Fiat a vše kolem nich
Re: Fiat a vše kolem nich
Hmm, tak to (padání do nouzáku) možná bude mít i jinou příčinu než jen wolej v sání - fčera juniorce padla 3x během 100metrů, juniorka už je aftoměchánik - sundala sání a... bylo úplně čisté,ani kapka woleje. Dojela dom s rozsfíceným varováním "engine failure a.... já po půlhodině nastaroval, nic nesfítilo, žádné cukání, nic... byl sem ji projet (15km) a bez jediného zaváhání. Chjo no.
Otázka: Není tu někdo (nejlépe Z kraj) s OEM diagnostikou Fiat (kdo tomu opravdu rozumí - Michal má jen UNI diagnostiku = dobrá na smazání chyb, ale ne na studium problému)?
EDIT: Taxem zistil, že Fiat forum už zase funguje, du tam písnout taky.
Otázka: Není tu někdo (nejlépe Z kraj) s OEM diagnostikou Fiat (kdo tomu opravdu rozumí - Michal má jen UNI diagnostiku = dobrá na smazání chyb, ale ne na studium problému)?
EDIT: Taxem zistil, že Fiat forum už zase funguje, du tam písnout taky.
Nejhezčí pohled na 100vježatou je ve zpětném zrcátku.
Juniorka je frajerka
GTS 992
KTM X-BOW GT
F-150 5,0 ROUSH
M2 MT
hoonring.cz
Coupe JCW KW3
KTM X-BOW GT
F-150 5,0 ROUSH
M2 MT
hoonring.cz
Coupe JCW KW3
mně to bylo divný, že by kapka oleje měla vliv. To čištění klapky, to je takový rituál u koncernu, netroufám si odhadnout jak moc častý protože špína na klapce může mít vliv až když to je skutečně prasárna, když vzniká znatelný nesoulad mezi otevřením klapky a množstvím nasátého vzduchu.
Ta diagnostika umí celkem hodně, i to co přečte krabička za dvě stovky umí hodně napovědět, jen se to musí umět interpretovat. Chtělo by to vědět co to má za chyby v paměti. Když se rozsvítí kontrolka, vždycky se tam něco zaznamená. Pokud se chyba neopakuje, nějakou dobu tam zůstává. Některé chyby zmizí za chvíli, některé tam zůstanou velice dlouho, nejspíš podle závažnosti.
Osobně to tipuju na nějaký volný konektor, to je u staršího auta klasika. Mě takhle zlobil snímač vačky a lambda sonda. U obojího pomohlo vyčištění a napružení kontaktů v dutinkách. Letos na jaře se mi párkrát vyskytlo "sporadické vynechání zážehu". Zjištěna obrovská mezera na jiskřištích svíček, po úpravě na správných 0.9mm závada přestala. Asi by neškodilo svíce vyměnit ale zatím to neřeším.
Ta diagnostika umí celkem hodně, i to co přečte krabička za dvě stovky umí hodně napovědět, jen se to musí umět interpretovat. Chtělo by to vědět co to má za chyby v paměti. Když se rozsvítí kontrolka, vždycky se tam něco zaznamená. Pokud se chyba neopakuje, nějakou dobu tam zůstává. Některé chyby zmizí za chvíli, některé tam zůstanou velice dlouho, nejspíš podle závažnosti.
Osobně to tipuju na nějaký volný konektor, to je u staršího auta klasika. Mě takhle zlobil snímač vačky a lambda sonda. U obojího pomohlo vyčištění a napružení kontaktů v dutinkách. Letos na jaře se mi párkrát vyskytlo "sporadické vynechání zážehu". Zjištěna obrovská mezera na jiskřištích svíček, po úpravě na správných 0.9mm závada přestala. Asi by neškodilo svíce vyměnit ale zatím to neřeším.
Svícema to nebude, ty měním pravidelně a dělá/dělalo to dál. Nějaký konektor resp. kontakt v něm by to být ale mohl, dík za tip.
Nejhezčí pohled na 100vježatou je ve zpětném zrcátku.
- Snowman000
- Letec
- Kontaktovat uživatele:
- Snowman000
- Letec
- Kontaktovat uživatele:
Islo to viac na vodu nez na benzin takze ma caka "navysenie" hodnoty auta tak o 30%
Konzerva od sardiniek s LSD
Multak se vsim vsudy
...tbd...
Multak se vsim vsudy
...tbd...
Kolik je rozpočet, 1000,-?
GTS 992
KTM X-BOW GT
F-150 5,0 ROUSH
M2 MT
hoonring.cz
Coupe JCW KW3
KTM X-BOW GT
F-150 5,0 ROUSH
M2 MT
hoonring.cz
Coupe JCW KW3
Kolik má najeto?
„Přidej výkon a budeš rychlý na rovinkách. Ale uber hmotnost a budeš rychlý všude.“ Colin Chapman.
- Snowman000
- Letec
- Kontaktovat uživatele:
No verim ze sa pichneme do nejakych 750:
tesnenie hlavy
tesnenie veka ventilov
tesnenie príruby na vodu
tesnenie výfuku
tesnenie sacie potrubie
cievky 4ks
sviečky 4ks
Skrutky na hlavu
Hlava - zrovnanie , zabrusenie ventilov , nové guferá ventilov , otestovanie , otlakovanie
Rozvody
Hydrozdvihatka
+
Robota
182000 cca
Najvacsi problem, ze ju realne nemam moc cim nahradit, je to bozi a ta mrcha este ako bonus rastie na cene (kukni si co to stoji)
Konzerva od sardiniek s LSD
Multak se vsim vsudy
...tbd...
Multak se vsim vsudy
...tbd...