Řidiči, co to mají v ruce...
Moderátor: řidičBOB
Re: Řidiči, co to mají v ruce...
Nezaznamenava sa ta rychlost aj na tachografe? Nemozu mu za tych 140 dat dodatocne pokutu ak ho zastavia?
- řidičBOB
- Antiradar FAN
- Kontaktovat uživatele:
Ano. Mohou a pokud ho chytnou, tak happy nebude.
No pain, no gain.
Vespa time
Vespa time
- Truck Daškam
- Letec
Pokud tam má magnet, tak ne. Zapisuje se že stojíNezaznamenava sa ta rychlost aj na tachografe? Nemozu mu za tych 140 dat dodatocne pokutu ak ho zastavia?
Chápeš to?
Ono bude dost záležet, kde ho chytí a odkud jede. Myslím, že policajti taky nejsou blbí, když ho zastaví někde u Olomouce/Ostravy a pokud jim ukáže nějaký doklad o nákladu, kde je určitě i čas nakládky nevím třeba u Plzně 5 hodin zpátky a on dle tachografu ještě stihl udělat třeba 45 minut pauzy, tak si nejspíš řeknou, že je něco špatně a začnou hledat.
Hned jsem si vzpomněl na toto. (bylo i něco čerstvějšího, ale toto na mě vyskočilo první.)
https://www.idnes.cz/jihlava/zpravy/pol ... zpravy_evs
Hned jsem si vzpomněl na toto. (bylo i něco čerstvějšího, ale toto na mě vyskočilo první.)
https://www.idnes.cz/jihlava/zpravy/pol ... zpravy_evs
MG ZR MK2 105 - už není
Opel Astra J ST 1,7 CDTi - už není
Mazda 6 Wagon 2018 2,5 G194 - už není
VW Golf Alltrack 2022 2.0 TSI 4Motion
- Truck Daškam
- Letec
tommas: Záleží jakej policajt ho chytí a proč by po něm chtěl nějaký doklad o přepravě.
Hlavně těch kontrol probíhá fakt málo a to co zachytí jsou nižší čísla procent.
Jenže jednoho u nás chytí, tak přestane jezdit přes čr a místo něj jde jezdit jinej - dokud ho zase nechytí. Je to takovej boj s větrnými mlýny.
A já na tohle názor ani nemám... Jako jo, tohle jsou extrémy a není se o čem bavit. Ale když třeba chytíš kolonu a nevycházi to o dvě hodiny domu a musel bys víkend trávit někde na pumpě? Tak to fakt nikomu nemám za zlý, že si pomůže magnetem.
AETR je fajn, ale bylo by fajn tam mít nějaký vyjímky - viz třeba ten dojezd z důvody kolony apod.
Hlavně těch kontrol probíhá fakt málo a to co zachytí jsou nižší čísla procent.
Jenže jednoho u nás chytí, tak přestane jezdit přes čr a místo něj jde jezdit jinej - dokud ho zase nechytí. Je to takovej boj s větrnými mlýny.
A já na tohle názor ani nemám... Jako jo, tohle jsou extrémy a není se o čem bavit. Ale když třeba chytíš kolonu a nevycházi to o dvě hodiny domu a musel bys víkend trávit někde na pumpě? Tak to fakt nikomu nemám za zlý, že si pomůže magnetem.
AETR je fajn, ale bylo by fajn tam mít nějaký vyjímky - viz třeba ten dojezd z důvody kolony apod.
Chápeš to?
Truck: Jako to je mi jasné, že to co zachytí jsou nižší jednotky procent a tak se firmám (hlavně těm dál z východu) vyplatí to takto provozovat, maximálně jednou za čas jim takto vypadne řidič a zplatí nějakou vyšší pokutu, ale kola se točí a nepostávají někde na parkingu. Je smutné, že my pak tyhle zombie potkáváme někde v provozu ( jako by nestačili jen Poláci s dodávkama, kteří toto provozují legálně).
Jen teda jedna věc, to jako při namátkové kontrole od PČR se nekontroluje, co veze? (samozřejmě papírově) Už jen z toho důvodu, jestli je to všechno legal a ok?
K tomu poslednímu odstavci, bohužel je to negativum toho povolání, které si dotyčný vybral, takže úplně nedokážu přivřít ok nad tím, že použil magnet, protože přece to má hodinku do depa/místa vykládky a pak domů. To sorry.
Jen teda jedna věc, to jako při namátkové kontrole od PČR se nekontroluje, co veze? (samozřejmě papírově) Už jen z toho důvodu, jestli je to všechno legal a ok?
K tomu poslednímu odstavci, bohužel je to negativum toho povolání, které si dotyčný vybral, takže úplně nedokážu přivřít ok nad tím, že použil magnet, protože přece to má hodinku do depa/místa vykládky a pak domů. To sorry.
Naposledy upravil(a) tommas dne pon 10 říj 08:14, celkem upraveno 1 x.
MG ZR MK2 105 - už není
A ta hranice, kdy to je ještě OK bude kde? 2 hodiny? 4 hodiny? A když to nevyjde o 2 hodiny a 10minut? Aha.Truck Daškam píše: ↑pon 10 říj 07:02 Ale když třeba chytíš kolonu a nevycházi to o dvě hodiny domu a musel bys víkend trávit někde na pumpě? Tak to fakt nikomu nemám za zlý, že si pomůže magnetem.
Pak budou situace, kdy "ty vole, jen dojíždím domů, abych nemusel strávit víkend na pumpě, měl jsem to kousek, těch 6 hodin v pohodě zmáknu".
Za megnety tvrdě trestat, přestávky jsou dané a jejich nedodržení nebezpečné. Brát vám řidičáky kašpaři.
2024: Audi A5 Sportback S line 45 TFSI, 195kW
2019: VW Tiguan Highline R-Line 2.0 BiTDI, 176kW
2016: Audi A6 Avant 2.0 TDi, 140kW
- Truck Daškam
- Letec
Ano, nějak to definovat zákonem je problém.A ta hranice, kdy to je ještě OK bude kde? 2 hodiny? 4 hodiny? A když to nevyjde o 2 hodiny a 10minut? Aha.
Bavil jsem se o přetažení, nikoliv o vynechání přestávky. Tj. 4,5h jízda + 45min přestávka + 1,5h jízdy.Pak budou situace, kdy "ty vole, jen dojíždím domů, abych nemusel strávit víkend na pumpě, měl jsem to kousek, těch 6 hodin v pohodě zmáknu".
A můžeš odjet až 10h za den.
Viz to co výše - o přestávce nepadlo ani slovo.Za megnety tvrdě trestat, přestávky jsou dané a jejich nedodržení nebezpečné. Brát vám řidičáky kašpaři.
Mě se magnet netýká - za prvé mám nový auto kde by to jít nemělo a za druhé já k tomu důvod nemám. Já nejezdím po světě a jsem denně doma
Chápeš to?
Doba jízdy je jasně definovaná zákonem nyní.
Pokud tam bude výjimka na dojetí třeba 2 hodiny, ozvou se další, kterým to opět o hodinu nevyjde.
2024: Audi A5 Sportback S line 45 TFSI, 195kW