Řidiči, co to mají v ruce...

Zážitky, zkušenosti, srazy, upozornění na nebezpečná místa i dotěrnou policii.

Moderátor: řidičBOB

Odpovědět
Truck Daškam
Letec

Re: Řidiči, co to mají v ruce...

Příspěvek od Truck Daškam »

tommas: Myslím si, že ho dávno maj. Ovšem ještě se nedostavil řidič na podání vysvětlení (firma ho zatím neudala), aby se jeho vina potvrdila a tudíž je furt ve statusu "patrá se po něm"
Chápeš to?
rhinos
Mistr volantu

Příspěvek od rhinos »

jako že je to blb je jasná věc. Na druhou stranu já bych tam takhle v pruhu fakt nestál a i ten druhý byl docela na ráně. Už se mi stalo že na okresce PČR za hustého mrholení zastavila v protisměru auto. Probíhala kontrola a v pruhu se pohyboval příslušník bez vesty. Asi měl pocit že ty majáky ho dostatečně ozařují ,ale já ten pocit neměl.
Citroen C4 GP
řidičBOB
Antiradar FAN
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od řidičBOB »

Takže klasika - evidentně mi lopata, co vozí písek, nerozumí. Ale to se dá pochopit. Kdyby jí bylo naděleno, tak nevozí písek, že?! ;-)
No pain, no gain.
Vespa time \m/
Stepan
Letec

Příspěvek od Stepan »

řidičBOB píše: pon 30 kvě 19:48 Nemyslím si…a vidím to každý den na silnicích, kde se cyklisté motají.
Oni je nedodržují, ani pokud je znají ;-)
Nicméně - rád bych tím řekl, že každý, kdo má právo pohybovat se na PK, by měl ovládat alespoň základní pravidla a značky. Pokud není v doprovodu osob, které to ovládají.
jako hlavně ne že bych byl nějakej zastánce regulací, ale přijde mi poněkud zvláštní, že cyklista, jako účastník provozu na PK, je svým chováním přecijen schopen způsobit docela zásadní škody (třeba hlavou rozbít světlo lol) a to jestli z něj ty prachy někdo někdy dostane je dost s otazníkem... žádný POVko, nikde nic.
A když už o tom mluvím, tak proč je vlastně POVko od SPZ a ne od ŘP? Dyť je to uplně logickej nesmysl. Můžu mít X aut, ale stejně dycky jedu jen jedním ;;)
2.5T, 2x2.0TDI, 2,8DC incoming))
GeneHawkins
Letec

Příspěvek od GeneHawkins »

A budeš platit podle čeho? Podle nejvyšší skupiny?
Stepan
Letec

Příspěvek od Stepan »

Třeba, dyť je to pár korun rozdíl. Rozhodně menší než když platíš za X aut... Ono teda POVko je samo o sobě docela zanedbatelná položka, ale stejně mě to vytáčí :D
Což mimochodem, platit podle objemu motoru mi taky přijde trošku meh... Jakože proč má POVko na STI stát víc než na Megana RS?
https://dfens-cz.com/jak-funguje-nejen- ... isteni-ii/
Na rozdíl od kolegy v diskusi se nedomnívám, že jde úplně o překonané počítání – reálná data sedí na hodnoty modelů a vyšší zdvihové objemy válců opravdu bourají častěji (v kombinaci s tím nízkým věkem je to naprostá tutovka).
Což bude, podle mě, spíš o tom, že velký objemy (kam POV počítá i dvoulitry) prostě víc jezdí...
2.5T, 2x2.0TDI, 2,8DC incoming))
Truck Daškam
Letec

Já bych řekl, že se nad tím nikdo moc nezamýšlí a je to prostě tak zaběhnutý.. a většině to prostě tak vyhovuje
Chápeš to?
GeneHawkins
Letec

Příspěvek od GeneHawkins »

Zdvihový objem už dávno nikoho nezajímá.
retron
Letec

Příspěvek od retron »

POV na hlavu mají v Británii a rozhodně to levnější není
Truck Daškam
Letec

Tak aut je víc než řidičů a z toho pojištovny žijou. Kdyby to bylo na hlavu - logicky to dražší bejt musí,
Levnější by to bylo pro toho, kdo má víc aut
Chápeš to?
Odpovědět