Jak správně na rozjezdy do kopce

Ať už se chcete stát lepším řidičem, nebo poradit ostatním, jak se zlepšit.
Odpovědět
KoPP
Letec

Re: Jak správně na rozjezdy do kopce

Příspěvek od KoPP »

Caddy píše:
Fasther píše:Otázka je jednoduchá - jak se rozjíždíte do kopce a jak by jste doporučovali se rozjíždět vzhledem k autu a i ostatním účastníkům silničního provozu.

Co jsem si všimnul jsou v zásadě dva způsoby - s ručkou a bez ručky. S ručkou je to asi každýmu jasný - stojím v kopci se zataženou ruční brzdou a pomalu pouštím spojku přidávám plyn a pouštím ruční brzdu.

Potom je tu bez ručky - stojím na brzdě - spojku si dám téměř před záběr - pustím brzdu dám plyn a pouštím spojku a pak s malou variací - pouštím brzdu a přidávám plyn. Co je podle Vás nejlepší? A jak to děláte vy? Jde mi hlavně o prudší kopce, případně o těžší auto se slabším motorem.

Díky

S ruckou jsem to neumel nikdy, ani v autoskole, byla to pro me proste tezka koordinace....v tech peti pripadech, kdy jsem pak v zivote jel s manualem, mi daleko lepe slo normalne...drzim brzdu a spojku, poustim spojku, citim, ze spojka zacne zabirat, pustim brzdu a jdu na plyn za dalsiho pousteni spojky...to je jediny zpusobe, jaky zvladnu a nikdy jsme pri tom ani necouvl :)
tím se pro mě vyjasnila záhada tvého automatismu... jseš prostě lempl na pravou ruku a její koordinaci se zbytkem těla. (toho lempla neber jako urážku) :)
Slow and serious
Caddy
Letec
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Caddy »

to nechapu, co ja za zahadu na tom, chtit pohodlne jezdit, kochat se a neotravovat se zbytecnymi a prezitymi postupy :-D
KoPP
Letec

Příspěvek od KoPP »

jo tak sex je taky přežitý postup... Tvoje věc klidně si jen skočte na umělé oplodnění.

já si raděj zaskáču se vším všudy a na výsledky počkám

:P
Slow and serious
Caddy
Letec
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Caddy »

umele oplodneni je komplikovanejsi cesta :) Navic sex plyne nejak prirozene, nemusim u toho myslet na nejake nadbytecne veci prave :) To je jako bys pri tom sexu chtel jeste uplest salu :)
glider
Pan Řidič

Příspěvek od glider »

spociatku som len s ruckou daval ale praveze v autoskole ma naucili bez rucky a tak uz iba tak to robim....

ale nie ze spojka do zaberu a preslapnut - na fave to tak neslo, lebo slaby motor

takze vyslapnuta spojka, z brzdy na plyn a sucasne pustit spojku tak aby sa auto plynulo pohlo
KoPP
Letec

Příspěvek od KoPP »

Caddy píše:umele oplodneni je komplikovanejsi cesta :) Navic sex plyne nejak prirozene, nemusim u toho myslet na nejake nadbytecne veci prave :) To je jako bys pri tom sexu chtel jeste uplest salu :)

tak fajn je to jako sex se třemi kondomy... ano něco to dělá, ale jen jedna strana ví co :P
Slow and serious
Fasther
Řidič začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Fasther »

KoPP: +1

Jinak jak tady někdo říkal ten automat, že ten to drží v kopci automaticky -- tak automat je něco zcela jiného než manuál - spojka tam defacto není (teda je ale s tou klasickou nemá krom přenosu síly asi nic společnýho)
Řidič je nejnebezpečnější částí vozu.
Weeper
Mistr volantu

Příspěvek od Weeper »

Caddy píše:Automat to tak drzi defaultne a najede statisice :) Nevidim v tom zase tak zasadni problem :)
Ad stání v kopci pomocí spojky
Já s automatem nemám zkušenosti, ale není to náhodou tak, že stejně jako u manuálu v kopci prostě držíš brzdu a až se chceš rozjet prostě přendáš nohu na plyn a jedeš? Já bych to teda viděl spíš na nepochopení z mé strany, protože je kravina, aby řidič na nic nešlapal a automat držel v kopci auto pomoci spojky na volnoběh.
Audi S4, 3.0TFSI quattro 245kW (333k)

"Zpřísňování trestů je jen marným pokusem omezených hlav, terorem si vynutit úctu k zákonům." (Rousseau)
- jsem slušný řidič s čistým bodovým kontem ;-)
brasci
Pan Řidič

Příspěvek od brasci »

Tak klasický automat je stále v miernom zábere, preto keď chceš stáť na mieste (so zaradeným D) musíš stáť na brzde inak sa auto hýbe... (tu nezabudnem ako mladá vystupovala z MB E nechala zaredené D a už bola takmer vonku keď si všimla, že to auto ide a strašne sa tomu divila :D) V kopci (záleži v ako strmom a aké auto) to má sily tolko aby to udržalo na mieste s tým miernym záberom...
Caddy
Letec
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Caddy »

KoPP píše:
Caddy píše:umele oplodneni je komplikovanejsi cesta :) Navic sex plyne nejak prirozene, nemusim u toho myslet na nejake nadbytecne veci prave :) To je jako bys pri tom sexu chtel jeste uplest salu :)

tak fajn je to jako sex se třemi kondomy... ano něco to dělá, ale jen jedna strana ví co :P
furt ale zapominas, ze ja nejsem rallye jezdec, ja rad pohodu, hezkou projizdku, kochani :)
pokud pouzijeme opet sexualni primer, tak to je jako kdybych tu vypravel o romantickem milovani na plazi pod palmou a vy pritom byli vyznavaci BDSM :))
Naposledy upravil(a) Caddy dne sob 28 kvě 12:03, celkem upraveno 1 x.
Odpovědět