Hon na piráty
Moderátor: řidičBOB
- řidičBOB
- Antiradar FAN
- Kontaktovat uživatele:
Re: Hon na piráty
Aha, takže je potřeba, aby bylo to nebo ono konkrétní značení řádně vysvětleno tvrďákovi v tmavých brýlích a ten pak rozhodně, zda to značení má smysl.
Ty překvapujš svou hloupostí čím dál víc.
Ty překvapujš svou hloupostí čím dál víc.
No pain, no gain.
Vespa time
Vespa time
TD: a proč teda u toho akcizu byla co chvíli nehoda? Tam ta stopka byla dle tvých měřítek zcela zbytečná. Kříž v poli, na rohu sice z jedné strany barák, ale jestli něco jede, bylo vidět už z dálky.
2024: Audi A5 Sportback S line 45 TFSI, 195kW
2019: VW Tiguan Highline R-Line 2.0 BiTDI, 176kW
2016: Audi A6 Avant 2.0 TDi, 140kW
- řidičBOB
- Antiradar FAN
- Kontaktovat uživatele:
tak ono obecně - velmi závažné nehody se stávají hodně často na rovných a přehledných úsecích...
BTW: k té osobní odpovědnosti - jenom 2 storky z dneška:
1) klasika - nájezd na 14. km na D5. Auto přede mnou, jakmile skončila plná, šup do průběžného. Že tam měl tak 60 kmh, ho vůbec nezajímalo. Já přidal a pokračoval v připojováku. No, mohl se posrat s klaksonem i dálkama.
2) vyjíždím z obytné zóny - zleva jede auto, zastavuji. On taky. Tak mu ukazuji, že ať jede. Auto za mnou klakson. Tak jsem vystoupil, protože jsem se vylekal Ptám se, proč troubí. A on z fleku, že mám přednost zprava. Říkám mu - aha, a ta obytná zóna, ta je tady asi pro prdel, ne? Trval na svém, že jsem zprava. Tak jsem mu poradil, ať tam přednost nedává a někoho naboří.
Drtivá většina řidičů nezná základní pravidla, natož složitější přednosti a jiné vychytávky v dopravě. Proto je potřeba jim dávat piktogramy v podobě značek a doufat, že alespoň je to trkne.
Není každý je drsnej profík s betonem za zády, co si pravidla tvoří podle momentálního shluku dvou neuronů.
BTW: k té osobní odpovědnosti - jenom 2 storky z dneška:
1) klasika - nájezd na 14. km na D5. Auto přede mnou, jakmile skončila plná, šup do průběžného. Že tam měl tak 60 kmh, ho vůbec nezajímalo. Já přidal a pokračoval v připojováku. No, mohl se posrat s klaksonem i dálkama.
2) vyjíždím z obytné zóny - zleva jede auto, zastavuji. On taky. Tak mu ukazuji, že ať jede. Auto za mnou klakson. Tak jsem vystoupil, protože jsem se vylekal Ptám se, proč troubí. A on z fleku, že mám přednost zprava. Říkám mu - aha, a ta obytná zóna, ta je tady asi pro prdel, ne? Trval na svém, že jsem zprava. Tak jsem mu poradil, ať tam přednost nedává a někoho naboří.
Drtivá většina řidičů nezná základní pravidla, natož složitější přednosti a jiné vychytávky v dopravě. Proto je potřeba jim dávat piktogramy v podobě značek a doufat, že alespoň je to trkne.
Není každý je drsnej profík s betonem za zády, co si pravidla tvoří podle momentálního shluku dvou neuronů.
No pain, no gain.
Vespa time
Vespa time
- Truck Daškam
- Letec
petr_riha: Ačkoliv asi tuším kterou křižovatku myslíš, nikdy jsem po ní ze směru stopky asi nikdy nejel - tak nevím. Ale jak asi sám vidíš, stopka to teda nespasila a problém byl asi jinde.
Třeba rychlost? Nebo prostě v určitou dobu sluníčko? Třeba kombinace obojího. Kdo ví
řidičBOB: Ano, v tom máš pravdu - že nehody se dějou na přehledných místech. A víš proč?
No protože každej tam metelí jak dement., ve 130 předjíždět není problém. A když já napíšu něco o rychlosti - začneš mi tvrdit že v tom problém není.
Za mě jo, v tom to totiž celý je.
Krom toho že se jinak reaguje na vozidlo co jede 130, tak i samotný řidič ve 130 reaguje prostě jinak (hůř a později) - a průser je na světě
K bodu 1) a 2) napíšu asi tohle: poděkuj vzdělávacímu systému, který vlastně systémem není... aneb tady máš do smrti ŘP, nijak se o to nezajímej a klidně vše co ses naučil zapomeň
Třeba rychlost? Nebo prostě v určitou dobu sluníčko? Třeba kombinace obojího. Kdo ví
řidičBOB: Ano, v tom máš pravdu - že nehody se dějou na přehledných místech. A víš proč?
No protože každej tam metelí jak dement., ve 130 předjíždět není problém. A když já napíšu něco o rychlosti - začneš mi tvrdit že v tom problém není.
Za mě jo, v tom to totiž celý je.
Krom toho že se jinak reaguje na vozidlo co jede 130, tak i samotný řidič ve 130 reaguje prostě jinak (hůř a později) - a průser je na světě
K bodu 1) a 2) napíšu asi tohle: poděkuj vzdělávacímu systému, který vlastně systémem není... aneb tady máš do smrti ŘP, nijak se o to nezajímej a klidně vše co ses naučil zapomeň
Chápeš to?
- řidičBOB
- Antiradar FAN
- Kontaktovat uživatele:
Jasné. Rychlost. To je klíč na vše. Ale ono to tak není. Vysoká rychlost není ani v TOP10 příčin smrtelných nehod. To je jenom papouškování policejních nesmyslů, kdy zcela vědomě zaměňují pojmy, aby si obhájili měření za bukem nebo nákup dálničních speciálů.
Jaký systém vzdelávaní? Podívej se na profíky? Školení každý rok a jezdí jak hovada.
Jaký systém vzdelávaní? Podívej se na profíky? Školení každý rok a jezdí jak hovada.
No pain, no gain.
Vespa time
Vespa time
když je tak řeč o rychlosti, navážu to na debatu o zelené, Daškame, kousek zpátky píšeš že ten škopek betonu nadokážeš zastavit na oranžovou. A nechtělo by to třeba do té křižovatky jet tak rychle abys zastavit dokázal? Což je mimochodem základní povinnost, přizpůsobit jízdu atd... Vadí ti že tě předpisy vodí za ručičku a přitom se dožaduješ vodění za ručičku zeleným blikátkem když bys jako svéprávný řidič měl vědět že těch třicet tun v plným kalupu neubrzdíš.
- Truck Daškam
- Letec
On se o rychlost nikdo nezajímá, pokud není evidentní že někdo letěl dvakrát tolik.
Hele já osobákem jezdím nad limitem dost často, jenže: Blížím se ke křižovatce a počítám s tím, že nikdo nepočítá s tím, že jedu kolik jedu. Ubírám předem, počítám s tím že tam někdo vjede - a určitě to tak děláš i ty a většina lidí odtud.
A věř, že tohle spousta řidičů nedělá - jedu 140, jsem na hlavní a vyližte mě prdel. Ono stačí sledovat ten dashcam, kde přesně tohle je vidět každou chvíli
No mezi profíkama zaznamenávám dost méně hovadin, než neprofíkama. A je to tím, že tohle bývá předmětem diskuzí u kafe při čekání, takže prostě leckdo se dozví něco nového (ajo, šíří se tím taky občas někdy hovadiny).
Třeba co mám kamarády neřidiče - s těma se ani o tom nebavím, protože mě nebaví se s nima hádat o tom, že melou úplný nesmysly
Hele já osobákem jezdím nad limitem dost často, jenže: Blížím se ke křižovatce a počítám s tím, že nikdo nepočítá s tím, že jedu kolik jedu. Ubírám předem, počítám s tím že tam někdo vjede - a určitě to tak děláš i ty a většina lidí odtud.
A věř, že tohle spousta řidičů nedělá - jedu 140, jsem na hlavní a vyližte mě prdel. Ono stačí sledovat ten dashcam, kde přesně tohle je vidět každou chvíli
No mezi profíkama zaznamenávám dost méně hovadin, než neprofíkama. A je to tím, že tohle bývá předmětem diskuzí u kafe při čekání, takže prostě leckdo se dozví něco nového (ajo, šíří se tím taky občas někdy hovadiny).
Třeba co mám kamarády neřidiče - s těma se ani o tom nebavím, protože mě nebaví se s nima hádat o tom, že melou úplný nesmysly
Chápeš to?
- Truck Daškam
- Letec
PepaSFI: Kde jezdíš?
To bych Prahou jel permanentně 30 - a to bys sám určitě nechtěl. To samý autobusy
Tou Prahou myslím skutečnost, že tady je semafor na každém rohu - doslova. Takhle to brát můžeš někde na vesnici (bez urážky) kde máš jeden semafor na celej okres
To bych Prahou jel permanentně 30 - a to bys sám určitě nechtěl. To samý autobusy
Tou Prahou myslím skutečnost, že tady je semafor na každém rohu - doslova. Takhle to brát můžeš někde na vesnici (bez urážky) kde máš jeden semafor na celej okres
Chápeš to?
Ne. Ta křižovatka byla tak přehledná, až lidi ukolébala a nedávali pozor. Proto stopka, evidentně zbytečná dle tebe. A co by to mělo spasit? Jaké značení bys navrhoval? Semafory uprostřed polí? To bys zase psal, že tam stojíš zbytečně na červenou, když nikde nic nejede.Truck Daškam píše: ↑úte 07 bře 16:47 petr_riha: Ačkoliv asi tuším kterou křižovatku myslíš, nikdy jsem po ní ze směru stopky asi nikdy nejel - tak nevím. Ale jak asi sám vidíš, stopka to teda nespasila a problém byl asi jinde.
2024: Audi A5 Sportback S line 45 TFSI, 195kW
- Truck Daškam
- Letec
petr_riha: Z čeho vycházíš?
Já jen, že je rozdíl mezi oficiálním lejstrem kde se dle tabulek napíše "řidič nečuměl" a mezi tím, co za tím bylo reálně.
Jednou jsem jel po státní silnici od Kolína, která byla uklizená - najednou čára a sníh. Silničář to snad odcouval (skončil mu asi okres). Kdybych se tam vysekal, přičina by byla "nepřizpůsobil jízdu..."
Já jen, že je rozdíl mezi oficiálním lejstrem kde se dle tabulek napíše "řidič nečuměl" a mezi tím, co za tím bylo reálně.
Jednou jsem jel po státní silnici od Kolína, která byla uklizená - najednou čára a sníh. Silničář to snad odcouval (skončil mu asi okres). Kdybych se tam vysekal, přičina by byla "nepřizpůsobil jízdu..."
Chápeš to?