Aké mi poradíte?
Aké mi poradíte?
Zdravím všetkých.
Potreboval by som poradiť pri výbere vozidla (najlepšie nového?) (SUV)
1. voz bude v 90 perc. prevádzke v meste s kretšími trasami a častejšími štartmi
2. potrebný vyšší posed
3. spotreba ma zaujíma, ale nie je to podmienka
4. asi to najdôležitešie: aby motor netrpel krátkymi vzdialenosťami a častými štartmi
5. malo by to byť vozidlo nie veľké pre 2 osoby (občas 4), bez zbytočne veľkého kufra
Rozhodujem sa medzi (poradie je náhodné, nepreferujem zatiaľ ani jedno):
1. Mitsubishi asx 2.0
2. Mazda CX3
3. Suzuki Vitara-Hybrid
4. Fiat 500X
5. Nissan Qashqai alebo Juke
6. VW- T-Cross
Vozidlo chcem kúpiť ako nové (nie je podmienka) - preferujem manuál a klasickú atmosféru s nepriami vstrekom
- cena do 20000€.
Ďakujem za každý názor - radu, poprípade prečo práve ten-ktorý voz, alebo poradte niečo iné.
Potreboval by som poradiť pri výbere vozidla (najlepšie nového?) (SUV)
1. voz bude v 90 perc. prevádzke v meste s kretšími trasami a častejšími štartmi
2. potrebný vyšší posed
3. spotreba ma zaujíma, ale nie je to podmienka
4. asi to najdôležitešie: aby motor netrpel krátkymi vzdialenosťami a častými štartmi
5. malo by to byť vozidlo nie veľké pre 2 osoby (občas 4), bez zbytočne veľkého kufra
Rozhodujem sa medzi (poradie je náhodné, nepreferujem zatiaľ ani jedno):
1. Mitsubishi asx 2.0
2. Mazda CX3
3. Suzuki Vitara-Hybrid
4. Fiat 500X
5. Nissan Qashqai alebo Juke
6. VW- T-Cross
Vozidlo chcem kúpiť ako nové (nie je podmienka) - preferujem manuál a klasickú atmosféru s nepriami vstrekom
- cena do 20000€.
Ďakujem za každý názor - radu, poprípade prečo práve ten-ktorý voz, alebo poradte niečo iné.
Re: Aké mi poradíte?
Nissan Qashqai - 1,3 vyborny motor, manual, aktualne bezkonkurencní cena - doprodava se pred novym modelem
Mazda CX3 - nejlepší nebo Renault Kadjar benzín
...nepoznám až tak motory 1,3 v Nissane Q.,Tiboon píše:Nissan Qashqai - 1,3 vyborny motor, manual, aktualne bezkonkurencní cena - doprodava se pred novym modelem
ale pokiaľ tam je turbo a filter pevných častíc, tak to rozhodne nebude auto do mesta na kratšie trasy a s častými štartami....
...ten motor bude v lešpšom prípade trpieť a v horšom sa po...
Výber som zúžil, zostali dvaja finalisti ktorý by spľňali to najhlavnejšie čo som v úvode vypichol - jazda na kratšie trasy a časté štarty. je to Mazda-CX3 2.0-manuál (atmosféra, priamy vstrek) a Mitsubishi ASX 2.0 manuál (atmosféra - nepriamy vstrek, predokolka)
Ktoré z tých dvoch vybrať a prečo? Dík za rady...
Zajímá te spotřeba a 2 z požadavku jsou SUV a cukacky po městě? Hm, good luck.
Z těch vybraných motoru: ten dvoulitr v Mazdě je líný a na cukacky nebude nic moc, v asx jsem si připadal, jako bych sedel v 10-15 let starém autě. Nové bych to nebral ani zadarmo. Materiály staly za prd, motor Lina mrcha (o rad oproti mazdackemu), nee.
Z těch vybraných motoru: ten dvoulitr v Mazdě je líný a na cukacky nebude nic moc, v asx jsem si připadal, jako bych sedel v 10-15 let starém autě. Nové bych to nebral ani zadarmo. Materiály staly za prd, motor Lina mrcha (o rad oproti mazdackemu), nee.
2024: Audi A5 Sportback S line 45 TFSI, 195kW
2019: VW Tiguan Highline R-Line 2.0 BiTDI, 176kW
2016: Audi A6 Avant 2.0 TDi, 140kW
2019: VW Tiguan Highline R-Line 2.0 BiTDI, 176kW
2016: Audi A6 Avant 2.0 TDi, 140kW
ASX je motorově naprostá katastrofa, auto akorát řve a vůbec nejede, zkušební jízda byla utrpením. Interiér odpovídá uvedení roku uvedení do provozu. Mazda je úplně někde jinde....Za mě jednoznačná volba.
.....napísal som spotreba ma zaujíma, ale nie je podmienkou...petr_riha píše:Zajímá te spotřeba a 2 z požadavku jsou SUV a cukacky po městě? Hm, good luck.
....SUV bolo v zátvorke- (SUV), takže ho nepreferujem, vyšší posed určite nedosiahnem na S-Swift-e.... a S-IGNIS?
.....čiže žiadna rada, ktorá by mi pomohla s výberom, ale aj tak dík za čas, k napísanému komentáru...
Určite si nechcem kúpiť litrový trojvalec s turbom, ktorý nie je stavaný na krátke jazdy po meste aj keby mal spotrebu 0,5 l/100km
Skoro všade na rôznych fórach´´odborníci´´ radia, ale väčšinou nie k veci, ŠKODA
Ak si taký génius, tak si sa nemal pýtať
S mazdou - benzín 2.0 /150k nemám skúsenosti, zvládne tie podmienky čo som písal vyššie?280 píše:ASX je motorově naprostá katastrofa, auto akorát řve a vůbec nejede, zkušební jízda byla utrpením. Interiér odpovídá uvedení roku uvedení do provozu. Mazda je úplně někde jinde....Za mě jednoznačná volba.
Spotreba nie je podmienkou, podmienkou je výdrž motora v meste atď., atď. ako som popísal vyššie.
Zatiaľ díky.
písal som niekde že som génius? Ďaľšia super rada.PalaS píše:Ak si taký génius, tak si sa nemal pýtať