Elektromobily a vse kolem nich

Elektromobily, hybridy, alternativní paliva a vše kolem emisí nebo spotřeby paliva.
Odpovědět
petr_riha
Letec

Re: Elektromobily a vse kolem nich

Příspěvek od petr_riha »

Cena 13k je sice vysoká, ale zase vývoj a tak. Je vysoká, ale nepřijde mi premrstena (z pohledu výrobce). Jednoúčelové priblizovadlo pro jednoho za cenu Fabie je ale drahé.

Na tom úvodním videu je vtipne, jak zaparkuje mezi 2 stojící auta, ale už neřeší, jak ti dva do tech aut nastoupí. Takové typické uvažování tech, co tlačí elmobilitu - já, já, já a ostatní se poserte.
2024: Audi A5 Sportback S line 45 TFSI, 195kW
2019: VW Tiguan Highline R-Line 2.0 BiTDI, 176kW
2016: Audi A6 Avant 2.0 TDi, 140kW
petr_riha
Letec

Příspěvek od petr_riha »

Ještě by mě zajímalo, jak si to ti, co tohle vymysleli, představují. Když pojedu na rodinný výlet, tak každý svým priblizovadlem? Nebo budu v garáži držet ještě auto?
Snowman000
Letec
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Snowman000 »

petr_riha píše: pát 11 lis 08:20 Cena 13k je sice vysoká, ale zase vývoj a tak. Je vysoká, ale nepřijde mi premrstena (z pohledu výrobce). Jednoúčelové priblizovadlo pro jednoho za cenu Fabie je ale drahé.

Na tom úvodním videu je vtipne, jak zaparkuje mezi 2 stojící auta, ale už neřeší, jak ti dva do tech aut nastoupí. Takové typické uvažování tech, co tlačí elmobilitu - já, já, já a ostatní se poserte.
No cena je taka vysoka, lebo je to elektro to je cele :D
Keby do toho hodili nejaku 750 z Hondy NC, tak to stoji polovicu a ide aspon tych potrebnych 130km/h a zere 3l a planeta zachranena :ymhug:

A moc nad tym parkovanim premyslas...je to predsa ich problem ze nemaju jak vystupit/nastupit :-B

A rodinna dovolenka? Ked vysolis 13000€ za povoz pre jedneho, tak myslis ze na nejaku ti ostane? :D A druhe auto? Fuuuj! Pekne bicyklom na stanicu a uvedomelo busom/vlakom \m/
Konzerva od sardiniek s LSD
Multak se vsim vsudy
...tbd...
Twisted
Autoškolák

Příspěvek od Twisted »

U nas v hladovej doline je sidlisko plne felicii, fabii, dacii, daewoo matiz, tico peugeot 206 a najdrahsi je tam ford focus 2006. Raz som tam videl yaris. Alebo ladu, ci eskort, raz renaul kangoo Vela ludi nakupilo felicie za 300€ a uz jazdia 3 rok, presli cez stk. Plno dalsich kupilo fabie za 2000€. v 2 izbovom byte byva 10 ludi, v dalsom 12 ludi. Na sidlisku parukje 400 aut, vela z nich na travniku, kde je prave volne miesto a vsetci sa tam nahrnu vecer z prace. Su to upratovacky, smetiari, skladnici, dokladaci tovaru, krajcirka, predavacka, pomocni robotnici, invalidi, dochodcovia, studenti...

Niekde je parkovisko nacapene na panelaku, ze sa narazniky dotykaju palenaku. Nie je kde postavit nabijacky ani by som ich tam nechcel. Este nam zrusia detske ihrisko. Rozvodna podla energetikov ide nadoraz. Ani by som tam nabijacky nechcel. Do lidla chodia ludia peso, Lidl je na sidlisku. Poulicne lampy tam niesu. Auto ale vyuzivaju aj na cestu cez cele Slovensko bez zastavenia.

Boze nedovol prist chudobnym rodinam s vela detmi o auto s dojazdom 900km. Deti nechcu pauzovat na pol ceste. Rodicia sa za volantom vymenia, ale bateriu treeba okamzite nabit. Aj po 30 rokoch pouzivania ma splaovacie auto stale velky dojazd. Autobusy zrusili na dedinu uplne. U babky na dedine je cely dom napojeny z 1ks 10A poistky. Na chate ani elektrika nie je vobec. Ale kanister benzinu v sope maju a odvezu si ho aj v aute.
20L benzinu = 21kg a 400km dojazd. auto 25 rocne, cena 300€. Oni nepojdu na verejnu nabijacku. Doma je prace vela, nemozu si dovolit niekde hladat nabijacku a cakat.

To nemozu predavat elektromobily za 300-500€? A take, ze by na cerpacke za 2 minuty pracovnik vymenil vybity akupack za nabity (vacsi, mensi, podla poziadavky a velky by mal dojazd 900km pri 130km rychlosti na dialnici v zime? Ale ako riesit elektrinu na chate. Uz som cucal hadicu aj v petflasi som niesol benzin. Hruza tie baterie. Kamarat ma dve auta. Peugeot za 2100€ a Fabiu na 2000€. Na oboch bol s rodinou v Chorvatsku a prisli tam za 5,5 hodiny bez zastavenia. Iba v Maribore si dali kavu a vymenili sa za volantom. Normalne davaju 25€ mesacne na benzin a na vianoce k babke 70€. Pridu k babke cez cele slovensku, zaparkuju u nej na dvore a naspat im ta plna nadrz vydrzi. Po spocitani ceny auta, servisu a benzinu to je 20x lacnejsie, nez kupovat predrazeny elektromobil. Otec invalid, matka upratovacka, felicia z 98 roku zadarmo od kamarata. A vsetci su spokojni.

Plny bazar aut pod 5000€, vela aj za 2000€. ide o moznost jazdit dlhe trasy a nie prisposobovat cas nabijaniu. Pride muz z prace na vybitom aute a zena si ho berie do prace. V praci si ho nema ako nabit a z prace sa ponahla uvarit veceru. Kupil auto za 2000€ a jazdi uz 10 rokov. MOze 25 rocne elektroauto jazdit za 300€ jazdit po dialnici dialkove trasy alebo stat v kolone 6 hodin. Raz nam sused odlial do flase benzin na dedine. Ale zaparkovat k nemu do dvora by nas nepustil. Beha mu tam pes a hraju sa deti. Vonku je zakaz statia.

Edit: Sledujem dokumnety dalnica vedouci peklem. Som zvedavy, ako budu tieto kamiony riesit pomocou lithia.
petr_riha
Letec

Příspěvek od petr_riha »

Auto za 300-500E? Tady se nebavíme o modelech…
Twisted
Autoškolák

Příspěvek od Twisted »

Pozri bazar. Su tam felicie po 500€ a mne kamarat nukal za 300€ a jazdila este 5 rokov. Trochu hrdzavy spodok, ale na dopravu miesto autobusa posluzila dobre. Autobus zrusili. Peso 4km na stanicu s kuframi. Alebo volat taxik. Fabii je plny bazar za 2000€. Nasi tiez taku kupili a je to paradne auto. pohodlne. Proti tej felicii. Inak nova fabia stoji 12 000€ a ma dojadz 900km a bude ho mat aj po 20 rokov. Na chatu (zahradny domcek s 1 miestnostou) si nemozeme dovolit kupit solarny panel a nejake ulozne baterie. Chcem byt panom svojho casu.
mattonecz
Letec

Příspěvek od mattonecz »

Skoro sem se rozplakal z teto dojemne prihody twisted
2022 Audi A4 Allroad 40TDI 150kw
ex :( 2022 Audi Q5 50TDI 210kw
petr_riha
Letec

Příspěvek od petr_riha »

Tak psal jsi o autech a pak na prahu roku 2023 vytáhnes felcku…

Si za 500E kup ojeté kolo, na auto to opravdu není.
jerry
Letec

Příspěvek od jerry »

Zase jsi se dozvěděl, jak uvažují a žijí lidé s běžných platem v našich východních končinách. Protože medián je jiný než průměr a ten medián je fakt žebrota. Fakt nebere každý člověk balík. Stačí se podívat kolem sebe na parkovištích a musí to být jasné každému.
„Přidej výkon a budeš rychlý na rovinkách. Ale uber hmotnost a budeš rychlý všude.“ Colin Chapman.
řidičBOB
Antiradar FAN
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od řidičBOB »

já myslím, že zase taková trága to taky úplně není...
No pain, no gain.
Vespa time \m/
Odpovědět