Onboard videa

Zajímavá automobilová videa z celého světa.
Odpovědět
mlunovozík
Autoškolák

Re: Onboard videa

Příspěvek od mlunovozík »

.
1. Platím spotřební daň z benzínu, která slouží pro financování infrastruktury https://www.sfdi.cz/soubory/obrazky-cla ... zpoctu.pdf
2. Platím dálniční známky za větší pálku, než lecjaký náklaďák do 7,5 tuny. Kdybych platil mýto jako on, musel bych za ty peníze najezdit po dálnicích každým autem 33000 km ročně.
3. Platím siniční daň.
4. Stát nařizuje i hygienickou likvidaci lidských odpadů, měl by financovat i hajzlpapír?
add 4. hajzl papír platit nemusí. Ale když jeden platí stočný, tak ho stát nemá co pokutovat, když má VaK ucpaný kanalizační řád a dotyčnýmu kvůli tomu začne přetíkat přípojka na ulici.
Naposledy upravil(a) řidičBOB dne čtv 09 bře 15:56, celkem upraveno 1 x.
Důvod: opravena citace pro přehlednost
Shr3k
Mistr volantu

Příspěvek od Shr3k »

mlunovozík píše: čtv 09 bře 14:47 add 4. hajzl papír platit nemusí. Ale když jeden platí stočný, tak ho stát nemá co pokutovat, když má VaK ucpaný kanalizační řád a dotyčnýmu kvůli tomu začne přetíkat přípojka na ulici.
No vidíš, to by stát měl financovat stočné, alternativně povolit čerpání obsahu žumpy na políčko za domem, případně rovnou trativod do blízkého potoka, ne? Kdo to má furt platit.
2022 BMW 540xdT, 2019 Mazda2 1.5 Skyactiv-G A/T
2022 BMW K 1600 B
WWW.MAZDAKLAN.CZ
mlunovozík
Autoškolák

Příspěvek od mlunovozík »

Shr3k píše: čtv 09 bře 14:53
mlunovozík píše: čtv 09 bře 14:47 add 4. hajzl papír platit nemusí. Ale když jeden platí stočný, tak ho stát nemá co pokutovat, když má VaK ucpaný kanalizační řád a dotyčnýmu kvůli tomu začne přetíkat přípojka na ulici.
No vidíš, to by stát měl financovat stočné, alternativně povolit čerpání obsahu žumpy na políčko za domem, případně rovnou trativod do blízkého potoka, ne? Kdo to má furt platit.
ALe prd. Klidně ať se za to platí, jenže nikdo jiný než stát u dálnice odpočívadlo vybudovat nemůže. Dálnici musí vlastnit stát a komunikace na odpočívce musí být součástí dálnice. A jinou komunikaci k dálnici připojit nesmíte.
řidičBOB
Antiradar FAN
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od řidičBOB »

jo - já mám povinnost podávat daňové přiznání! A ten zkurvený stát mi nejenom, že nezajistí účetní, ale dokonce já jí musím i platit! A k tomu daňového poradce a auditora! Zmrdi!
No pain, no gain.
Vespa time \m/
Shr3k
Mistr volantu

Příspěvek od Shr3k »

mlunovozík píše: čtv 09 bře 15:14 ALe prd. Klidně ať se za to platí, jenže nikdo jiný než stát u dálnice odpočívadlo vybudovat nemůže. Dálnici musí vlastnit stát a komunikace na odpočívce musí být součástí dálnice. A jinou komunikaci k dálnici připojit nesmíte.
A to průměrný kamioňák netrefí na sjezd a z něj pak třeba po 50 metrech na libovolné placené parkoviště, které mu vybuduje a bude provozovat soukromý subjekt? Jako v Německu to tak třeba mají... :D

Chci říct, pro takové parkoviště je hned nutné budovat extra sjezd a nájezd a mít pozemek přilehlý k dálnici?
2022 BMW 540xdT, 2019 Mazda2 1.5 Skyactiv-G A/T
2022 BMW K 1600 B
WWW.MAZDAKLAN.CZ
řidičBOB
Antiradar FAN
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od řidičBOB »

V D na ty jejich Autohofy musíš častokrát i na druhou stranu dálnice...
No pain, no gain.
Vespa time \m/
Truck Daškam
Letec

Příspěvek od Truck Daškam »

4. Stát nařizuje i hygienickou likvidaci lidských odpadů, měl by financovat i hajzlpapír?
Nejde o financování. Jde o to, že ten hajzl papír zajistí. Jestli najde výrobce či distributora nebo postaví vlastní fabriku na hajzlpapír je už jeho věc
Mají např. vysílačky, mohou se na parkování kdykoliv...
Myslím, že rumunovi nikdo neodpoví a vysílačku zdaleka nemaj všichni. Je to spíš menšinová záležitost
A co kdyby ŘSD na těch informačních cedulých, které stály tři prdele, místo nenahraditelných informací `Jeďte opatrně` či `Mokrá vozovka` dalo info kamioňácký parkoviště km xxx plno, km xyz bfl míst volno atd.? To bych chtěl asi moc?
Hehe, to máš pravdu. Nebo když skáčeš v koloně půl hodiny a tam značka "Pozor, kolona" :-D
I v Rumunsku mají Google Maps. A když chce mít jistotu, zapíchne to v Modleticích, tam bude mít místo určitě (protože nikomu se za parkování platit nechce).
Ono na Goohle maps jsou parkoviště pro kamiony? Od kdy?
Mohl by mi stát financovat kontroly požární bezpečnosti, když je vyžaduje a mastně postihuje?
To je furt to samý - nevím jestli jsou hloupý nebo neumíš číst. Nejde o financování, ale o možnost si to pořídit.
Od čeho mají dopravci ČESMAD? Aby si dali jednou za čas mecheche se šampíčkem a chlebíčky?
Nevím. Česmad se o mě nezajímá a já se nezajímám o něj. Možná to je tak, jak to píšeš
jo - já mám povinnost podávat daňové přiznání! A ten zkurvený stát mi nejenom, že nezajistí účetní, ale dokonce já jí musím i platit! A k tomu daňového poradce a auditora! Zmrdi!
To samý - ale stát ti poskytl finanční úřad. Problém by byl, kdyby jsi měl podat danové přiznání, a neměl jsi vlastně kam. A pak ti dal pokut za to, že jsi ho nepodal

Dál už reagovat nehodlám, padlo tu vše.
Kdo chce - chápe. Kdo nechce - už nepochopí. Nemám problém s normální diskuzí, ale hádky pořád dokola a řešit vlastně kraviny mě ani nebaví
Chápeš to?
řidičBOB
Antiradar FAN
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od řidičBOB »

FÚ je v tomto případě represivní orgán; nikoliv instituce, která mi pomáhá plnit mou povinnost danou státem.
No pain, no gain.
Vespa time \m/
Truck Daškam
Letec

Příspěvek od Truck Daškam »

Ještě tohle:
A jestli tedy Rumun jede na krev s výkonem, tak to je fakt jeho boj.
Pochopitelně, on je v práci a ne na výletě - on někde někdy má být.
Autobusák MHD s lidma si taky nezajede cestou domů zapíchat s tím, že on má čas
Chápeš to?
řidičBOB
Antiradar FAN
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od řidičBOB »

Nerozumím tvému myšlenkovému pochodu ve smyslu - zapíchat si doma vs. udělat povinnou bezpečnostní přestávku.
BTW: když jsem tedy v práci a mám někdy někde být, které všechny zákony mohu porušovat?
No pain, no gain.
Vespa time \m/
Odpovědět