Řidiči, co to mají v ruce...
Moderátor: řidičBOB
- řidičBOB
- Antiradar FAN
- Kontaktovat uživatele:
Re: Řidiči, co to mají v ruce...
Nesprávný způsob jízdy je vše, co je jinak, než říká zákon. Takže např. i bezdůvodná jízda vlevo tak může být klasifikovaná.
No pain, no gain.
Vespa time
Vespa time
Díky, mrknu + projdu. Takto to tedy vypadá na spoluvinu. Tedy tak jak jsem tipoval na začátku. Pak už bude otázka % spoluúčasti.ctrl_j píše: ↑pát 17 čer 18:05 Nadpis toho clanku je znacne nadneseny, nakonec z toho je akorat to, ze NS vytknul nektere procesni veci, ktere znamenaly prisnejsi pravni kvalifikaci. O (spolu)vine v zasade nepochybuje.
Nejvyssi soud píše:Krajský soud v Brně tak v uvedeném rozsahu opětovně projedná trestní věc obviněné a odstraní vady vytknuté
tímto rozhodnutím Nejvyššího soudu. Nezjistí-li odvolací soud při novém projednání věci a na podkladě doplněného
dokazování, jehož rozsah a zaměření zváží, žádné nové skutečnosti, musí vycházet z toho, že na podkladě
dosavadního skutkového stavu nelze u obviněné dovodit porušení důležité povinnosti uložené jí podle zákona.
Zároveň se odvolací soud vypořádá s námitkami obviněné týkajícími se výsledků vyšetřovacího pokusu a závěrů
znaleckého posudku. Opětovně pak vyhodnotí i spoluzavinění (resp. „spoluzpůsobení“ následku) samotné
poškozené a její matky. Nejvyšší soud dále připomíná, že podle § 265s odst. 1 tr. řádu je soud nižšího stupně vázán
právním názorem vysloveným v tomto rozhodnutí.
taky mám děti. A kdo říká ,že je dokáže uhlídat ve 100% tak kecá. Když jsem koukal na fotky místa tak ano pokud jí vyběhlo mezi těmi auty...
Na druhou stranu v těhto oblastech bývá obytná zóna takže max 20km/h.
A hlavně bych chtěl vidět toho znalce co napsal ,že nevidí 9 metrů před auto. Mě z toho vychází ,že na v místech kde jezdí tato paní je nebezpečno jen pomyslet vstoupit na přechod
Na druhou stranu v těhto oblastech bývá obytná zóna takže max 20km/h.
A hlavně bych chtěl vidět toho znalce co napsal ,že nevidí 9 metrů před auto. Mě z toho vychází ,že na v místech kde jezdí tato paní je nebezpečno jen pomyslet vstoupit na přechod
Citroen C4 GP
- řidičBOB
- Antiradar FAN
- Kontaktovat uživatele:
Nedokáže. Je to pikosekunda a jsou v trapu.
Na druhou stranu - pipinek v autech, ze kterých koukají ven skrze věnec volantu, potkávám každý den mraky. O tom, že to auto umí ovládat, nemůže být řeč ani v nejmenším.
Takže tady bude každé rozhodnutí těžké a minimálně jedné ze stran, se líbit nebude
Na druhou stranu - pipinek v autech, ze kterých koukají ven skrze věnec volantu, potkávám každý den mraky. O tom, že to auto umí ovládat, nemůže být řeč ani v nejmenším.
Takže tady bude každé rozhodnutí těžké a minimálně jedné ze stran, se líbit nebude
No pain, no gain.
Vespa time
Vespa time
Hlavně já sem asi měkkej, ale na jejím místě bych vzal podmínku a radši držel hubu Ztráta řidičáku bude v jejím případě předpokládám pouhej diskomfort, nikoliv profesní likvidace.
2.5T, 2x2.0TDI, 2,8DC incoming))
Ono je to nejspis mysleno vuci bodu na zemi, a to zas tak nerealisticke neni. Opravdu staci, aby ridic byl maleho vzrustu a mel za volantem nespravny posez.
„Simplify, then add lightness.“ /Colin Chapman/
kdysi dávno, myslím že ještě za komoušů, byl tady nedaleko případ, že řidič přejel vlastní dítě. Už nevím detaily ale děcko vlezlo za auto a nepřežilo to. Jsou určitě situace kdy ani sebevětší opatrnost nemůže zabránit nehodě. Ale tohle mi přijde trochu moc. Nevidět 9 metrů před auto? Nechce se mi to zkoumat ale jako 9 metrů absolutně na zemi nebo konkrétně nevidět tak a tak velký objekt, dítě na kolohrabce? Je to tak nesmyslně udělaný auto nebo řidička tělesně? Není to třeba náhodou nezpůsobilost k řízení? Jak se s tím trefuje do vjezdů, mezi ostrůvky, do parkoviště? Že si maminy mají ty smráďata hlídat, o tom není pochyb. A taky že to je leckdy nadlidský úkol. Že tam byl omezený vjezd na věci nic nemění, mohlo se to stát třeba popelářům. Těžko posuzovat bez znalosti situace ale vždycky to vyjde vícemédě na obě strany a zas je to o předvídání. Mamina má předvídat že tam jsou auta a dítě na tom bazmeku může nečekaně rychle vjet kam nemá a podle toho se zařídit. A v autě je zas potřeba předvídat, že když je někde náznak hemžení, nejspíš odněkud vyběhne nebo vyjede zdivočelej škleboun. Vídám to denně, z práce jezdím kolem školky zrovna když tam ty maminy ládujou děcka do aut. A někdy z toho fakt nemám dobré pocity, jak z těch dětí, tak z řidičů co jezdí kolem.
tak ano...běžně potkávám lidi s hlavou v úrovni volantu. Můj tchán za volantem vyloženě ležel. Pak si ale myslím že je vina na straně řidiče.
Původně jsem myslel ,že se jedná o takový ten "mega" retardér jako máme v Plzni na Slovanech. Ale tenhle byl úplně standartní
https://goo.gl/maps/qfMEusbiGCG12opq7
Původně jsem myslel ,že se jedná o takový ten "mega" retardér jako máme v Plzni na Slovanech. Ale tenhle byl úplně standartní
https://goo.gl/maps/qfMEusbiGCG12opq7
Citroen C4 GP
dle zdejších expertů řidič nemůže nemůže za žádnou nehodu. za nabourání do dodávky na rovný silnici ani přejetí dítěte v zázazu vjezdu. vás bych chtěl potkávat na silnici jestli podle toho jezdíte
2022 Audi A4 Allroad 40TDI 150kw
ex 2022 Audi Q5 50TDI 210kw
ex 2022 Audi Q5 50TDI 210kw
- Lachende Bestien
- Letec
S tím vkládáním svých slov do úst druhým a útoky na emoce už fakt nudíš mate a hlavně blokuješ tok diskuze, zkus třeba pro změnu jako zdejší vrchní yntelechtualissimus vymyslet něco originálního.