Po kolika km se Vám začíná rozpadat auto?

Alfa Romeo, Ferrari, Fiat, Maserati ad.
Aštar Šeran
Řidič začátečník

Re: Po kolika km se Vám začíná rozpadat auto?

Příspěvek od Aštar Šeran »

Viděl bych to na kombinaci špatného kusu a šílených 17" kol. Něco se stát může pokaždý, já řešil kdysi na své první Fabii věci na podvozku už ve 30 tisících - zjevně horší díl, co nestihl odejít v záruce. A to jsem byl první majitel a nemohlo to tudíž být stočeno, resp. odděláno zacházením prvního majitele. Ve stejných kilometrech jsem tehdy měnil elektrické ovládání oken, odešlo a výměna s prací za 5 tisíc - bo je to tam místo šroubků uchyceno nýty. Do toho různé detaily, jako že plast na ruční brzdě nedržel, zůstával v ruce a další drobota. Přesto ten kus po týhle prvotní údržbě motoricky držel a dodneška se na tom na nic zásadního sahat nemuselo. Akorát časem zežloutly světla a začaly se kousat brzy (výměna v 70 tkm). Naopak druhý kus téhož auta zpočátku vpohodě, drobota veškerá žádná, ale ve 30 tkm poprvé kontrolka motoru, časem i lambda sondy (dvě), odešel zámek u řidiče, v pátých dveřích atd. Ale až do prodeje v tom nic nevrzlo a světla při stejném nájezdu a stejných žárovkách jako nová. Kdyby se to zprůměrovalo, měl jsem jeden bezchybný kus :D

U Fiatu to nebude jiné, HM má holt smůlu (plus je otázka původu a prvního majitele), já naopak po jedné blbosti v záruce se Stilem jen jezdil a po čtyřech letech prodával auto s bezmála 120 tkm ve výborném stavu, podvozek v původním stavu, nic od něho nemlátilo a tlumiče byly stále v pohodě. Jen kotouče jsem měnil, ale z důvodu sjetí. Dtto Murphy, jeho Stilo má přes čtvrt milionu km a krom jedné pružiny teď nedávno se na to nemuselo sáhnout.
TSI
HondaMan
Letec

Příspěvek od HondaMan »

17" jsou zlo. Asi teď nechám všechno poopravit, ještě chvíli pojezdím a koupím něco zajímavětšího.

Zase mě chytá Smart se 117Hp ~x(
A už teď vím, že pokud si ho koupím, tak budu nadávat kuby budu chodit :D
Ale mám strach, že je to silnější než já #-o

edit: ten smart je na ještě šílenějších kolech. Vpředu 195/40 R17 a vzadu 215/35 R17. Budu odprošovat 205/45 R17 na GP
:-D
2.9T RWD
Aštar Šeran
Řidič začátečník

Příspěvek od Aštar Šeran »

Už 205/45 je u tak malýho auta šílenství, já brečím s hurvajzem i na 195/55, kde je gumy o dost víc.
TSI
HondaMan
Letec

Příspěvek od HondaMan »

Už jsem na autech měl 215/40 (86mm gumy), 195/45 (87mm gumy)... ale 195/40 (78mm) a především 215/35 (75mm) je uchylárna docela hrubého zrna.

(205/45 má gumy 92mm)
2.9T RWD
one-z
Autoškolák

Příspěvek od one-z »

Aštar Šeran píše:Už 205/45 je u tak malýho auta šílenství, já brečím s hurvajzem i na 195/55, kde je gumy o dost víc.
Já si jeden čas chtěl dát na deltu 195/45 R15, abych zachoval obvod, ještě že mě to přešlo, už takhle to občas mlátí na 185/55 R14...
Deli
Letec

Příspěvek od Deli »

HondaMan píše:17" jsou zlo. Asi teď nechám všechno poopravit, ještě chvíli pojezdím a koupím něco zajímavětšího.

Zase mě chytá Smart se 117Hp ~x(
A už teď vím, že pokud si ho koupím, tak budu nadávat kuby budu chodit :D
Ale mám strach, že je to silnější než já #-o

edit: ten smart je na ještě šílenějších kolech. Vpředu 195/40 R17 a vzadu 215/35 R17. Budu odprošovat 205/45 R17 na GP
:-D
toho Smarta si kup :)) ty kola v kombinaci s tim krátkym rozvorem, to bude paráda :D

Ale jinak jsem netušil, že má GP tak debilní 17" :-$
"Každý tančíme podle vlastní melodie." Charles Emerson Winchester III :)
Fordem tam, vlakem zpátky! ;;)
Prasík
Řidič začátečník

Příspěvek od Prasík »

ty vole ja už tě uplně vydím v tom smartu, a bagem s holema přimotaným na střeše :D 8-)
HondaMan
Letec

Příspěvek od HondaMan »

Tak nová zkušenost s mrdkou. Jel jsem se podívat do Říma a po 6 hodinách jízdy na dálnici mi začala hučet ložiska tak, že rádio puštěné na 8 (běžně ho pouštím na 4) nebylo slyšet.
Při necelých 50tkm mě to vážně potěšilo. A to jsou měl před sebou 3000km jízdy. Asi poprvé v životě jsem se bál že nedojedu, protože to hučelo jak kdyby všechny kola chtěla upadnout :-/
2.9T RWD
Deli
Letec

Příspěvek od Deli »

Tak při 50tis je to docela drsné :)
"Každý tančíme podle vlastní melodie." Charles Emerson Winchester III :)
Fordem tam, vlakem zpátky! ;;)
Smrťák
Letec

Příspěvek od Smrťák »

Ale dojel. :D Na Favinu hučelo všechno a vždy dojel kamkoliv.Ložiska běžně odchází i na jiných autech
Sbohem. Už tady nejsem. Mám dost všech for.
Odpovědět