Spotřební daň z piva se zvyšuje s výrobou v pěti skupinách.
Politický koutek
Re: Politický koutek
Pouze jsem nastolil otázku, zda malé Česko může ekonomicky zvládnout množství uprchlíků přepočtené na hlavu vyšší než bohaté Německo? Neřeším další jiné podmínky, nikoho nesoudím a neodsuzuji, pouze to pozoruji. A ptám se, zda si nebereme velké sousto. Nic víc, nic méně. Protože tady v Německu se otázka ubytování a dalšího financování uprchlíků řeší aktuálně denně na úrovni spolkové vlády, zemských vlád a svazu měst. A v Česku ticho po pěšině, dluh narůstá a škrty přibývají. Jak dlouho je tohle ekonomicky a politicky průchodné? Protože 100x mohu chtít pomáhat a rozdat se, ale když mi to samotného srazí do kolen?
„Přidej výkon a budeš rychlý na rovinkách. Ale uber hmotnost a budeš rychlý všude.“ Colin Chapman.
- GeneHawkins
- Letec
Ano, může. Žádného sraženého do kolen jsem zatím neviděl.
Takže myslíš, že si můžeme finančně dovolit více než sousední Německo?
„Přidej výkon a budeš rychlý na rovinkách. Ale uber hmotnost a budeš rychlý všude.“ Colin Chapman.
- GeneHawkins
- Letec
Z čeho soudíš?
Stejnou logikou by mělo být menší zdanění na Chesterfieldy než na Marlbora.
Ukazuje to totiž přesně tu pokřivenost. U dobrýho vína by to zdanění (spotřební daní) bylo zanedbatelné. Respektive by nebylo takové, aby ovlivňovalo nákupní chování. Tzn. z pohledu výrobce prakticky irelevantní. Pár papírů a pouze pro stát vybírá prachy.
U chcanek za kilo, kde opravdu náklady na obal, etiketu a DPH dost možná přesahují cenu produktu jako takového, by to možná nákupní chování ovlivnilo.
Národním pokladem, který si zaslouží péči a mimořádné daňové zvýhodnění (v porovnání s ostatními produkty podobné kategorie) jsou tedy chcanky za kilo?
Stejně by šlo argumentovat u piva. Zvýšení DPH o 11 procentních bodů na točené pivo se v brandový Plzeňský hospodě v Praze na výtoči asi neprojeví. U Svijan na vesnici, kde stojí půllitr asi tak polovinu tý Plzně, už to znát dost možná bude. Národní poklad jsou tedy Svijany?
V kontextu podobných prohlášení:
https://archiv.hn.cz/c1-67195060-vedle- ... -z-lihovin
https://www.e15.cz/domaci/vlada-potrebu ... ru-1394891
Je to prostě výsměch. A mně prostě vadí, že se mi stát směje do ksichtu.
Úplně z jinýho soudku ->
Řidiči nejsou. Nejmenovaný dopravce jedná s nejmenovaným krajem o tom, aby jim navýšili dotace na provoz meziměstských linek s tím, že díky tomu budou moci být atraktivnějším zaměstnavatelem a přitáhnout více řidičů. A co jsem slyšel, tak to zatím vypadá pro dopravce dost nadějně.
No není to prdel? Stát dá tvojí konkurenci prachy, aby ti přetáhla lidi
Naposledy upravil(a) Stepan dne pát 26 kvě 21:12, celkem upraveno 1 x.
2.5T, 2x2.0TDI, 2,8DC incoming))
Stepan: spotřební Dan musí byt na všechno víno stejná. Jen jsem chtěl říct, ze jsi operoval 45kc na flasce dobrého vina a ze se to tam ztratí. Tak jsem jen oponoval, ze u nás si 90% lidi kupuje ty chcanky po kile. Nebo levněji.
2024: Audi A5 Sportback S line 45 TFSI, 195kW
2019: VW Tiguan Highline R-Line 2.0 BiTDI, 176kW
2016: Audi A6 Avant 2.0 TDi, 140kW
2019: VW Tiguan Highline R-Line 2.0 BiTDI, 176kW
2016: Audi A6 Avant 2.0 TDi, 140kW
Vždyť jsem to psal. Česko má přepočteno na hlavu víc uprchlíků než Německo, Němci pořád řeší, kdo bude co financovat a u nás vláda v pohodě. Asi je to tím, že nejsou Češi na kolenou, jak píšeš:-)))
No jasně.
Toho, kdo to víno dělá dobrý, by se to reálně nedotklo.
"Padli" by ti, jejichž jediným prodejním nástrojem je poměr ceny a obsahu alkoholu.
Vzhledem ke kecům o potřebě zdanit cukr, maso, jinej chlast, cigára a jiné "neřesti" mi potom ochrana podobných podnikatelských záměrů přijde jednoduše směšná.
Toho, kdo to víno dělá dobrý, by se to reálně nedotklo.
"Padli" by ti, jejichž jediným prodejním nástrojem je poměr ceny a obsahu alkoholu.
Vzhledem ke kecům o potřebě zdanit cukr, maso, jinej chlast, cigára a jiné "neřesti" mi potom ochrana podobných podnikatelských záměrů přijde jednoduše směšná.
2.5T, 2x2.0TDI, 2,8DC incoming))
- řidičBOB
- Antiradar FAN
- Kontaktovat uživatele:
Ale to se bavíš jenom o těch UK.
Těch tmavých je totiž v CZ 0 a v D násobně víc, než u nás úkáček.
No pain, no gain.
Vespa time
Vespa time