Twisted píše: ↑ned 13 lis 17:43
Dochodca nepracuje ale pobera dochodok.
Tak doteď jsi psal o mzdách, tak jsem předpokládal, že to bereš jako přivýdělek k důchodu. Nicméně i s těmi 220E lžeš, minimální důchod na Slovensku je 269EUR. Průměrný 400 EUR. Jasně, není to moc, ale i ten minimální je o skoro 20% vyšší, než co jsi uváděl ty. A ten minimální nemají všichni, že...
A ano, důchodci na ježdění kolem komína nebudou vlastnit auto. Kde je problém?
Twisted píše: ↑ned 13 lis 17:43
Vo firmach co som robil a aj moji pribuzni, vsade bola minimalna mzda.
To není firmou, ale tím, jak moc kvalifikovaní jste nebo spíše nejste. Kdybyste měli jakoukoliv kvalifikaci, dělali byste za více, než za minimálku. Pokud nic neumíte, tak sorry. Jaké sis to v životě udělal, takové to máš. Sorry.
Já třeba nikde, kde by kdokoliv bral minimálku, nepracoval. A ani nemám v široké rodině nikoho, kdo by za minimálku pracoval (a to tam mám i lidi s učňákem, i jen se ZŠ). Ti se ZŠ nepracují za mnoho, ale od minimálky to má daleko (a ne, nebavíme se o Praze, bavíme se o hranici Jihočeského kraje a Vysočiny, který není nikterak bohatý).
Tahle debata je o hovně, pořád si cucáš čísla z prstu. Zkus nebrečet nad tím, jak sis to v životě blbě zařídil a zkus s tím něco udělat. Rekvalifikovat se na pozici takovou, abys mohl pracovat za víc. Abys mohl jít třeba z toho chudého kraje o dva okresy dál, dělat za dvojnásobek a rodičům posílat peníze, ať se mají lépe (a ve vzdálenosti v desítkách km budeš stále dostupný pro případ, že by se něco stalo). Atd., možností je hafo, jen nevymýšlet, proč to nejde a zamyslet se, jak to udšlat, aby bylo lépe.
A ano, v minulém příspěvku jsi psal, že z kraje nemohou všichni odejít. Nemohou, ale v momentě, kdy bude nedostatek lidí, těm, kteří zůstali, se mzdy zvednou kvůli nedostatku pracovní síly, a to i té nekvalifikované. Navíc neřeš ostatní, řeš sebe. Ty jdi za lepším, ostatní ať v těch sračkách klidně zůstanou, to je jejich boj (a momentálně i tvůj).
Howgh, už na to nebudu dál reagovat, je t ztráta času.