Řidiči, co to mají v ruce...
Moderátor: řidičBOB
Re: Řidiči, co to mají v ruce...
petr: já v principu nemám problém s tolerancí 0,5 promile byť bych na svém chování vlastně nic neměnil.
Aperitiv
0,2 lehčího vína
2x 0,2 běžného vína
Je jednoznačně přes 0,5 promile.
Dle alkulačky pro chlapa 35 let; 85kg; když začneš v 19, tak střízlivý můžeš být někdy ve 2 ráno. Bacha na falešný pocit sucha a bezpečí, který auto poskytuje...
Aperitiv
0,2 lehčího vína
2x 0,2 běžného vína
Je jednoznačně přes 0,5 promile.
Dle alkulačky pro chlapa 35 let; 85kg; když začneš v 19, tak střízlivý můžeš být někdy ve 2 ráno. Bacha na falešný pocit sucha a bezpečí, který auto poskytuje...
2.9T RWD
Zapomínas na jídlo a rozložení v čase. Napsal jsem to navíc trochu nestastne, psal jsem prve o dvou sklenickach. Čili 1 k predkrmu a jedna k jídlu, nebo 2 k jídlu, navíc prolozene vodou.
I když jsem si foukal (v době, kdy jsem si potřeboval ověřit, jak na tom člověk v podobných situacích je), nikdy to nebylo přes 0,5. Možná dobre spalování![Happy :-)](./images/smilies/1.gif)
I když jsem si foukal (v době, kdy jsem si potřeboval ověřit, jak na tom člověk v podobných situacích je), nikdy to nebylo přes 0,5. Možná dobre spalování
![Happy :-)](./images/smilies/1.gif)
2024: Audi A5 Sportback S line 45 TFSI, 195kW
2019: VW Tiguan Highline R-Line 2.0 BiTDI, 176kW
2016: Audi A6 Avant 2.0 TDi, 140kW
Nevím, jestli to měl v ruce, ale zasmál jsem se. Obzvláště, jestli byla občanka pravá.
https://www.idnes.cz/olomouc/zpravy/pod ... zpravy_hrs
https://www.idnes.cz/olomouc/zpravy/pod ... zpravy_hrs
- řidičBOB
- Antiradar FAN
- Kontaktovat uživatele:
kalkulačka je kravina... Vozím s sebou Dräger a podle toho se řídím.
No pain, no gain.
Vespa time![Rock on \m/](./images/smilies/111.gif)
Vespa time
![Rock on \m/](./images/smilies/111.gif)
Petr: spalování alkoholu je víceméně konstantní bez ohledu na jídlo, vodu, kávu, sport... To že se při kombinaci cítíš lépe nemá moc vliv na spalování.
"Jediné" co rozhoduje je čas. Tam při 3 hodinách konzumace určitě něco odbouráš.
Ad alkoholtestery: Pokud alkoholtestery pravidelně nekalibrujete, tak je ta kalkulačka mnohem spolehlivější. Já v autě vozím "balónek". Vzhledem k frekvenci mého pití bude už ale také asi prošlý...
"Jediné" co rozhoduje je čas. Tam při 3 hodinách konzumace určitě něco odbouráš.
Ad alkoholtestery: Pokud alkoholtestery pravidelně nekalibrujete, tak je ta kalkulačka mnohem spolehlivější. Já v autě vozím "balónek". Vzhledem k frekvenci mého pití bude už ale také asi prošlý...
2.9T RWD
- řidičBOB
- Antiradar FAN
- Kontaktovat uživatele:
kalibruji každý rok v Drägeru
Nesmysl. Odbourávání alkoholu v krvi je chemický proces a ten lze urychlit proměnou ethanolu na něco jiného, snáz odbouratelného.spalování alkoholu je víceméně konstantní bez ohledu na jídlo, vodu, kávu, sport...
No pain, no gain.
Vespa time
HM: nikoliv, spalování se řídí mnoha faktory a odbourávání jde urychlit. A alkotester jsem měl kalibrovany, nyní už ho nepoužívám. Kalkulačka pracuje s nějakými průměry, které na někoho platit mohli, na jiného ne. Řídit se ji je loterie.
Na prezentacii z proti-alko liecenia bolo povedane ze 95% alkoholu proste musi spracovat pecen. A tej je vraj celkom jedno kolko coho clovek pojedol alebo vypil. Proste ma viac menej stabilny "vykon" trebars 8g(u kazdeho to bude ina hodnota) alkoholu za hodinu a hotovo...
A velkost(tym padom aj vykon) pecene sa vraj odvija najma od vysky cloveka.
Zaverom bolo ze vpodstate jediny sposob ako "skor" vytriezviet je mat vacsiu pecen alebo menej pit. Jedlo/voda/vitaminy/whatever nam akurat pomozu s negativnymi vplyvmi alkoholu zatial co pecen robi svoju pracu.
Neviem sa k tomu vyjadrit, kedze chemia aj biologia sla uplne mimo mna, ale prezentujuci vyzeral ze o tom vie celkom dost.
A velkost(tym padom aj vykon) pecene sa vraj odvija najma od vysky cloveka.
Zaverom bolo ze vpodstate jediny sposob ako "skor" vytriezviet je mat vacsiu pecen alebo menej pit. Jedlo/voda/vitaminy/whatever nam akurat pomozu s negativnymi vplyvmi alkoholu zatial co pecen robi svoju pracu.
Neviem sa k tomu vyjadrit, kedze chemia aj biologia sla uplne mimo mna, ale prezentujuci vyzeral ze o tom vie celkom dost.
Nejsem chemik ani biolog, ale tohle tvrzení mi přijde úplně mimo. Od toho se odvíjí i to, jestli věřím ostatním tvrzením dotyčného.
- řidičBOB
- Antiradar FAN
- Kontaktovat uživatele:
Já chemik jsem…a těm tvrzením nevěřím.
No pain, no gain.
Vespa time