Řidiči, co to mají v ruce...

Zážitky, zkušenosti, srazy, upozornění na nebezpečná místa i dotěrnou policii.

Moderátor: řidičBOB

Odpovědět
řidičBOB
Antiradar FAN
Kontaktovat uživatele:

Re: Řidiči, co to mají v ruce...

Příspěvek od řidičBOB »

já si celou dobu říkal, co tam ti z LANka nacvičují při tom zastavování...až to nakonec jeden položil #-o
Ale nakonec ho sundal tím autem hezky!

...jinak řidiče motocyklu na místě zastřelit - zbytečná existence:
„Řidič“ motorky odmítl provedení testu na drogy a lustrací policisté zjistili, že má uloženy tři zákazy řízení až do roku 2024. Navíc se jedná o 17x soudně trestného recidivistu.
No pain, no gain.
Vespa time \m/
M.Z.
Letec

Příspěvek od M.Z. »

Ta holka za ním, musí mít nervy z ocele, já bych mu z toho snad radši seskočil.
GTS 992
KTM X-BOW GT
F-150 5,0 ROUSH
M2 MT
hoonring.cz
Coupe JCW KW3
M.Z.
Letec

Příspěvek od M.Z. »

Vystupuje se zásadně přes spolujezdce, Darwinův výběr.
GTS 992
KTM X-BOW GT
F-150 5,0 ROUSH
M2 MT
hoonring.cz
Coupe JCW KW3
Truck Daškam
Letec

Příspěvek od Truck Daškam »

Já nevím, takže prostě mrtvej chlap je lepší, než jet levým jo?
Chápeš to?
ctrl_j
Letec

Příspěvek od ctrl_j »

Ono spekulovat tu a predjimat, ze byl tak hodny a radeji neomezoval v levym je pri zkusenostech ktere ma jen RSD posetile.
6. 4. 2022, 09:30 hod., D3, km 92 směr České Budějovice
Přímé ohrožení zaměstnance ŘSD - 1x lehké zranění (ŘSD)

Při zabezpečení pracoviště, na dálnici D3, nákladním vozidlem ŘSD s výstražným vozíkem - pojízdnou šipkou, v jízdním pruhu, došlo vlivem nepozornosti řidiče nákladního vozidla (soupravy s cisternou) k nárazu do pojízdné značky a nákladního vozidla ŘSD ČR. Došlo ke zranění pracovníka ŘSD – řidiče nákladního vozidla ŘSD - avizováno lehké zranění.
4. 4. 2022, 08:24 hod., D5, km 112, směr Rozvadov
Přímé ohrožení zaměstnance ŘSD - 1x lehké zranění

Vozidlo ŘSD (nákladní s přívěsným vozíkem – předzvěst) stálo v odstavném pruhu. Do vozidla ŘSD bočně narazil kamion, zachytil za korbu vozidla ŘSD, tato se následně nárazem odmrštila až do levého jízdního pruhu (rychlého pruhu). S minimální časovou prodlevou do odtržené korby narazila dodávka. Došlo ke zranění pracovníka ŘSD – řidič nákladního vozidla (avizováno lehké zranění).
28. 2. 2022, 10:30 hod., D2, km 21, směr Bratislava
Přímé ohrožení tří zaměstnanců ŘSD - 1x smrtelné zranění, 2x zranění

Kamion při jízdě po dálnici D2 na km 21 ve směru na Bratislavu, zachytil pravým bokem o zajišťovací vozík, následně o zajišťovací vozidlo, Mercedes 12 t, na kterém došlo k utržení obou zadních náprav a připevněného kontejneru. Po tomto střetu vozidlo pokračovalo dále doprava, kde v odstavném pruhu zasáhlo druhé pracovní vozidlo, prorazilo svodidlo, a v prostoru mimo dálnici došlo ke kontaktu se třemi pracovníky ŘSD. Následkem došlo ke zranění dvou pracovníků a jeden na místě zemřel.
„Simplify, then add lightness.“ /Colin Chapman/
Truck Daškam
Letec

Akorát že vy tvých případech to nebylo o tom, že by dotyčný vystoupil - což se tady dle toho článku stalo

Ono navíc ten fakt že uhnu způsobí to, že se otevře výhled vpravo tomu za mnou a celkově to těm za mnou značí "něco se tam děje nebo je". Pakliže třeba vzhledem k provozu uhnout nelze, vždy aspon zablikám levým blinkrem - jako varování tomu za mnou.
Pochopitelně to zahlásím do vysílačky, ale tu zdaleka ne každej má.
Chápeš to?
řidičBOB
Antiradar FAN
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od řidičBOB »

Truck Daškam píše: čtv 28 črc 21:40 Já nevím, takže prostě mrtvej chlap je lepší, než jet levým jo?
já vím - jsi lopata.
No pain, no gain.
Vespa time \m/
řidičBOB
Antiradar FAN
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od řidičBOB »

Truck Daškam píše: pát 29 črc 06:38 Akorát že vy tvých případech to nebylo o tom, že by dotyčný vystoupil - což se tady dle toho článku stalo

Ono navíc ten fakt že uhnu způsobí to, že se otevře výhled vpravo tomu za mnou a celkově to těm za mnou značí "něco se tam děje nebo je". Pakliže třeba vzhledem k provozu uhnout nelze, vždy aspon zablikám levým blinkrem - jako varování tomu za mnou.
Pochopitelně to zahlásím do vysílačky, ale tu zdaleka ne každej má.
Jsou dva způsoby, jak to vy lopaty děláte:
1) buď to to naflákáte do levého někomu před čumák a je vám úplně u prdele, zda je vedle vás nebo 100m za vámi. Blinkr volitelně.
2) bez blinkru přejedete středovou čáru a vše okolo máte v píči.

Je to stejné, jako to vaše "milostivé" pouštění na nájezdech. Když chcete kolegu lopatu pustit, tak si zpomalte vy ve svém pruhu a ne to poslat do levého s tím, že osobáci se přece kvůli 3s nezblázní. To je kokotizmus, který je vám lopatám vlastní.
No pain, no gain.
Vespa time \m/
Truck Daškam
Letec

Ono to s tím blinkrem, že na to leckdo kašle se není čemu divit - v levém je dost místa, vyhodím levej blinkr a dotyčný hned přidá, aby to místo nebylo.
Třeba ta situace s uhnutím do levého je úplně typická a ukázková.
Zavírání mezer je národním sportem i mezi řidiči osobních aut - kdo rád předjíždí na okrskách, to moc dobře zná
Je to stejné, jako to vaše "milostivé" pouštění na nájezdech. Když chcete kolegu lopatu pustit, tak si zpomalte vy ve svém pruhu a ne to poslat do levého s tím, že osobáci se přece kvůli 3s nezblázní. To je kokotizmus, který je vám lopatám vlastní.
Tohle je prostě ošemetný. Protože spousty řidičů osobních aut chápe fyzikální zákony a nemá s tím problém (včetně mě). Bohužel v zrcátku nelze zjistit, kdo sedí za volantem a ne každej ubere za cenu celkového zpomalení provozu.
Mě už je to fuk - já klidně uberu, což vyvolá vždy předjíždění a tudíž se vytvoří chvilkový špunt a bzrděj úplně všichni.
Takže sice místo jednoho auta jich musí ubrat 10, ale tak je to správně a ty jsi spokojenej.. Co víc chtít :-)
Chápeš to?
Truck Daškam
Letec

Škoda že nemám kamera do zrcátka.
Dálnice na Boleslav, výjezd z MOL u Brodců (nebo se to tam jmenuje). Je to do kopce, s tou soupravou tam víc jak 60 mít nemohl.
Já (musel) ubrat na těch 60... a no a už to začalo. Napřed zpoza mě dodávka, pak autobus, pak kamion.. A všichni za mnou jeli do 80 v obou pruzích, než se to znova rozjelo

Kdybychom všichni postupně uhnuli, všichni jsme jeli 80 a více a pohoda
Chápeš to?
Odpovědět