Těžko říct…já bych tam třeba taky nejel.
(Pokud bych tam nenajel omylem, což se třeba v zahraničí může stát)
Moderátor: řidičBOB
Těžko říct…já bych tam třeba taky nejel.
Psal jsi, že na Průmyslové je zákaz (= potřeboval bys výjimku, nebo jedeš jinudy). Pokud tam není (skončí křižovatkou), tak tam výjimku nepotřebuješ. Jednoduché. Reagoval jsem jen na to, cos napsal ty. Překvapivě.Truck Daškam píše: ↑pon 29 srp 09:04 Jedu po Průmyslový na Kolbenovu - tam je zákaz, takže musím jet z druhé strany a zákaz objet (Jižní spojka>Kbelská>Kolbenova). Nevím jak jsi přišel na to, že musím mít vyjímku - platnost B4 končí stejně jako všechny značky první křižovatkou a platí pouze na ten úsek do křižovatky, kde je nasazená
Od toho mám buď online mapy, kde si můžu cestu naplánovat, nebo navigaci pro náklaďáky, která mě těmi zákazy provede. Pokud nemám ani jedno, můžu do Lidlu za kasu.Truck Daškam píše: ↑pon 29 srp 09:04 Zákaz na mapě nevidíš a už vůbec nemáš tušení, jaký má rozsah platnosti. Přesněji řečeno jaká je oblast je pod zákazama - tzn. jestli to lze legálně vůbec objet jak píšu výše.
A ona může bejt celá oblast pod B4 a pouze jedna cesta má B4+Mimo MO (tj. legání cesta). Ovšem to nikde nevyčteš, to je prostě pro místopisně znalé.
Já třeba vím, jak se v Praze pohybovat a umím objet všechny B4. Ovšem když přijedu do Brna, budu přes různé B4 jezdit měsíc, než se naučím, kudy a jak jezdit
Zajímavý, že třeba za 10let se ještě neobjevil někdo jako ty a nejezdí dle toho. Proč asi - neuživil by se a nevyjezdil by si peníze ani na naftu
Takže do Rakouska pojedeš bez známky, protože se online dá jako FO koupit jen se 14denním předstihem? Barák budeš stavět bez stavebního povolení, protože vyřízení trvá dlouho a žiješ (a chceš stavět) teď a tady?
Ha Vidím nastavená pravidla, která jsou nastavená z nějakého důvodu. Můžou se mi nelíbit, pak mohu udělat něco pro to, aby se změnila, ale dokud platí, respektuji je. Proč bych si hledal záminky k útoku, netuším.
No vidíš - a kam pojedu se dozvím třeba asi 10min před nakládáním nebo dokonce i při nakládcePokud vím, že vyřízení povolení na vjezd do oblasti XY trvá týden, začnu to řešit dva týdny dopředu.
A to je to, co nejsi ochotnej pochopit.Proč tedy nezrušíme B4 a ostatní zákazové značky úplně, když jsou vlastně k ničemu?
Takže plna čára platí taky jen někdy, super. Do jaké rychlosti neplatí? Do 20? Do 40? Do 70? Proč by měla jet kolona za kamionem nebo strejcem jedoucím 60 nebo 70? Jak jsi přišel na traktor s rychlosti 20kmh?Truck Daškam píše: ↑pon 29 srp 11:45 To je jako s tou plnou čárou na předhlené rovince - je chtěno, aby se tam auta nepředjížděla ve 120. Není záměrem (proč by), aby jela kolona 20km/h za traktorem