Komentuj jen to, čemu rozumíš, nic nebezpečného se tam nedělo. Je to běžný způsob nouzového dojetí a cestující rozhodně nebyli proti, než aby tvrdli x hodin na dálnici a čekali na asistenci, případně zahraniční kamion, který je nabere zezadu...Arkis píše: ↑ned 31 črc 09:25 Jak už jsem ti psal na youtube.: Jednou má vozidlo splňovat nějaké normy, tak neexistuje, aby si někdo řekl "Mně stačí 5 kol.". Za prvé k tomu nemá žádné pravomoce a s takovou by si někdo mohl říct, že přece nepotřebuje světla, nárazníky, dveře, ... a hlavně během krizové situace se bude vozidlo chovat úplně jinak (minimálně brzdná dráha a ovladatelnost bude úplně jiná) a v tu chvíli neohrožuje jen sebe a ostatní řidiče, ale i těch 60 lidí, co má na palubě. Je to prostě nezodpovědné, nelegální a nebezpečné.
Řidiči, co to mají v ruce...
Moderátor: řidičBOB
Re: Řidiči, co to mají v ruce...
GTS 992
KTM X-BOW GT
F-150 5,0 ROUSH
M2 MT
hoonring.cz
Coupe JCW KW3
KTM X-BOW GT
F-150 5,0 ROUSH
M2 MT
hoonring.cz
Coupe JCW KW3
TD: Ty nevíš, co se v takové situaci dělá? Na co chodíš na školení? Asi se jen vyspat, jako většina... Když už nechce autobus odstavit na silnici, protože není schopný lidem vysvětlit, že mají jít za svodidla, tak má zajet na první odpočívadlo nebo benzínku. Neexistuje, že chce dokončit trasu s 5 ze 6 kol. Jel z BA do Brna. Ta cesta je plná rozbitých cest, rychlostek, lesů a serpentinových úseků.
Co je horší? Zkažená dovolená nebo zmařený život v případě nehody?
Kolikrát jsi četl, že by nehodu způsobilo auto s chybějící kapotou, světly a nárazníkem? Nebo někým, kdo si usmyslí, že nepotřebuje brzdy a tak je demontuje? Ani jednou? Takže je to taky bezpečné? Ne, není to bezpečné, ale takových bláznů je málo, takže na to statistika samozřejmě není.
Dojezdová rezerva má homologaci a určitá pravidla, jak se s ní chovat. Jakou oporu v zákoně má demontáž kola?
M.Z.: Jasně, ono totiž není nebezpečné přijít o 17% brzdného účinku. Takové věci nejsou nebezpečné, dokud se autobus nedostane do krizové situace. Pak už ten chybějící brzdný účinek a stabilita může někoho stát život.
Co je horší? Zkažená dovolená nebo zmařený život v případě nehody?
Kolikrát jsi četl, že by nehodu způsobilo auto s chybějící kapotou, světly a nárazníkem? Nebo někým, kdo si usmyslí, že nepotřebuje brzdy a tak je demontuje? Ani jednou? Takže je to taky bezpečné? Ne, není to bezpečné, ale takových bláznů je málo, takže na to statistika samozřejmě není.
Dojezdová rezerva má homologaci a určitá pravidla, jak se s ní chovat. Jakou oporu v zákoně má demontáž kola?
M.Z.: Jasně, ono totiž není nebezpečné přijít o 17% brzdného účinku. Takové věci nejsou nebezpečné, dokud se autobus nedostane do krizové situace. Pak už ten chybějící brzdný účinek a stabilita může někoho stát život.
já jsem obecně velký příznivce improvizací a netradičních řešení ale vždycky by mělo platit že všecko má svý meze. Není z toho jasný jestli měl lidi na palubě a kam se snažil dojet. Jako fakt bych chtěl vidět ty komentáře kdyby to nevyšlo. Kdyby to někde v zatáčce druhá guma nedala a bus by lehnul a skončil v kotrmelcích pod náspem. Jestli to lidem vadilo nebo ne není podstatný.Informovaný souhlas od nich určitě podepsaný neměl. A jsem ochotný se s kýmkoliv o cokoliv vsadit, že ti lidi co by nejvíc volali po tom ať jede, že spěchají, by pak nejvíc volali po exemplárním trestu a dožadovali by se odškodného. Nikdo by se neptal jestli to myslel dobře, vymáchali by ho v tom na plný pecky.
Však ano, pro dobrotu na žebrotu, lidi jsou kundy, ale řidič musí vyhodnotit, jestli si na to troufne.
Arkis: ty jsi úplný mistr tragických scénářů, nepřispíváš do černé kroniky? Snad přizpůsobí stal jízdy ne? Tragické nehody se z drtivé většiny dějí lidskou chybou, ne že by mu chybělo zrovna kolo a zrovinka 17% brzdného účinku, jak jsi briskně sečetl.
Arkis: ty jsi úplný mistr tragických scénářů, nepřispíváš do černé kroniky? Snad přizpůsobí stal jízdy ne? Tragické nehody se z drtivé většiny dějí lidskou chybou, ne že by mu chybělo zrovna kolo a zrovinka 17% brzdného účinku, jak jsi briskně sečetl.
GTS 992
KTM X-BOW GT
F-150 5,0 ROUSH
M2 MT
hoonring.cz
Coupe JCW KW3
KTM X-BOW GT
F-150 5,0 ROUSH
M2 MT
hoonring.cz
Coupe JCW KW3
Pepa: Jel z Bratislavy do Brna. Chytili ho až v Brně a cestující byli na palubě. Nikdo ale bohužel neřekl, kde se mu to stalo. Stát se mu to v Brně není taková hrůza, jako kdyby s tím jel 200 km. No kdyby se mu to stalo v Brně, tak s tím snad nedojíždí, protože tam už není problém sehnat náhradu nebo nastoupit na MHD.
M.Z.: Představ si to, že jsem se v tomto směru naučil předvídat. Většina nehod totiž je způsobena tím, že lidi jsou nepozorní blbci a přeceňují své schopnosti. Rozhodně bych se nevydal na cestu bez jednoho brzdícího kola natož tak s úplně chybějícím kolem. Pokud se plazil 30 km/h, tak je to sice chvályhodné, že když už se vydal na cestu s nezpůsobilým autem, tak aspoň jel opatrně, ale taky je to na prd. Tvořil překážku na silnici a ve výsledku ani tak nedojel na čas.
M.Z.: Představ si to, že jsem se v tomto směru naučil předvídat. Většina nehod totiž je způsobena tím, že lidi jsou nepozorní blbci a přeceňují své schopnosti. Rozhodně bych se nevydal na cestu bez jednoho brzdícího kola natož tak s úplně chybějícím kolem. Pokud se plazil 30 km/h, tak je to sice chvályhodné, že když už se vydal na cestu s nezpůsobilým autem, tak aspoň jel opatrně, ale taky je to na prd. Tvořil překážku na silnici a ve výsledku ani tak nedojel na čas.
- řidičBOB
- Antiradar FAN
- Kontaktovat uživatele:
Pokud jel z Phy do Brna, tak se nejednalo o nouzové dojetí. To by bylo k nejbližšímu výjezdu z dálnice.
Že lidé souhlasili, na věci nic nemění. Sednout by si za něj taky nikdo nešel.
Že lidé souhlasili, na věci nic nemění. Sednout by si za něj taky nikdo nešel.
No pain, no gain.
Vespa time
Vespa time
- Truck Daškam
- Letec
Arkis: Že s tím jel z BA do Brna vůbec neznamená, že s tím jel celou cestu - nejspíš se mu to vysralo někde cestou. A jestli si myslíš, že v každém městě stojí náhradní autobus - tak to jsi na omylu.
Já jsem bez brzdícího kola též jel, když se mi kousl brzdovej válec a brzdilo to furt. No a budeš se divit, ani jsem to nepoznal a brzdilo to úplně normálně.
Já jsem bez brzdícího kola též jel, když se mi kousl brzdovej válec a brzdilo to furt. No a budeš se divit, ani jsem to nepoznal a brzdilo to úplně normálně.
Chápeš to?
Kdo mluvil o tom, že by s tím jel celou cestu? Kdo mluvil o tom, že v každém městě stojí náhradní bus? Nikdy jsem nic takového ani náznakem nezmínil.
To se máš čím chlubit. Nic se ti nestalo, tak je z toho norma, že se nikomu nikdy nic nestane?
To se máš čím chlubit. Nic se ti nestalo, tak je z toho norma, že se nikomu nikdy nic nestane?
- Truck Daškam
- Letec
Není důvod, aby se něco - ne každej má život takovej, jako je tvoje černá kronika. Tys měl bejt scénaristou Kobry 11
Chápeš to?
To jsem opravdu rád, že mezi námi jezdí takto zodpovědní řidiči, kteří svou bezohledností jsou schopni zbytečně ohrožovat ostatní. Nechceš si dát rovnou za volantem 20?