Kdo má přednost?
- Truck Daškam
- Letec
Re: Kdo má přednost?
Ty mi tu tvrdíš, že protijedoucímu co odbočuje doleva dávám přednost, protože tam mám značku (kterou tam on má logicky mimochodem taky)
Chápeš to?
- řidičBOB
- Antiradar FAN
- Kontaktovat uživatele:
Odpovíš mi? Nebo budeš mlít dokola něco o značkách?
No pain, no gain.
Vespa time
Vespa time
- Truck Daškam
- Letec
a jseš si jistej že když jedeš tím pravým propojem, že jsi pořád ještě protijedoucí? Totiž pokud by to tak bylo, nemusel by tam ten stojatej trojúhelník viset v tolika exemplářích, stačil by jeden ještě před tím propojem a platil by komplet pro všecko. Ale protože je extra v každým tom směru, v jednom případě zdáse že i tuplovaně po obou stranách, nejspíš to bude mít nějaký důvod. Tak nějak logicky by se nabízelo, že to není jedna divná složitá křižovatka ale víc křižovatek na jednom dvorečku. Samozřejmě s tím kosočtvercem by to bylo lepší ale ono je víc situací kdy to tam není a přece to funguje, například výjezdy od benzinek.
A ještě se vrátím zpátky, k původnímu motivu téhle hry, k tomu jestli by tam měla být dodatková tabulka s tvarem křižovatky. Představme si tedy že ji tam dáme. Tímto vyhlašuju kreslířskou soutěž, jak by ta tabulka měla vypadat, aby bylo poznat která cesta je nadřazená které. A neaby sem někdo zkopíroval čínskej jídelní lístek.
A ještě se vrátím zpátky, k původnímu motivu téhle hry, k tomu jestli by tam měla být dodatková tabulka s tvarem křižovatky. Představme si tedy že ji tam dáme. Tímto vyhlašuju kreslířskou soutěž, jak by ta tabulka měla vypadat, aby bylo poznat která cesta je nadřazená které. A neaby sem někdo zkopíroval čínskej jídelní lístek.
- Truck Daškam
- Letec
V Praze je tohle značení běžný (viz ta křižovatka v Kyjích co jsem sem dával já). Ano, na vesnicích se dá jedna P4 20m před křižovatku a hotovo. Ano, v těch Kyjích se jedná o jednu křižovatku a přednost má ten, co odbočuje doprava (před těmi, co odbočují z protisměru doleva)
Vypadala by úplně normálně - vodorovně silnější tlustá, kolmo na ní tenká (ta tenká může být nakloněná). Což je jasná známka toho, že se jedná o další křižovatku a já dávám přednost všem zleva bez ohledu na to, odkud jedou.
X-krát jsem to viděl, jen ted nevím, kde abych to sem dal. Až to zas někde uvidím, pošlu to sem
A co tak koukám, tak řešení co sem dával Předseda a celou dobu tu řešíme - je docela častý a lidi jsou na to nesmyslně zyvklý. Viz tady v čase 5:20 a 6:07 (kde měl přednost autobus z výhledu)
Vypadala by úplně normálně - vodorovně silnější tlustá, kolmo na ní tenká (ta tenká může být nakloněná). Což je jasná známka toho, že se jedná o další křižovatku a já dávám přednost všem zleva bez ohledu na to, odkud jedou.
X-krát jsem to viděl, jen ted nevím, kde abych to sem dal. Až to zas někde uvidím, pošlu to sem
A co tak koukám, tak řešení co sem dával Předseda a celou dobu tu řešíme - je docela častý a lidi jsou na to nesmyslně zyvklý. Viz tady v čase 5:20 a 6:07 (kde měl přednost autobus z výhledu)
Chápeš to?
- Lachende Bestien
- Letec
Ten autobuzňák ve 3:05 se fakt vyznamenal, nejdřív z vedlejší suterénně vypálí před přijíždějící náklaďák (který navíc pro jistotu přibrzdil, pokud se nemýlím) a samozřejmě bez blinkru, po metru dupne na brzdu a až pak zapne blinkr. Fakt chuťovka.
Co to bylo za auto mimochodem, asi něco novějšího a/nebo nenaloženého podle razantního nástupu brzdného účinku.
Co to bylo za auto mimochodem, asi něco novějšího a/nebo nenaloženého podle razantního nástupu brzdného účinku.
- Truck Daškam
- Letec
Novější (v tý době 3roky starý) a naloženej, ale jedoucí do kopce. Nejel jsem nijak rychle, tak to stojí celkem hned. Přibrzdil, protože mi bylo jasný že nemá formuli a dojel bych ho... že zastaví mě fakt nenapadlo
S těma blinkrama to je těžký a mám částečně pochopení - ono jak se rovnal po vytočení (tj. točil volantem doleva), ten pravej blinkr prostě vypadne... Občas by nebylo na škodu mít blinkry jak na motorce bez vypínání
S těma blinkrama to je těžký a mám částečně pochopení - ono jak se rovnal po vytočení (tj. točil volantem doleva), ten pravej blinkr prostě vypadne... Občas by nebylo na škodu mít blinkry jak na motorce bez vypínání
Chápeš to?
- řidičBOB
- Antiradar FAN
- Kontaktovat uživatele:
Ani mě nepřekvapuje, že to první byl kolega kamioňák... všichni s těmi značkami máte ± stejné problémy. Smutné na profesionální řidiče.Truck Daškam píše: ↑čtv 15 zář 15:59 A co tak koukám, tak řešení co sem dával Předseda a celou dobu tu řešíme - je docela častý a lidi jsou na to nesmyslně zyvklý. Viz tady v čase 5:20 a 6:07 (kde měl přednost autobus z výhledu)
2024: Audi A5 Sportback S line 45 TFSI, 195kW
2019: VW Tiguan Highline R-Line 2.0 BiTDI, 176kW
2016: Audi A6 Avant 2.0 TDi, 140kW
2019: VW Tiguan Highline R-Line 2.0 BiTDI, 176kW
2016: Audi A6 Avant 2.0 TDi, 140kW
- Truck Daškam
- Letec
petr_riha: A dozvím se teda, dle čeho má řidič odbočující doprava posoudit, zda má před řidičem odbočujícím doleva přednost či nikoliv...?
Plkáte tady na tohle téma 4 stránky a odpoved furt nikde
Plkáte tady na tohle téma 4 stránky a odpoved furt nikde
Chápeš to?