Onboard videa

Zajímavá automobilová videa z celého světa.
Odpovědět
PepaSFI
Pan Řidič

Re: Onboard videa

Příspěvek od PepaSFI »

ale ono to spadá do jednoho přestupku, nevěnování se řízení. Jenže to se nikdy moc neřešilo, rohlík do sebe necpeš nepřetržitě a málokdo je při jedení mimo realitu. Jenže pak přišly telefony a ty odpoutávají pozornost dvojnásob. Jednak samotnou manipulací a pak i tím že když telefonuješ, obvykle musíš něco řešit, sledovat hovor, myslet na to, odpovídat. Chleba se salámem se obvykle nedožaduje odpovědi. No a někdo začal mít pocit že je potřeba extra řešit něco na co je předpis odjakživa, nejspíš někdo kdo potřeboval zvýraznit svou důležitost, neboli aby si někdo nevšim že tam jen sedí a škrábe se na zadní tváři.
mattonecz
Letec

Příspěvek od mattonecz »

2022 Audi A4 Allroad 40TDI 150kw
ex :( 2022 Audi Q5 50TDI 210kw
Truck Daškam
Letec

Příspěvek od Truck Daškam »

mattonecz: A nechceš mi tvrdit, že jezdíš s rukama na 10:10, se spolujezdcem si nepovídáš a nikdy sis třeba neotevřel pití.. Že ne?

PepaSFI: Jo, to jo. Ale nevšim jsem se medální masáže "nežerte za volantem" nebo neslyšel jsem od PČR akci GastroKrištof, kdy se zaměřila na žroucí řidiče :-)
Handsfree to přemejšlení o kterým píšeš rozhodně neodbourává... A platí to opět i u vykecávání se spolujezdcem.
Jinak chleba se salámem jo docela riziko, že plátek vysočiny spadne a podle toho taky balancuješ a myslíš na to.
Chápeš to?
řidičBOB
Antiradar FAN
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od řidičBOB »

M.Z. píše: stř 31 srp 08:53 Já mám teda zkušenost, mobil v ruce = divná jízda, ti řidiči jedou jako paka.
Jasně! To poznám už na hony dopředu.
A ad kvalita: i na motorce mám HF, kde i při otevřeném hledí mi lidi říkaj, že mne slyší, jako bych seděl vedle nich. Takže TD bych vřele doporučil, nekupovat u Vietnamce…
No pain, no gain.
Vespa time \m/
řidičBOB
Antiradar FAN
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od řidičBOB »

Truck Daškam píše: stř 31 srp 11:11 mattonecz: Můžeš být konkrétní a klidně napsat, v čem je žraní bezpečnější než telefonování?

Tyhle ty prázdný výkřiky mě nepřestanou udivovat
Třeba v tom, že když jde do tuhého, chleba z paštikou hodíš na podlahu. Telefon ne.
No pain, no gain.
Vespa time \m/
řidičBOB
Antiradar FAN
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od řidičBOB »

mattonecz píše: stř 31 srp 15:25 dvaja kokoti no
https://tv.idnes.cz/krimi/srazka-motork ... dnestv_jda
No, tady zákon mluví vcelku jasně.
No pain, no gain.
Vespa time \m/
Truck Daškam
Letec

Jasně! To poznám už na hony dopředu.
Já taky. Ale pak si všímám i lidí co telefonují, ale jedou úplně normálně
Takže TD bych vřele doporučil, nekupovat u Vietnamce…
Již z výroby v autě. Nedělalo to u všech hovorů, ale u spousty ano - samozřejmě nejvíc to blblo ve chvíli, kdy se to nejmíň hodilo
Třeba v tom, že když jde do tuhého, chleba z paštikou hodíš na podlahu. Telefon ne.
Už i ten telefon jsem zahodil, když jsem potřeboval rozblikat varovky. A radši zahodím ten telefon, protože ten mi nezasviní kokpit
Chápeš to?
mattonecz
Letec

Příspěvek od mattonecz »

řidičBOB píše: stř 31 srp 18:05
mattonecz píše: stř 31 srp 15:25 dvaja kokoti no
https://tv.idnes.cz/krimi/srazka-motork ... dnestv_jda
No, tady zákon mluví vcelku jasně.
To asi jo, ale vypada to na obec a 50(60) tam asi nemel. Vsak to znas sam. Tohle holt hrozi furt. Tenhle mu to tam poslal ale fakt nechutne
2022 Audi A4 Allroad 40TDI 150kw
ex :( 2022 Audi Q5 50TDI 210kw
petr_riha
Letec

Příspěvek od petr_riha »

Truck Daškam píše: stř 31 srp 09:10 Jak kdo. Když vidím že se neudrží v pruhu, blinkry dávat nezvládá...Tak s tím prostě problém má a má se na to vysrat.
Ale to není jen telefonování - některým stačí se vykecávat se spolujezdcem nebo žrát. A to se jako přestupek neřeší a toleruje se to, byť je to úplně ten samý problém
Ve mejch videích je kolikrát telefonování slyšet a nemám pocit, že bych jel divně. V posledním videu jsem udělal krásně i místo sanitce

Ideální systém imho by byl, kdyby tohle všechno (telefonování, žraní apod.) spadalo do jednoho přestupku a tvrdě se to řešilo v moment kdy by bylo evidětní, že dotyčný s tím má problém (kličkování, pomalá jízda, nepoužívání blinkrů apod.). Psaní SMS pochopitelně bez diskuze rovnou pokuta jaxviň
Tenhle názor je docela zvraceny.

Telefon u ucha ano, protože to sám dělám, takže by se to nemělo pokutovat a je to vlastně fajn. SMS za jízdy nepíšu, tak se to muže pokutovat, protože se mě to netýká.

A pokud chceš posuzovat, kdo telefonovat ano a kdo ne (podle klickovani na silnici, WTF?), proč stejně neposuzovat i SMSkovani? Sexovani za jízdy?
2024: Audi A5 Sportback S line 45 TFSI, 195kW
2019: VW Tiguan Highline R-Line 2.0 BiTDI, 176kW
2016: Audi A6 Avant 2.0 TDi, 140kW
Truck Daškam
Letec

Telefon u ucha ano, protože to sám dělám, takže by se to nemělo pokutovat a je to vlastně fajn. SMS za jízdy nepíšu, tak se to muže pokutovat, protože se mě to netýká.
No, to není úplně tak pravda. Sám občas SMS napíšu - ale narozdíl od jiných v situaci, kdy nic nehrozí (kromě pádu kosmické lodi apod.).
A pak vidím v tunelu týpka co čumí do telefonu, kličkuje že málem vezme tubus tunelu.. Samozřejmně na brzdící auto před ním reagoval pozdě a musel brzdit zvostra. Tam se není o čem bavit

Nejde o posuzování - kde nic není, ani smrt nebere. Když si napíšu sms na liduprázdné dálnici, logicky pokutu dostat nemůžu.
Jinak podobně to dělal kamarád policajt (když se zúčastňoval hlídek). Telefon u ucha neřešil, jak jel normálně.. První přešlap a už ho bral. Pásy taky neřešil, jenom u dětí.
Chápeš to?
Odpovědět