Bond007 píše:nechapu co vam vadi na podjizdeni zprava na dalnici... ja vetsinou vic aut predjedu po ceste z prahy pravym pruhem nez levym..
Hlavně spousta lidí zásadně neuhýbá a neudělali by to ani kdybyste po nich stříleli raketama. Takže je těžký to vyřešit jinak než podjetím...
Pod dálnicích jezdím celkem svižně, když to jde tak v Česku obvykle 160 - 180 km/h GPS (pJanda a Bond se přestanou smát nahlas, prosím...). Ale NIKDY jsem nikoho zprava nepředjel a ani to nehodlám dělat. Nepočítám samozřejmě věci typu dojíždění do kolon, sjíždění pruhů atd., myslím plnotučné "vlevo je plno - tak doprava - předjet - zpět doleva". Na můj vkus je to trochu moc o hubu. Prostě si vlevo počkám, případně bliknu nebo zatroubím (v Česku se vůbec málo využívá klakson, taková užitečná věc )
Ale pokud to někdo provozuje, tak prosím, ať mu přeje štěstí. Já se do zrcátek dívám i při návratu vpravo. Jen to tak zdaleka nedělá každý a ne každý si dá tu práci a otočí i hlavu kvůli mrtvému úhlu...
Italská auta jsou nespolehlivá, KSČM je demokratická strana, člověk způsobuje globální oteplování a stroje těžší vzduchu nikdy nemohou létat!
beaumont píše: Pod dálnicích jezdím celkem svižně, když to jde tak v Česku obvykle 160 - 180 km/h GPS (pJanda a Bond se přestanou smát nahlas, prosím...). Ale NIKDY jsem nikoho zprava nepředjel a ani to nehodlám dělat. Nepočítám samozřejmě věci typu dojíždění do kolon, sjíždění pruhů atd., myslím plnotučné "vlevo je plno - tak doprava - předjet - zpět doleva". Na můj vkus je to trochu moc o hubu. Prostě si vlevo počkám, případně bliknu nebo zatroubím (v Česku se vůbec málo využívá klakson, taková užitečná věc )...
+1
akorát, že já po dálnicích u nás max 150tempomat
Nejhezčí pohled na 100vježatou je ve zpětném zrcátku.
A přesně proto vznikají v hustém provozu situace, kdy jeden ňouma vepředu neuhne doprava a dalších 10 řidičů jede v levym pruhu za ním ... ale tak chápu vás. Zákon je zákon, ale nechtějte po mě, abych se za váma loudal.
Chceš mít v životě všechno easy? Buď primitiv ...
30.9.2011 2 body ( 60 km/h na 50 km/h ) ...
- http://www.youtube.com/watch?v=ijVujGdczfo
Bond007 píše:nechapu co vam vadi na podjizdeni zprava na dalnici... ja vetsinou vic aut predjedu po ceste z prahy pravym pruhem nez levym..
Heh mám to stejně , Češi se stejně nikdy nenaučí využívat více pruhů, takže co nám zbejvá.
-----
Reese píše:
Mně se to zdá v klidu, viděl, že má vyhozený blinkr, proto si to pustil do odstanýho, aby mu nechal prostor v pravým na přejetí. Na videu vypadají krizově všelijaký momenty, který nejsou až tak hrozný. Nemáte tam periferní vidění, spousta informací se ztrácí v nízkým rozlišení, kamera zkracuje vzdálenosti atd.
Asi to není vzor správnýho ježdění, ale nechává mě to chladným.
Mě také, mravokárci jsou tu jiní a hlavně naštěstí většina zůstala u konkurence, takže alespoň tady je pozůstatek normálního myšlení. Třeba tahle jízda mi přijde taková úhledná a s přehledem, vyložený prasojízdy vypadaj úplně jinak.
Audi S4, 3.0TFSI quattro 245kW (333k)
"Zpřísňování trestů je jen marným pokusem omezených hlav, terorem si vynutit úctu k zákonům." (Rousseau)
- jsem slušný řidič s čistým bodovým kontem
Weeper píše:Jak píšu - na té dálnici jsou ty manévry občas trochu diskutabilní, přesto si nemyslim, že to mělo tak blízko k průseru, jak píšeš. Ale každý na to máme svůj názor.
EDIT - teď jsem si všimnul, že tam má puštěnou směrovku - ok, tohle nebylo moc košer, do toho bych nešel.
Tu směrovku měl ale puštěnou až v době, kdy byl řidič s kamerou rozhodnutej ten manévr udělat ...
Chceš mít v životě všechno easy? Buď primitiv ...
30.9.2011 2 body ( 60 km/h na 50 km/h ) ...
- http://www.youtube.com/watch?v=ijVujGdczfo
To sice jo, ale kdyby dodávkář byl klasika - vrznu to tam a až v půlce manévru hodim směrovku, tak se asi podíval na svodidla. Protože on sice udělal odstup a zajel do ostavnýho, ale tam byla tak malá mezera, že buď by to napral do kamionu, nebo do svodidel nebo do dodávky, protože do toho odstavnýho vjel až potom. V době křížení byl už ve dráze případné dodávky, protože jel rychle a takhle už zatáčel na hranici možností nesetkání se svodidly natož pak kdyby dodávka zajela na plno do pruhu.
Kdybych byl na jeho místě, vezmu odstavnym už i ten kamion a tak si zaručim pohodovost manévru, protože i kdyby tam dodávka na plno bez směrovky vjela tak já bych jel rovnou dráhu odstavnym a vůbec by mě neohrozila. A pokud by chtěla vjet an tu Benzinu, tak už bych byl v tom odbočovacím před ní.
"Zpřísňování trestů je jen marným pokusem omezených hlav, terorem si vynutit úctu k zákonům." (Rousseau)
beaumont: nikdo se do praveho neradi tak jako lacina, takze pavdepodobnost nejake srazky je minimalni... a mimo to pri zmene jizdniho pruhu ma ridic dat prednost vozidlum v pruhu jedoucim... takze kdyz by do me nekdo najel, porusil by predpisy
Ja delam tenhle manevr kazdy den a nikdy se mi nestalo ze bych se mel s nekym srazit...
Tak zase je potřeba si uvědomit, že tohle nebylo úplně normální podjetí, který je čistý a v klidu. Taky si ale myslim, že to v drtivý většině vyjde. Při normálnim podjetí totiž někdo blokuje levej, dotyčnej na to šlápne a podjede ho - s takovym odstupem, že kdyby se dotyčnej rozmyslel vrátit (v ČR pravděpodobnost blížící se nule), tak on jen mírně zkoriguje volantem do odstavného a všechno proběhne v klidu a navíc s takovym rychlostnim rozdílem, že než se přesune je dotyčnej pryč. Tohle byla taková myška v těsnejšim prostoru. Neřikám, že to bylo nějak extra nebezpečný, ale jistota tam moc neni - viz. příspěvek výše.
Weeper píše:Mě se třeba líbí přístup tohoto borce (04:58 - 1. část), ihned jak předjede řadí se k pravému okraji. A kolikrát se mu to v těch dvou částích videa silně vyplatilo (6:18 - 2.část).. V jiných pasážích to dělá hlavně kvůli ohleduplnosti. Z videa by běžný občas řekl - vrah a pirát, ale já řikám - hezká svižná jízda, kde dotyčný na těch okreskách nikoho neohrozil. Ta dálnice je občas diskutabilní - ale i tak bych řekl, že to jednoznačně měl v ruce.
V 1:40 je to dobrej debil ten s tim berlingem...
Po části z tý jeho trasy sem jel naposledy v sobotu a těžce závidim, jak mu to jelo. To 330d jede dost slušně na 200hp naftu. Já bych sice takhle nehnal, ale občas by se mi větší zátah hodil. Já se zmoh na předjíždění jenom na zdvojení.
A neznáte někdo toho řidiče? Ten jezdí tak, jak místní osazenstvo káže. (Ikdyž nevim, kdo z místních by to natáčel a dával k tomu komentář )
"V době nehody jsem na tom místě jel, ale nehodu jsem nezavinil. Zeptejte se policie, jak se to přesně odehrálo," řekl politik. Víc se o kolizi odmítl bavit.
Už to začíná...
"Každý tančíme podle vlastní melodie." Charles Emerson Winchester III
Fordem tam, vlakem zpátky!