Řidiči, co to mají v ruce...

Zážitky, zkušenosti, srazy, upozornění na nebezpečná místa i dotěrnou policii.

Moderátor: řidičBOB

Odpovědět
Truck Daškam
Letec

Re: Řidiči, co to mají v ruce...

Příspěvek od Truck Daškam »

Nepsal jsem že to zastaví stejně - psal jsem, že to zastaví úplně normálně
Chápeš to?
řidičBOB
Antiradar FAN
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od řidičBOB »

úplně normálně může u vběhnutí dítěte do vozovky, znamenat x metrů... Ale to je lopatě tvého kalibru jedno, protože tak dalece nemyslíš.
No pain, no gain.
Vespa time \m/
řidičBOB
Antiradar FAN
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od řidičBOB »

honziss píše: pon 01 srp 13:27
Hele ne, když jedno kolo nebude brzdit, tak to nezastaví na stejné dráze. Možná to pro tebe bude překvapení, ale čím méně kol/brzd použiješ pro zastavení stejně těžké soupravy, tím delší bude brzdná dráha :D

Tvl! x_x
To už je na něj moc...neblázni! x_x
No pain, no gain.
Vespa time \m/
Truck Daškam
Letec

A to ještě nevíte, že i dnes se vyrábí nákladní vozidla na bubnech - která brzdí podstatně hůř, jakože vůbec.
Já mám na všech nápravách kotouče - i kdyby mi brzdily jenom dvě nápravy, pořád mi to bude brzdit líp než auto na těch bubnech :-)
Chápeš to?
Truck Daškam
Letec

Jinak jsem se na téma "jízda bez kola" bavil s člověkem, kterej tomu rozumí řádově vejš než my tady všichni dohromady.

Máme dva sektory - civilní a vojenský. V tom civilním nikdo napsat do návodu nemůže, že to auto může jet bez kola, protože to legislativa neumožnuje a pak by se na to někdo odvolával.
Ale v tom vojenském sektoru (kde jsou v tomto vztahu totožný podvozky) to už pochopitelně je, vozidlo je toho schopno a dokonce je tato jízda i předmětem výcviku.

Co se týká ABS při jízdě bez kola - tak by to údajně mít vliv nemělo, nejspíš by to vyhodilo závadu na čidle. Jestli pak s tím nějak laboruje EBS mu není známo a je to spíš otázka na někoho jiného
Chápeš to?
řidičBOB
Antiradar FAN
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od řidičBOB »

Srovnávat armádu, potažmo jiné ozbrojené složky s civilním sektorem, to už chce pořádnou dávku debility?
Btw: ten člověk řádově vějš vozí cihly? :))
No pain, no gain.
Vespa time \m/
PepaSFI
Pan Řidič

Příspěvek od PepaSFI »

že mají vojenský auta totožný podvozky možná platí u vojenských co jsou vlastně civilní. Že to technicky jde ještě neznamená že se to smí. Já mám z vojny řidičák C, chvilku jsem tam i něco vyučoval a vím že tenkrát, před víc než 30 lety takový věci šly pro nouzové dojetí. Tatry na taktických gumách neměly rezervu, zato měly centrální tlakování a případně šlo to kolo vyvěsit. Ale vojáci měli a jistě mají spousty vyjimek z technických pravidel i jiných.
petr_riha
Letec

Příspěvek od petr_riha »

Truck, co vyvozujes z toho, ze máme civil + vojsko? Jakoze když jedni mohou něco (vojsko), tak druzí (civilove) můžou taky? Tak si pojďme namontovat všichni modré majaky a bude prca - když mohou jedni, proč by nemohli druzí?
2024: Audi A5 Sportback S line 45 TFSI, 195kW
2019: VW Tiguan Highline R-Line 2.0 BiTDI, 176kW
2016: Audi A6 Avant 2.0 TDi, 140kW
Truck Daškam
Letec

řidičBOB: Píšu, že ty podvozky jsou totožný - sjíždí to z jedné a té samé linky.

PepaSFI: Ted neřeším legálnost (tam je to daný), bavím se jen o konstrukčních vlastnostech.
Jo Tatry byly komplet na balonech - což obnášelo jinej náboj, ale jinak to bylo furt to samý. I dnešní auta u armády jsou na balonech a nemaj vzadu dvojmontáž. Myslím, že třeba na sedmičkové Tatře taky nejsou nikde tupláky
Chápeš to?
řidičBOB
Antiradar FAN
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od řidičBOB »

Aha - dedukce! Sjíždí to ze stejné linky, tak je to stejné! :)) No tvl, ty každým postem dokazuješ, že mez tvé blbosti nemá dno.
No pain, no gain.
Vespa time \m/
Odpovědět