HondaMan píše: ↑čtv 17 úno 09:30
Tento národ na svůj konzervativismus jednou pojde...
...nehodnotím, zdali je BEV super nebo ne, jen konstatuji...
https://www.idnes.cz/auto/zpravodajstvi ... tomoto_fdv
Někdy je lepší být konzervativní než pokrytecký Ale ono to moc k smíchu není, tohle zavání natíráním trávy na zeleno před příjezdem generála. A to jsme přece v roce 89 už nechtěli. Spíš je k pláči, že to voliči považují za normální
„Přidej výkon a budeš rychlý na rovinkách. Ale uber hmotnost a budeš rychlý všude.“ Colin Chapman.
Ono z velké části je to taky střet takových hlasitých nadšeneckých pohledů a konzervativních (nebo spíš realistických). Pěkně to vystihuje třeba tato debata: https://tv.idnes.cz/rozstrel/rozstrel-e ... nestv_jaha. U technologických optimistů pořád jen člověk slyší, že sice teď technologie ještě není, ale že když se upraví a vyvine to a to, tak to bude v pohodě fungovat. Jen se bohužel už dnes nastavuje systém podle technických řešení, který ještě nejsou široce dostupný. Mě na celým tom přístupu vadí absence kritickýho pohledu, resp. to že politici tyto kritický hlasy neposlouchají a více se prosazují zelení řvouni. Hodně mi to připomíná situaci kolem koronaviru...
"Auto s pohonem předních kol je jako řízená havárie." - Walter Röhrl (Speed, 04-2017).
Abych se dozvěděl něco od odborníka Morkuse, musel jsem přetrpět ty neskutečné kecy debila Hataše, s čímž jsem počítal.
Ale bylo to ještě horší, než jsem čekal.
Nejsem úplně příznivcem EV, ale i z toho článku plyne hlavně závěr, že kdo chce, hledá způsob, kdo nechce, hledá důvod.
Za mě jsou aktuální EV v pohodě použitelné.
Jako jo, presne o tom to je, na druhu stranu neco za neco. Tiez sme vsetci pindali ze moderne telefony musis nabijat kazdy vecer a niektore pomali este aj cez den a ze kde su tie casy 3310 a podobnych ktore tyzden frcali... No benefity ktore mi moderny phone priniesol mi za to stoja, ludom ako je PP stale nie a tak by to aj malo byt, kazdy podla svojich preferencii. EV mi realne tych benefitov oproti klasike prinasa stale minimalne a ked uz tak skor v pripade mini EV do mesta ako nejake hlavne auto v rodine
Nepopieram ale ze napr teraz nova i4 edrive40 za tu cenu neni uplne auto od veci
Ale stale bych dal prednost takej 330d za tu cenu
Konzerva od sardiniek s LSD
Multak se vsim vsudy
...tbd...
Z mýho pohledu nevidím problém v EV, ale ve způsobu jakým jsou tlačeny a vnucovány. Pokud by EV měly při aktuálně dostupných technologiích nahradit stávající spalovací auta, tak to bude v důsledku znamenat obrovské omezení pro spoustu lidí a defakto to povede k omezení mobility lidí, tak jak jsou dneska zvyklý. Možná je to dobře možná ne, každopádně to k tomu směřuje a možná je to i cíl.
"Auto s pohonem předních kol je jako řízená havárie." - Walter Röhrl (Speed, 04-2017).
Popravdě - já proti tomu EV vcelku nic nemám, ale... Např. zítra jedu na ostravsko dělat byznys Mám tam pár schůzek. Nikdo není tak progresivní, že by měl Wallbox nebo něco podobného u firmy. Takže by mne ta cesta stála min. hodinku času navíc. A to čekáme vcelku hezké počasí bez deště. Jasně, někdo si řekne - hodinka - aby ses neposral. Ale přátelé - život je hrozně krátký na to, abych z něj x hodin trávil u nabíječky