Onboard videa

Zajímavá automobilová videa z celého světa.
Odpovědět
řidičBOB
Antiradar FAN
Kontaktovat uživatele:

Re: Onboard videa

Příspěvek od řidičBOB »

Jsi dost mimo s tou argumentací. Řidič kamionu nemá co tvrdit - vidí, že v pruhu, do kterého hodlá přejet jede vozidlo, které by omezil/ohrozil, tak tam nesmí vjet. Tečka.
Stalo se mi x krát, že jsem jel 140 tacho a ten vypatlaný dement mi to tam stejně poslal. O té rychlosti to opravdu není.
No pain, no gain.
Vespa time \m/
řidičBOB
Antiradar FAN
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od řidičBOB »

Ad druhý odstavec: to myslíš fakt zcela vážně???
No pain, no gain.
Vespa time \m/
aikoN
Letec

Příspěvek od aikoN »

Truck Daškam píše:aikonN: To myslíš vážně, nebo ironicky?
Trochu mám z tebe pocit zaujatosti proti nákladní dopravě. Ale tenhe komentář je dost férovej a většina letců si tyhle fakta neuvědomuje a ještě budou dupat, jak nesměli bejt prostě omezeni a tečka - to se moc často nevidí. Jestli to myslíš vážně, tak díky.
Myslím to vážně. Na jednu stranu, na místě kamioňáka bych si to nelajzl a rozhodně jeho chování neschvaluju - nechtěl bych mít na svědomí nehodu, kterou ten manévr smrděl, ale na druhou stranu, sám dost času, hlavně na dálnicích, strávím na hony vzdálený maximální povolené rychlosti a rozhodně by mě z pohledu letce nenapadlo, si v takové situaci na cokoliv stěžovat. Držím se pravidla, že mi je naprosto volné, jaké pravidla kdo porušuje, dokud tím ostatní neomezuje. A pokud omezuje, tak ať se nediví, že mu ti ostatní taky naserou a nebudou na oplátku respektovat jiná pravidla, která povedou k jeho omezení. Vzal bych to tedy sportovně, že tohle jsem posral a nemám se čemu divit.

Navíc mě serou takoví ti pokrytečtí "letci", co mají na jednu stranu perfektně naučené, že je nesmí nikdo ani omezit, ale zároveň jim přijde v pořádku, že sami úspěšně a zvysoka serou na jinou část zákona, a to takovým způsobem, že vytvářejí problémy v plynulosti provozu, přičemž očekávají, že je za ně budou řešit jeho ostatní účastnící na svůj úkor, aby oni měli nerušený průjezd. To je pak navíc voda na mlýn různých dopravních "expertů" a dalších kokotů, co neustále volají po větší represi a argumentují přesně tímto chováním.
Truck Daškam píše: Navíc úplně to nepoznám, ačkoliv mám zaplé HD, ale připomenu, že není dovoleno předjíždět zleva vozidlo, co má dává znamení o změně směru jízdy vlevo - takže se klidně může stát, že tu přednost víceméně měl.
Tohle podle mě není pravda, viz. příslušná pasáž v zákoně:
(5) Řidič nesmí předjíždět
e) dává-li řidič vpředu jedoucího vozidla znamení o změně směru jízdy vlevo a není-li možné
předjetí vpravo podle odstavce 1 nebo předjetí v dalším volném jízdním pruhu vyznačeném na vozovce v tomtéž směru jízdy,

- což je přesně případ jízdy po dálnici, když v levém pruhu (tedy dalším volném jízdním pruhu vyznačeném na vozovce v tomtéž směru jízdy) předjíždím auto, které je v pravém pruhu a bliká doleva.
řidičBOB píše:Ale pravda to je. Řidič kamionu není oprávněn vyhodnocovat rychlost jízdy ostatních vozidel. On se má chovat tak, jak mu ukládá zákon - a ten mu v tomto případě nařizuje neomezit a neohrozit vozidla, jedoucí v pruhu, co kterého vjíždí. Nic o rychlosti tam není.
Že si mattone šel tomu naproti, je věc jiná a zcela podružná.
Ano, řidič kamionu MĚL brzdit.
To je pravda. Měl prostě polknout slinu, zanadávat si a holt zabrzdit. Ale jak říkám, zrovna v takové situaci bych z pohledu řidiče s kamerou žádnou velkou křivdu necítil.
Rychlost zabíjí!
M.Z.
Letec

Příspěvek od M.Z. »

[quote="Truck Daškam"]řidičBOB:

Navíc úplně to nepoznám, ačkoliv mám zaplé HD, ale připomenu, že není dovoleno předjíždět zleva vozidlo, co má dává znamení o změně směru jízdy vlevo - takže se klidně může stát, že tu přednost víceméně měl.

To je teda hustý :ympray: vůbec se nedivím, že kamioňáci každou chvíli na někoho blikají a troubí, s tímto mozkovým myšlením...
GTS 992
KTM X-BOW GT
F-150 5,0 ROUSH
M2 MT
hoonring.cz
Coupe JCW KW3
mattonecz
Letec

Příspěvek od mattonecz »

aikoN píše:A jaká tam byla povolená rychlost?

Já jen, jestli ten mámvpičismus nebyl tak trochu oboustranný. V momentě, kdy jsi u něj, tak vidím značku 80. Evidentně jsi měl v plánu, dál letět 140. Pokud bys volně zpomaloval tak, abys u té značky jel 80, tak by tě tím předjetím možná ani neomezil. Kamioňák předjížděl jiný kamion, který jel výrazně pomaleji, než on. Tedy jsi de facto čekal, že si za ním zabrzdí (a už se nerozjede) jen proto, aby sis na 80 mohl jet 140 a divíš se, že ti nasral?
to si děláš prdel :D takže protože já jedu rychleji než se smí tak má lopata právo mi tam vjet a ne omezit mě, ale ohrozit :D gratuluju
2022 Audi A4 Allroad 40TDI 150kw
ex :( 2022 Audi Q5 50TDI 210kw
mattonecz
Letec

Příspěvek od mattonecz »

Truck Daškam píše:řidičBOB: Já jsem přesně čekal, že ty tohle napíšeš :D
Stejně tak co tvrdiš ty, může tvrdit řidič kamionu, že má jet 80 a tečka - že nic o vyjimkách tam není a on nemá porušovat rychlostní limity
Každá strana si najde argument, co měla udělat protistrana.

Navíc úplně to nepoznám, ačkoliv mám zaplé HD, ale připomenu, že není dovoleno předjíždět zleva vozidlo, co má dává znamení o změně směru jízdy vlevo - takže se klidně může stát, že tu přednost víceméně měl.

Blinkr na kamionu je poznat (dle kvality videa) v moment, kdy autor mění pruh - tzn. že není plnohodnotně v levém pruhu - a pokud sám dál blinkr pozdě (zdali vůbec), tudíž nedal okolí včas vědět že hodlá měnit pruh....
Já když chci předjíždět, je pro mě směrodatný, zda někdo jede v levém pruhu, či zda vidím blinkr, že se do něj chystá - a sám víš, jak většina bliká - současně při změně, leckdo až po změně pruhu nebo i vůbec
njn holt tim jezdíš tak máš taky zvrácený uvažování. i kdybych jel 250 tak mi nemá co vjíždět do cesty. o tom že jezděj jak uplný idioti snad ani nemá smysl hovořit
aikoN
Letec

Příspěvek od aikoN »

mattonecz píše:
aikoN píše:A jaká tam byla povolená rychlost?

Já jen, jestli ten mámvpičismus nebyl tak trochu oboustranný. V momentě, kdy jsi u něj, tak vidím značku 80. Evidentně jsi měl v plánu, dál letět 140. Pokud bys volně zpomaloval tak, abys u té značky jel 80, tak by tě tím předjetím možná ani neomezil. Kamioňák předjížděl jiný kamion, který jel výrazně pomaleji, než on. Tedy jsi de facto čekal, že si za ním zabrzdí (a už se nerozjede) jen proto, aby sis na 80 mohl jet 140 a divíš se, že ti nasral?
to si děláš prdel :D takže protože já jedu rychleji než se smí tak má lopata právo mi tam vjet a ne omezit mě, ale ohrozit :D gratuluju
Nic takového jsem neřekl. Pouze jsem poukázal na to, že se nejspíš zachoval dle pravidla "Sereš na mě? Seru má tebe.", přičemž na tvém místě bych sebral trochu sebereflexe a uznal, že na tom svém ohrožení mám taky nějaký ten podíl a nebral se v té situaci jako oběť zlého kamioňáka.
Rychlost zabíjí!
mattonecz
Letec

Příspěvek od mattonecz »

co na to říct. ačkoliv to foto rapida taky leccos napovídá, to je taky kategorie sama pro sebe
aikoN
Letec

Příspěvek od aikoN »

Řekl bych, že mnohem víc, než o mně můj avatar, o tobě vypovídají videa, která zde sdílíš a jakým způsobem obhajuješ své chování v nich.
Rychlost zabíjí!
mattonecz
Letec

Příspěvek od mattonecz »

to je ovšem geniální dedukce. z videí a textu se pozná víc než z obrázku :D
Odpovědět