (přičemž sám nevím, co přesně to je).petr_riha píše: ↑čtv 25 kvě 11:59 Ze 100M POV se uhradí klidne celá skoda na baráku, pokud bude do výše tech 100M. O žádném krácení tam nemůže byt řec (není to stejně, jako když je podpojisteny barák).
Souhlas. Spalováky hoří denně. Cca 2000 p.a.
Elektro 2x za rok a vždy je to kauza. Onehdá jsem videl článek, kde bylo, že spalováky hoří 11x více...
Elektro 2x za rok a vždy je to kauza. Onehdá jsem videl článek, kde bylo, že spalováky hoří 11x více...
2.9T RWD
11x vice i pri zohledneni celkoveho poctu?
2.5T, 2x2.0TDI, 2,8DC incoming))
- řidičBOB
- Antiradar FAN
- Kontaktovat uživatele:
No to asi ne.
Ale přece nejde o to, aby byl údaj pravdivý.
Ale přece nejde o to, aby byl údaj pravdivý.
No pain, no gain.
Vespa time
Vespa time
- řidičBOB
- Antiradar FAN
- Kontaktovat uživatele:
EL: rozdíl je v tom, že pokud v podzemce začne hořet klasika, tak je šance, že sprinkler to buď uhasí nebo minimálně zabrání šíření požáru. U EV neuhasí lautr nic.
No pain, no gain.
Vespa time
Vespa time
Ten násobek u požáru je demagogie, pokud to není vztažené na počet.
A reálně shoří více spalovacích aut při provozu, než samovznícením v garáži. U nabízejícího se elektra je ta šance zahoreni vyšší
A reálně shoří více spalovacích aut při provozu, než samovznícením v garáži. U nabízejícího se elektra je ta šance zahoreni vyšší
2024: Audi A5 Sportback S line 45 TFSI, 195kW
Je to vzraženo na ujetý kilometr. https://elektrickevozy.cz/clanky/spalov ... elektroaut
2.9T RWD
No teď chytla ta baterka v Jaguáru (první v ČR, BTW) a nemám pocit, že by to byl nějak horší požár nebo řešení situace, než kdyby v té stejné garáži blafnul spalovák. Žádná katastrofa se nekonala.
Neříkám, že se to nemá nějak řešit, ale je kravina to démonizovat. Například u Tesly, pokud vím, pokud začne hořet článek, tak je okolo jakási hmota, která ho působením tepla odstíní od okolních článků, takže ideálně shoří jenom ten jeden.