Řidiči, co to mají v ruce...

Zážitky, zkušenosti, srazy, upozornění na nebezpečná místa i dotěrnou policii.

Moderátor: řidičBOB

Odpovědět
abgx1
Letec

Re: Řidiči, co to mají v ruce...

Příspěvek od abgx1 »

Nezaznamenava sa ta rychlost aj na tachografe? Nemozu mu za tych 140 dat dodatocne pokutu ak ho zastavia?
řidičBOB
Antiradar FAN
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od řidičBOB »

Ano. Mohou a pokud ho chytnou, tak happy nebude.
No pain, no gain.
Vespa time \m/
řidičBOB
Antiradar FAN
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od řidičBOB »

Polák je povolání, nikoliv národnost.
No pain, no gain.
Vespa time \m/
Truck Daškam
Letec

Příspěvek od Truck Daškam »

Nezaznamenava sa ta rychlost aj na tachografe? Nemozu mu za tych 140 dat dodatocne pokutu ak ho zastavia?
Pokud tam má magnet, tak ne. Zapisuje se že stojí
Chápeš to?
tommas
Pan Řidič

Příspěvek od tommas »

Ono bude dost záležet, kde ho chytí a odkud jede. Myslím, že policajti taky nejsou blbí, když ho zastaví někde u Olomouce/Ostravy a pokud jim ukáže nějaký doklad o nákladu, kde je určitě i čas nakládky nevím třeba u Plzně 5 hodin zpátky a on dle tachografu ještě stihl udělat třeba 45 minut pauzy, tak si nejspíš řeknou, že je něco špatně a začnou hledat.

Hned jsem si vzpomněl na toto. :ymapplause: (bylo i něco čerstvějšího, ale toto na mě vyskočilo první.)

https://www.idnes.cz/jihlava/zpravy/pol ... zpravy_evs
MG ZR MK2 105 - už není
Opel Astra J ST 1,7 CDTi - už není
Mazda 6 Wagon 2018 2,5 G194 - už není

VW Golf Alltrack 2022 2.0 TSI 4Motion
Truck Daškam
Letec

tommas: Záleží jakej policajt ho chytí a proč by po něm chtěl nějaký doklad o přepravě.
Hlavně těch kontrol probíhá fakt málo a to co zachytí jsou nižší čísla procent.

Jenže jednoho u nás chytí, tak přestane jezdit přes čr a místo něj jde jezdit jinej - dokud ho zase nechytí. Je to takovej boj s větrnými mlýny.

A já na tohle názor ani nemám... Jako jo, tohle jsou extrémy a není se o čem bavit. Ale když třeba chytíš kolonu a nevycházi to o dvě hodiny domu a musel bys víkend trávit někde na pumpě? Tak to fakt nikomu nemám za zlý, že si pomůže magnetem.
AETR je fajn, ale bylo by fajn tam mít nějaký vyjímky - viz třeba ten dojezd z důvody kolony apod.
Chápeš to?
tommas
Pan Řidič

Příspěvek od tommas »

Truck: Jako to je mi jasné, že to co zachytí jsou nižší jednotky procent a tak se firmám (hlavně těm dál z východu) vyplatí to takto provozovat, maximálně jednou za čas jim takto vypadne řidič a zplatí nějakou vyšší pokutu, ale kola se točí a nepostávají někde na parkingu. Je smutné, že my pak tyhle zombie potkáváme někde v provozu ( jako by nestačili jen Poláci s dodávkama, kteří toto provozují legálně).

Jen teda jedna věc, to jako při namátkové kontrole od PČR se nekontroluje, co veze? (samozřejmě papírově) Už jen z toho důvodu, jestli je to všechno legal a ok?

K tomu poslednímu odstavci, bohužel je to negativum toho povolání, které si dotyčný vybral, takže úplně nedokážu přivřít ok nad tím, že použil magnet, protože přece to má hodinku do depa/místa vykládky a pak domů. To sorry.
Naposledy upravil(a) tommas dne pon 10 říj 08:14, celkem upraveno 1 x.
MG ZR MK2 105 - už není
Opel Astra J ST 1,7 CDTi - už není
Mazda 6 Wagon 2018 2,5 G194 - už není

VW Golf Alltrack 2022 2.0 TSI 4Motion
petr_riha
Letec

Příspěvek od petr_riha »

Truck Daškam píše: pon 10 říj 07:02 Ale když třeba chytíš kolonu a nevycházi to o dvě hodiny domu a musel bys víkend trávit někde na pumpě? Tak to fakt nikomu nemám za zlý, že si pomůže magnetem.
AETR je fajn, ale bylo by fajn tam mít nějaký vyjímky - viz třeba ten dojezd z důvody kolony apod.
A ta hranice, kdy to je ještě OK bude kde? 2 hodiny? 4 hodiny? A když to nevyjde o 2 hodiny a 10minut? Aha.

Pak budou situace, kdy "ty vole, jen dojíždím domů, abych nemusel strávit víkend na pumpě, měl jsem to kousek, těch 6 hodin v pohodě zmáknu".

Za megnety tvrdě trestat, přestávky jsou dané a jejich nedodržení nebezpečné. Brát vám řidičáky kašpaři.
2024: Audi A5 Sportback S line 45 TFSI, 195kW
2019: VW Tiguan Highline R-Line 2.0 BiTDI, 176kW
2016: Audi A6 Avant 2.0 TDi, 140kW
Truck Daškam
Letec

A ta hranice, kdy to je ještě OK bude kde? 2 hodiny? 4 hodiny? A když to nevyjde o 2 hodiny a 10minut? Aha.
Ano, nějak to definovat zákonem je problém.
Pak budou situace, kdy "ty vole, jen dojíždím domů, abych nemusel strávit víkend na pumpě, měl jsem to kousek, těch 6 hodin v pohodě zmáknu".
Bavil jsem se o přetažení, nikoliv o vynechání přestávky. Tj. 4,5h jízda + 45min přestávka + 1,5h jízdy.
A můžeš odjet až 10h za den.
Za megnety tvrdě trestat, přestávky jsou dané a jejich nedodržení nebezpečné. Brát vám řidičáky kašpaři.
Viz to co výše - o přestávce nepadlo ani slovo.
Mě se magnet netýká - za prvé mám nový auto kde by to jít nemělo a za druhé já k tomu důvod nemám. Já nejezdím po světě a jsem denně doma
Chápeš to?
petr_riha
Letec

Příspěvek od petr_riha »

Truck Daškam píše: pon 10 říj 08:16 Ano, nějak to definovat zákonem je problém.
Doba jízdy je jasně definovaná zákonem nyní.

Pokud tam bude výjimka na dojetí třeba 2 hodiny, ozvou se další, kterým to opět o hodinu nevyjde.
2024: Audi A5 Sportback S line 45 TFSI, 195kW
2019: VW Tiguan Highline R-Line 2.0 BiTDI, 176kW
2016: Audi A6 Avant 2.0 TDi, 140kW
Odpovědět