Řidiči, co to mají v ruce...

Zážitky, zkušenosti, srazy, upozornění na nebezpečná místa i dotěrnou policii.

Moderátor: řidičBOB

Odpovědět
Baba Jaga
Autoškolák

Re: Řidiči, co to mají v ruce...

Příspěvek od Baba Jaga »

Před několika dny byla ve zprávách ta doktorka co ten střet s kamionem přežila , nevím jestli je něco horšího co může ćlovek zažít . Nevím co bych dělal zůstat sám a divat se fotky děti a slyšet že bouchala guma , no co , to se stává .
mattonecz
Letec

Příspěvek od mattonecz »

lopata si samozřejmě gumy zkontrolovala a určitě nebyly sjetý, že jo. oběť je vlastně ten řidič kamionu
2022 Audi A4 Allroad 40TDI 150kw
ex :( 2022 Audi Q5 50TDI 210kw
Truck Daškam
Letec

Příspěvek od Truck Daškam »

Otazkou spíš je, jestli je reálný mít svodidla, co udrží téměř na kolmo 40t.
A jestli jo, tak proč aspon jako středová tam nejsou
Chápeš to?
Truck Daškam
Letec

mattonecz: Kolik si viděl bouchlej gum? Já pár jo a vždy to byly zánovní gumy.
A když guma řachne - tak ne v místě běhounu. Většinou se celý běhoun oddělí od bočnic. Takže jak je/není sjetá je úplně irelevantní

Navíc spousty gum jsou prořezavatelné, takže i když je sjetá - materiálu (kam by se prořízl nový dezén) tam je dost
Chápeš to?
mattonecz
Letec

Příspěvek od mattonecz »

no a jaký je teda řešení když za to nikdo nemůže? to by byla každá cesta ruská ruleta
2022 Audi A4 Allroad 40TDI 150kw
ex :( 2022 Audi Q5 50TDI 210kw
Truck Daškam
Letec

Mít pneumatiky, co se netlakuji vzduchem.
Což se furt vyvíjí, viděl jsem to zatím jenom na pracovních strojích. Jestli se to dostane někdy i do silničního provozu a nebude to zároveň ekonomickej nesmysl... kdo ví. To není otázka na mě
Chápeš to?
Duke_Luke
Pan Řidič

Příspěvek od Duke_Luke »

tak zatial ,co som videl buchnute pneu na nakladnych autach - musim dat za pravdu Truck Daskam - behun sa odtrhne od bocnice a leti cely behun na cestu. Zial raz som z toho mal aj poistnu udalost - buchla kamionu a odhodilo ju do laveho pruhu . Predo mnou slo v lavom auto , ten to schytal na naraznik a ako ten kus presiel, katapultoval ho zadnym kolesom mne na celne sklo. Stihol som len myknut volantom, aby nesla ta pneu na stred okna, kde ho mohla prevalit ,ale dal som to na bok , kde polovicu narazu schytal A stlpik a rozdrtilo aj bok skla, takze lakovacka A stlpika plus nove celne sklo. Nastastie sa mi nic nestalo. Sklo som mal vsade v aute. Este ,ze som mal slnecne okuliare a nic mi neskocilo do oka.

Ale co ja si vsimam dovod a spolocny cinitel - hlavny je teple - horuce pocasie - vtedy kvoli teplu sa riadne prehrievaju pneu, kde v nich sa rozpina horuci vzduch a dviha tlak v pneu. Ked si k tomu priberieme prefuknute pneu a neskontrolovany tlak uz za studena, zaratame rozpinanie teplom a plus castokrat aj PRETAZENU supravu, tak mame dovod , preco to bucha. Ja uz som sa naucil pre zachovanie si zdravia a majetku - od kamionov plnou parou prec - aj za cenu prekrocenia MPR - radsej zaplatim pripadnu pokutu, ako riskovat...
ctrl_j
Letec

Příspěvek od ctrl_j »

Krasne jsi to shrnul, prefouknute pneu a pretezovani.

Baba Jaga píše: pát 26 srp 19:41 Před několika dny byla ve zprávách ta doktorka co ten střet s kamionem přežila , nevím jestli je něco horšího co může ćlovek zažít . Nevím co bych dělal zůstat sám a divat se fotky děti a slyšet že bouchala guma , no co , to se stává .
https://ct24.ceskatelevize.cz/domaci/35 ... alnic-jsou
„Simplify, then add lightness.“ /Colin Chapman/
M.Z.
Letec

Příspěvek od M.Z. »

No nevím, že by se nějak houfně přefoukávaly gumy. Spíš řidiči jezdí na podfouknutých a předepsaný tlak za studena, by měl být spočítaný, aby to guma po zahřátí v pohodě vydržela.

Já tam furt vidím to najetí na obrubník, nebo cokoliv jiného a že u podvalníku o jízdu ve stavebním marastu není nouze. 100x nic zabije i vola a jednou ta guma prostě může střelit.
GTS 992
KTM X-BOW GT
F-150 5,0 ROUSH
M2 MT
hoonring.cz
Coupe JCW KW3
řidičBOB
Antiradar FAN
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od řidičBOB »

tohle teď vidím docela často - řidiči, co drží mobil před držkou... Tahle bloncka to ještě vylepšila, že mluvila do horní části, čili do reproduktoru :ymcowboy:
Snímek obrazovky 2022-08-26 v 22.21.34.png
No pain, no gain.
Vespa time \m/
Odpovědět