Předseda píše: ↑pon 12 zář 07:53
Aha, nedal jsem odkaz na tu druhou. OK
1) Křížení gen. Šišky / čs. exilu
zde
2) křížení čs. / Modřanská
zde
křižovatky jsou stejné, liší se pouze tím, že č.1 obsahuje značku hlavní.
č.2 = jako řidič odbočující z čes.exilu doprava na Modřanskou na zelenou, mám přednost vůči vozidlu, které vyjíždí od ulice Mezi Vodami.
č.1 = stejný průběh, odbočuji doprava z gen. Šišky na exil, vozidlo proti jede taky na exil, ale tady už mu musím dát přednost.
A mě zajímá, dle čeho to tedy mám vědět, když nikde žádná doplňková značka není..?
Ad 1a. pokud svítí semafor, jedeš (dává ti přednost protijedoucí odbočující z jeho pohledu doleva)
Ad 1b. pokud nesvíít semafor, dáváš přednost těm na Modřanské (hlavní), před protijedoucím máš přednost. Pokud chybí dodatková se tvarem křižovatky, je to kříž, čili ten proti tobě má taky trojúhelník
Ad 2. To, co jsem psal výše.
Ad 2a. pokud svítí semafor, jedeš (dává ti přednost protijedoucí odbočující z jeho pohledu doleva)
Ad 2b. pokud nesvítí semafor, dáváš přednost tomu na ČS.E. (je v ten okamžik na hlavní, má tam značku). Protijedoucí tam není, je to "T" křižovatka, kde ty jsi na vedlejší.
Obě křižovatky mi přijdou naprosto v pohodě a přehledné. Pokud by tam měla být hlavní někam se stáčející, musela by tam být dodatková. Pokud tam není a já mám trojúhelník, je hlavní ta, co je na mě kolmá.