Natření plotu: jak se rychle zbavit staré barvy
Natření plotu: jak se rychle zbavit staré barvy
Zdar!
Dozvěděl jsem se, že jsem byl na víkend nominován jako pracovní síla pomoct v rodině s natřením plotu. Bude se muset odrbat betonová podezdívka a samotný plot (peforovaný plech a nějaké trubky) od barvy.
A protože se s tím nechci patlat, nedejbože si na to brát dovolenou, tak pls o radu jak to vzít chytře a v co nejkratším čase?
Brusky samozřejmost. Mám oribální, malou orbitální, pásovou atd. Zvažuju zda si nepůjčit wapku - ta by mohla barvu z betonu vzít jako guma, ne? Případně jsem přemýšlel půjčit nějakou pískovačku, ale to je drahý a bordelu by bylo asi všude jak na pískovišti. Co ještě..? Potřít to nějakým chemickým sajrajtem co tu starou barvu rozežere?
Dozvěděl jsem se, že jsem byl na víkend nominován jako pracovní síla pomoct v rodině s natřením plotu. Bude se muset odrbat betonová podezdívka a samotný plot (peforovaný plech a nějaké trubky) od barvy.
A protože se s tím nechci patlat, nedejbože si na to brát dovolenou, tak pls o radu jak to vzít chytře a v co nejkratším čase?
Brusky samozřejmost. Mám oribální, malou orbitální, pásovou atd. Zvažuju zda si nepůjčit wapku - ta by mohla barvu z betonu vzít jako guma, ne? Případně jsem přemýšlel půjčit nějakou pískovačku, ale to je drahý a bordelu by bylo asi všude jak na pískovišti. Co ještě..? Potřít to nějakým chemickým sajrajtem co tu starou barvu rozežere?
Re: Natření plotu: jak se rychle zbavit staré barvy
Ono taky asi záleží, co tam je za nátěr a v jakem aktuálním stavu. Wapka by pomoci mohla, pokud se odloupava.
Variantu zbourat plot a postavit nový jste zavrhli?
Variantu zbourat plot a postavit nový jste zavrhli?
2024: Audi A5 Sportback S line 45 TFSI, 195kW
2019: VW Tiguan Highline R-Line 2.0 BiTDI, 176kW
2016: Audi A6 Avant 2.0 TDi, 140kW
Odstraňovač barvy na plech funguje většinou vcelku spolehlivě.
2.9T RWD
Bourat to už vůbec nebudu.
@honda oukej, už to googlim. Máš zkušenost s nějakým konkrétním?
@honda oukej, už to googlim. Máš zkušenost s nějakým konkrétním?
Brácha je chemik, když něco potřebujeme, tak to míchá sám
2.9T RWD
odstranovac barvy určitě super, a ještě doporučuju fričku a ocelový kartáč! A to jak "axiální", tak "radiální". Doporučuju nakoupit jak tenhle tvrdý, tak i měkčí drát...a k tomu cikána, co to s tím vorve
Ok, dík. Objednávám.
Tak pokud už bude řešit cikána, tak další náklady v podobě jakéhokoliv náčiní jsou už zbytečné...
2024: Audi A5 Sportback S line 45 TFSI, 195kW
kofola nemá smysl.. to bych ho ještě musel hlídat, stejně by to udělal blbě a musel jsem to po něm dožehlit.. zbytečné