Vkládáš mi do klávesnice věci, které jsem neřekl a které se mi příčí. Při přejíždění nikoho neohrožuji ani neomezuji, kdes to vyčetl? Navíc mám dost silné auto na to, abych akceleroval kdykoliv potřebuju. Pokud bych jel slabším vozem, počkám si na vhodný okamžik. Rozhodně to neznamená, že když někdo pojede v pravém za náklaďákem 90, a bude ho chtít předjet, nemá jinou možnost než počkat na stoupák.brnenska.odchytova píše: ↑čtv 06 říj 08:36
Nebo ty taky když předjíždíš (i mimo dálnic) tak ohrožuješ auta (třeba v protisměru?), přece se nebudeš plazit za někým kdo jede 70km/h žejo... Tohle si můžeš dovolit jenom v kamionu.. v osobáku ne
Nicméně ve videu k žádnému ohrožení nedošlo, takže tvůj dotaz stran ohrožení při mém předjíždění je jaksi irelevantní.
Tahle definice v zákoně asi oporu nemá Ne pokaždé, když musím cuknout volantem, jsem ohrožen.brnenska.odchytova píše: ↑čtv 06 říj 08:36
omezení = stačí sundat nohu z plynu
ohrožení = musí šlapat na brzdu nebo uhýbat
O rychlosti to není, i když jedu-li nad limit, musím počítat s tím, že mou rychlost někdo třeba špatně odhadne.brnenska.odchytova píše: ↑čtv 06 říj 08:36 Co přesně udělal za píčovinu? Když pominem fakt, že jel 17km/h nad limit? Vytroubil někoho, kdo to dost možná ani neslyšel? Nebo kdo to má u zadku?
Za mě, kdybych byl v pozici kameramana, asi bych přejel do levého o kousek dříve (blížil jsem se k překážce zbytečně rychle a levý byl dle všeho volný). Pokud by mi tam auto tímto stylem vjelo, určitě bych se necítil ohrožen, jen omezen, podobně jako když se předjížddějí náklaďáky, jen tady to trvalo mnohem kratší dobu.