Politický koutek

Volné diskuse na libovolná témata...
Odpovědět
řidičBOB
Antiradar FAN
Kontaktovat uživatele:

Re: Politický koutek

Příspěvek od řidičBOB »

Já četl taky zajímavé zamyšlení…
Jestli Nasťa přemýšlí, když se Sergej vrátí z fronty a obdaruje jí 10ti řetízky, 15ti prsteny a dalšími cennostmi, zda ty ženy jenom znásilnil a nebo pak i zastřelil, než je okradl.
No pain, no gain.
Vespa time \m/
Duke_Luke
Pan Řidič

Příspěvek od Duke_Luke »

kazda strana vyuziva propagandu vo svoj prospech a zistit skutocnu pravdu je nadludsky vykon. Mozete bud kryticky uvazovat a zamyslat sa,alebo slepo skocit po prestretej informacii na tanieri a zhltnut ju aj s navijakom.
https://www.seznamzpravy.cz/clanek/zahr ... _id=196677

Stepan dal odkaz na zverstva : a ja sa pytam, odkial berie tu odvahu tvrdit ,ze to tak je bez nejakeho sudu a dokazov ? Vidiet tie fotky a precitat text a tiez ide do mna zlost. Ale ako si moze byt niekto hned isty, ze je to tak ,ako to pisu ?
Vsetci aj z minulosti vieme, aka zakerna je vojna a ako sa zneuzivaju informacie k podnecovaniu nenavisti a nemusia byt tie info vobec pravdive.
Co ked ja tu napisem,ze z tych ludi, co tam boli, nedali napr foto niektorych, ktory mali biele pasky okolo ruky a boli tiez medzi telami.
Takto sa oznacovali privrzenci Ruska a boli vyhladeni Azovom. Dokonca aj Zelensky sa priznal na jednom videu, ze ano aj Azov bojuje s nimi ,lebo pomahaju Ukraine.
Nechapem, ako moze hned niekto tvrdit, ze je to tak,alebo tak. Co ak ja poviem, ze ich pobili vlastne ukrainske armady, lebo sa im to hodilo dvakrat? Odstranili opoziciu odporu obcanov + sa im to hodi na propagandu pre zapad a vynucovanie dalsich sankcii.

Ale samozrejme to pisem ja ako bezvyznamny jedinec a nie nejake mienkotvorne medium ,tak urcite maju okamzite vacsie slovo a vacsiu pravdu media. Neviem, ako to je, ale ked si clovek zacne rozoberat detaily a podstatu : cui bono , tak vo vsetkych spravach nieco smrdi :-? 8-}
Stepan
Letec

Příspěvek od Stepan »

Nemít odvahu tvrdit, že je to tak nebo tak?
Rusák šel údajně osvobozovat separatistický území na východě a skončilo to tím, že háže rakety na Kyjev a na Lvov. Tečka.
Žádnou důvěru si ta svoloč nezaslouží.

Ta holka z porodnice je dost dobře vysvětlená už v tom článku. Kdyby nebyla ochotná rusákům říct to, co chtěli, rozhodně by to nevysílali. A za to, že jim řekla, to co chtěli, se na ni asi nejde zlobit ;)
Podobnost s tou protestující moderátorkou čistě náhodná.

Jinak máme na firmě pár kluků z Charkova. Teď jim přijedou konečně rodiny, vč. šesti dětí sub 10 let. Kdybys chtěl organizovat nějaký semináře na téma kritického myšlení a odhalování "skutečné pravdy", rád ti to s nima domluvím. :)
*i na základě infa od nich si dovolím téměř s jistotou tvrdit, že ta holka v tom článku je v Rusku. O "bezpečných koridorech", které ale vedou výhradě do Ruska a do kterých jsou lidi tlačeni, jsem totiž slyšel právě od nich.

A ještě jedna osobní poznámka -> Umim tak nějak rusky. Naučil jsem se to kvůli práci. Táta říkal, že se mám učit ukrajinsky, že těch je nejvíc a na ruštinu jsou fest vysazený... A já mu říkal, že je v tom prd rozdíl a rusky se aspoň domluvím s víc lidma, i z těch všemožných republik okolo. Moldavsko (...).
No měl pravdu fotr. Na klucích je vidět, jak je ta moje lámaná ruština tahá za uši a mně je trošku hanba L-)
2.5T, 2x2.0TDI, 2,8DC incoming))
Lachende Bestien
Letec

Příspěvek od Lachende Bestien »

Tak ještě přizvěte pár sotva osmnáctiletých ruských branců nucených jít na frontu a pak ten seminář bude mít celkem smysl.
A co navrhujete všem ruským vojákům na Ukrajině - měli by všichni nebo aspoň většina z nich najednou poslouchat rozkazy nadřízených a riskovat předpokládám velmi tvrdé tresty?
Ne, že bych měl jakýkoli zájem jim dělat ďáblova právníka, ale co byste jim teda poradil?
Mají všichni emigrovat a jít pracovat k vám do fabriky?
A pokud je vám hanba se vstřícně snažit domluvit pro cizince srozumitelným jazykem, tak mluvte česky nebo anglicky nebo jakým dalším jazykem se domluvíte lépe. Pak chudáci Ukrajinci nebudou trpět poslechem satanova jazyka.
Stepan
Letec

Příspěvek od Stepan »

Osmináctiletej rusák nechť si to vyřídí se svým vedením nebo kapituluje. Na to, aby si vybíjel svý mindráky na civilech, není nikdo zvědavej.
řidičBOB
Antiradar FAN
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od řidičBOB »

Duke: děláš si prdel?
Ono tedy kolega, pracující trvale v SK mě upozorňoval, že tam je hodne proruská nálada… Měl jsem tendenci mu nevěřit.
Přílohy
87EE1806-3252-4B97-85F5-4305A00C5C7C.jpeg
No pain, no gain.
Vespa time \m/
Stepan
Letec

Příspěvek od Stepan »

Lachende Bestien
Letec

Příspěvek od Lachende Bestien »

@Stepan
Problém tkví v tom dokázat, kdo pozabíjel ty ukrajinské civilisty.

Jistě to mohly udělat zdivočelé ruské zelené opice, ale stejně tak si mohli mezi sebou vyřizovat účty sami Ukrajinci - vraždění prorusky orientovaných
ukrajinských civilistů jejich krajany je prokázané a zdokumentované.

Takže pokud si kdokoli má zájem vybrat "svůj tým" a jeho zájmy hájit, jde skoro o slepou víru v údajnou pravdivost masmediálně zveřejněných informací, kterou si ovšem nelze vůbec nijak ověřit.
Základní chybou je už samotné konstantní sledování masmediální propagandy.
Všeho s Mírou!
Není se čemu divit - když jde o prachy nebo důležité produkty/suroviny, většina lidí nezná bratra. A to doslova. Kolik rodin je po léta či desetiletí rozhádaných kvůli majetku.
Arkis
Letec

Příspěvek od Arkis »

Jak to máte ve svém okolí ohledně uprchlíků z UA? Já pořád doufám, že narážíme jen na špatné lidi a většina jich je normální, ale stále mě o tom nikdo nepřesvědčil a už mi to pomalu leze krkem. Řekněte někdo prosím aspoň něco pozitivního.

Osobní zkušenost mi stačí z města. Na zastávce spousta lidí a mezi nimi mamina se 3 haranty 4-10 let (ne dětmi, nevychovanými haranty). Běhají kolem, pořvávají na sebe, plivou všude okolo, strkají do lidí, jak se nahání. Prostě nevychovanci a ona na to úplně kašle a radši datluje do telefonu. Po nějaké době opět ve městě a u pokladny v C&A se Ukrajinky domáhají toho, že chtějí oblečení zdarma. Pořvávají na prodavačky, jaké jsou rasistky a že je zabijí. V bytě nad námi, který se normálně pronajímá, je teď UA rodina zdarma. Takový hluk tady ještě nikdy nebyl a to už tam bydleli i cigáni. Odhlučnění je tady dobré, takže si nedovedu představit, jak to tam musí probíhat. Nevím, jestli to dělají naschvál nebo jsou prostě bezohlední tupci, ale od rána si tam nahlas pouštět s*ačky typu Kaťuša (vím, že to je ruská, ale zní to podobně a názvy jejich písní neznám), dupou tam jak sloni, pořád na sebe řvou. Od doby, co se sem nastěhovali, je věčně nachcané ve výtahu, ale to jim ještě nikdo nedokázal. O jejich parkování (respektive ťukání parkovaných aut), parkování na zákazech a celkově kašlání na předpisy raději nemluvit. Jsem rád, že mám místo v podzemní garáži, kde je auto v bezpečí.

Z okolí mám taky pár perel:
1) Švagr dělá na cizinecké policii na evidenci uprchlíků. Je na denním chlebu, že si tam někdo na ně otvírá hubu, že oni nepůjdou do ubytovny, že chtějí byt (už tam někteří chtěli i barák). 5000 Kč je jim málo a chtějí víc, že přeci nepůjde pracovat. Marně se jim snaží vysvětlit, že když si dojede matka s 5 dětmi (nic neobvyklého), tak to je 25 000 Kč, což tady docela dost lidí ani nevydělá a to ještě platí hypotéku nebo nájem.
2) Kamarád je dobrák od kosti a jak to začalo, tak chtěl pomoct. Jel tedy uprchlíky přivážet. Jel tam dvakrát a říkal, že už na ně kašle. Obě rodiny stejný příběh. Dovezl jim vody a nějaké bagety na cestu. Prý to nechcou, že chtějí do nějakého drive-thru a chtějí colu. Samozřejmě oni platit nechtěli, takže platil on. V obou případech v autě nehorázný bordel. Jaké bylo překvapení, když mu druhá rodina nechala vzadu dárek ve formě rozmazané housky z burgeru s kečupem přilepené na sedadle. Pak už tam odmítal jet.
Stepan
Letec

Příspěvek od Stepan »

Je potřeba počítat s tím, že "slušnej", ekonomicky zaopatřenej Ukrajinec na cizineckou pro dávky nejde.
Dyť si to představ analogicky k nám.
Kdyby se najednou objevila zpráva, že rusák napadl Ostravu. Co uděláš? Sbalíš saky paky, sedneš do auta a jedeš dopíči. Po příjezdu koukneš na hotely / ubytovny v okolí, sedneš tam a čekáš co se bude dít. Rozhodně nebudeš jako první věc řešit kde vyfasovat jakou dávku a nebo jít do C&A pro hadry. Proč bys to dělal? Dyť máš v kufru svoje.

Sorta, která by místo toho šla na vlak mířící k hranicím a tam čekala na odvoz zdarma, dělá bordel už tady. A stejně tak by ho dělala v cílové destinaci... Jakej bordel jsem zažil v bytech pronajatých "slušným českým" rodinám s dětmi, jakýho chování jsem byl svědek ze strany českýho white-trashe, hanba mluvit.

Jsou to lidi jako my, se všemi klady i zápory. Že by se najednou kvůli tomu, že jsou "uprchlíci" začali chovat nějak vděčně / jinak, se nedá očekávat.
--
A navíc se obávám, že ta "lepší" část UA už je dávno tady / v Polsku / v Německu. Na práci, ať už ofiko nebo neofiko. Z UA tak logicky přichází (mimo žen a dětí) buď místní podnikatelé / manažeři / státní úředníci (který maj prachy a nemyslím si, že provozují to co popisuješ) nebo lidi, kterým se vyhejbáš i v Čechách.
Odpovědět