Benzina paliva

Které palivo je to pravé pro či ono auto?
Odpovědět
HondaMan
Letec

Re: Benzina paliva

Příspěvek od HondaMan »

K cenové regulaci ze strany státu jen jedna poznámka:
Obrázek
2.9T RWD
ctrl_j
Letec

Příspěvek od ctrl_j »

Presne proto ministerstvo obchodu takove zasahy delat nechce. Pokud ale vlada presto zasahne, mela by zakazat tankovani do velkoobjemovych nadob ve stylu toho, co predvadi nekteri jedinci uz ted.
„Simplify, then add lightness.“ /Colin Chapman/
HondaMan
Letec

Příspěvek od HondaMan »

Na tohle neexistuje jiná odpověď než Česko. Když zdražilo máslo, tak Němci omezili spotřebu, Francouzi vyšli do ulic a Češi si začali dělat zásoby...
2.9T RWD
Předseda
Letec

Příspěvek od Předseda »

Ad ty grafy z prvního semestru ekonomie: to je jakože všechno hezké, když by bylo vše sluníčkové. Nicméně na trhu s PHM, kde se jedná o homogenní produkt, ve světe kde se bavíme o oligopolech a hlavně ve státě, kde se bavíme o kartelu to není průsečíku dvou přímek...

Svůj názor jsem řekl: z pohledu makroekonomie s nějakým zastropováním, potažmo dotováním cen PHM nemám problém.
jerry
Letec

Příspěvek od jerry »

Předseda píše: úte 08 bře 22:27 Mít minimální mzdu na úrovni cca 60 tis. Kč a průměrná okolo 100 tis., tak s takovým platem Germány 2,15€ / l nemusí trápit..
Chtěl jsem ukázat, že tempo zvyšování cen je v CZ podstatně rychlejší než v D. Takže si pumpaři plní kapsy. Na druhou stranu jim lidi hrají do ruky, v Německu žádné fronty a tankování do kanystrů nevidím. Výše německých platů je jiná otázka, spíše do politického koutku a nekonečná debata. Fakt je, že když jsem v roce 89 cinkal klíči, tak jsem byl skálopevně přesvědčen, že do 20 let se to takřka srovná. A ono ne ani po více než 30 letech. Český volič by se měl politiků ptát proč.
„Přidej výkon a budeš rychlý na rovinkách. Ale uber hmotnost a budeš rychlý všude.“ Colin Chapman.
Zajda
Letec

Příspěvek od Zajda »

Začal bych zrušením přimíchávání biosložky, navždy :-)
《》1.5 dCi & 0.9 TCe
HondaMan
Letec

Příspěvek od HondaMan »

Tempo zvyšování cen v DE a CZ je +- podobné. Německá báze je vyšší, protože více fixních daní, CO2 poplatky...

Čerpací stanice jsou samo nejvíce vidět, reagují rychle, protože je to pro ně výhodnější, ale není problém i jinde v řetězci?
2.9T RWD
ctrl_j
Letec

Příspěvek od ctrl_j »

Předseda píše: stř 09 bře 09:03 Ad ty grafy z prvního semestru ekonomie: to je jakože všechno hezké, když by bylo vše sluníčkové. Nicméně na trhu s PHM, kde se jedná o homogenní produkt, ve světe kde se bavíme o oligopolech a hlavně ve státě, kde se bavíme o kartelu to není průsečíku dvou přímek...

Svůj názor jsem řekl: z pohledu makroekonomie s nějakým zastropováním, potažmo dotováním cen PHM nemám problém.
To rozhodne. Jeste neni schvaleny rozpocet a uz vime, ze bude treba udelat jeho revizi (s vetsim schodkem) a budeme dotovat ceny PHM… Uf.
Zajda píše: stř 09 bře 09:23 Začal bych zrušením přimíchávání biosložky, navždy :-)
Je to jedno z tech moznych reseni :)
„Simplify, then add lightness.“ /Colin Chapman/
Předseda
Letec

Příspěvek od Předseda »

ctrl: Tak budeme dotovat PHM a co? PHM jsou kritickou položkou pro stát, takže úprava ceny v mimořádných událostech je zkátka na místě. Je to stejné jako s kurzarbaitem: nezaměstnaný člověk stát ve finále stojí násobně více než když stát krátkodobě dorovná 20-30% poklesu platu.

Třeba v US vždy příliš drahá ropa vedla k nálednému zbrždění celé ekonomiky. Vztaženo na EU, v době kdy všechny významné podniky odepisují veškerá aktiva v Rusku (VW, BMW, Mercedes, IKEA, Ferrari, Valentino, Gucci a další a další) a jejich akcie logicky klesají, tak je na místě cenu PHM hlídat.
Nehledě na to, že 95% potravin je pěstováno za pomocí PHM. 90% přepravy závisí na PHM. Stejně tak oblečení, které je z umělých vláken apod.

Mě to příjde trošku jak svědci jehovovi odmítající transfuzi krve. Než do sebe nechat píchnout jehlu a darovat krev, tak to radši ať ten druhý zhebne. To přeci není řešení.
pavproch
Letec

Příspěvek od pavproch »

Neska se mi už podařilo vzít plnou, cena (kupodivu) stejná jako fčera - 50,60 za litr Vervy100, čuli plná = přes 3 tisíce..... :D
Nejhezčí pohled na 100vježatou je ve zpětném zrcátku.
Odpovědět