Cyklistické vlákno
Moderátor: řidičBOB
Re: Cyklistické vlákno
Při poslední vyjížďce jsem si opět rozšířil moje hato-cyklistický obzory. Nevím jak to ta určitá část cyklistů dělá, ale vadí mi ať jsem pěšky, na kole, v autě a teď už i na motorce. Slyší za sebou motorku 0,5km dopředu a stejně prostě tu bábu musí tlačit do kopce rukou i za zatáčkou a zabírat celý pruh šinouc se rychlostí 8kmh. Pánbů zaplať každou slušně se chovající šlapku. A abych jen nehaněl, začínám potkávat dost cyklistů co si uvědomují svoji malou viditelnost v podvečer a mají hezky viditelný blikátka .
"Auto s pohonem předních kol je jako řízená havárie." - Walter Röhrl (Speed, 04-2017).
honziss: mě strašně vysírá to rozšíření elektrokol. Čistě z toho důvodu, že na tom dokáže vyvinout strašlivou rychlost i pako, který nemá absolutně povědomí o tom, jak se chovat, jak uhybat, jak se to vlastně ovládá (...).
Jinak v Praze se nám opět začal rozšiřovat nešvar, kdy idioti voblečený jak na TourDeFrance mají akutní potřebuj jezdit po chodnících a ještě píčovat, že jim člověk neuhybá.
Kolega má asi pětiletý dítě a pořídil mu takovou šlapací kravinu, vypadá to jak motokára, fakt festovní ocelovej rám, hezký jezdítko.
V pěší zoně se o něj nedávno prej přerazilo nějaký hovado na nějaký elektrický koloběžce Junior uplně nečekal, že na něj z křižovatky vylítne, pouze s tichým bzzzzz, metrák živý váhy, v odhadem 20-30kmh.
Naštěstí malej jenom vypadl ze sedačky a trošku se vodřel. Za to koloběžkář si to dal kousek i vzduchem. Imo dostatečně výchovný
Jinak v Praze se nám opět začal rozšiřovat nešvar, kdy idioti voblečený jak na TourDeFrance mají akutní potřebuj jezdit po chodnících a ještě píčovat, že jim člověk neuhybá.
Kolega má asi pětiletý dítě a pořídil mu takovou šlapací kravinu, vypadá to jak motokára, fakt festovní ocelovej rám, hezký jezdítko.
V pěší zoně se o něj nedávno prej přerazilo nějaký hovado na nějaký elektrický koloběžce Junior uplně nečekal, že na něj z křižovatky vylítne, pouze s tichým bzzzzz, metrák živý váhy, v odhadem 20-30kmh.
Naštěstí malej jenom vypadl ze sedačky a trošku se vodřel. Za to koloběžkář si to dal kousek i vzduchem. Imo dostatečně výchovný
2.5T, 2x2.0TDI, 2,8DC incoming))
Hezky!
Neska ráno sem se vysrál na prci, posnídal, pokafoval a vyrazil na bajku proti kopci - pěkně jen třičko kr. rukávec, kraťásky, letní spd botky, potítka, rukavice jen kyklo (krátké). A bylo to křasne, bo fšude sám. Teda kromě lakatoše, těžby kůrofce, lesáků a tak. Hurá, letní bajko-sezona je tady.
:biking smiley:
Neska ráno sem se vysrál na prci, posnídal, pokafoval a vyrazil na bajku proti kopci - pěkně jen třičko kr. rukávec, kraťásky, letní spd botky, potítka, rukavice jen kyklo (krátké). A bylo to křasne, bo fšude sám. Teda kromě lakatoše, těžby kůrofce, lesáků a tak. Hurá, letní bajko-sezona je tady.
:biking smiley:
Nejhezčí pohled na 100vježatou je ve zpětném zrcátku.
Jaxem si slíbil, taxem učinil - po dnešním výletu sem vyměnil řetázku (najety loni asi 3 výlety, letos 15 = dohromady něco kolem 400 km) a dyž sem k ní přiměřoval novou (abych ji zkrátil na stejnou dýlku) tak mezi nima byl rozdíl v dýlce ca 3-4 mm (na těch 106 článcích nebo kolik jich tam mám - řetázky se prodávají myslím ve standardní dýlce 116 nebo 118 článků a já zkracuju asi o 10) - nedivím se, dyk je letos furt bago a bovdel. Sram NX (za myslím 560 kaček) tak to zas tak moc (šrajtofli) nebolí a já budu mít klidné spaní, že se o bajk vzorně starám. Měrka do ní už volně padala na 3 zoubek.
-
- Autoškolák
Pokud by někdo měnil brzdové kotouče na kole(140,160 mm),měl bych žájem o ty staré+ brzdový třmen.
Mám to na jiné použití.Musím vyzkoušet,jestli to jak jsem to vymyslel,bude vůbec fungovat.
Díky.Zdeny.
Mám to na jiné použití.Musím vyzkoušet,jestli to jak jsem to vymyslel,bude vůbec fungovat.
Díky.Zdeny.
Mam tu volny 2ks sram centerline 6 sroub, 180 + 200SamotZdeny píše:Pokud by někdo měnil brzdové kotouče na kole(140,160 mm),měl bych žájem o ty staré+ brzdový třmen.
Díky.Zdeny.
Kdyz tam das vetsi adaptery, tak to vyjde.
R4...258k
R3...261k
EV...264k
R3...261k
EV...264k
-
- Autoškolák
Díky.
Max je bohužel 160 mm.Větší se nevejde.
Max je bohužel 160 mm.Větší se nevejde.
Neska přenádherný výlet, akoráth těplo (až v závěru - dojezd domů přes kopec po asfaltu byl hic) na třičko, polozataženo, takže slunko nešajnilo, nefučelo - hned u chalupy sem nasadil "pilu" proti kopci (hned zprudka na ca 2,5 km 270 výškových - jen se dvěma zastaveníma na vydýchání) a pak po hřebenu nahoru na Tanečnicu a odtama celý hřeben až na Ptáčnici (nad Vsackým Cábem), sjezd do doliny a dom po asfaltu přes kopec. Urvaný jak vagon ale spokojený (že tělo fungovalo a nic nebolelo).
A světe dif se: a) po výměně řetězu všechny převody fungujou a nevydává to žádné nepatřičné zvuky (= ani placka ani 12-ti kolo nejsou ještě ojeté moc) a za b)neska už třetí výlet v řadě bez následného mytí baga z bajku hadicou s třískou. Halt léto.
A světe dif se: a) po výměně řetězu všechny převody fungujou a nevydává to žádné nepatřičné zvuky (= ani placka ani 12-ti kolo nejsou ještě ojeté moc) a za b)neska už třetí výlet v řadě bez následného mytí baga z bajku hadicou s třískou. Halt léto.
Neska zase křasny výlet, tentokrát na slunku ale nebylo nepřiměřeně horko. Bohužel výš v masivu Radhoště jsou lesní cesty plné vody a baga (po deštích a těžbě kůroffce) takže neska hadica po výletě už zase byla.
Je to fajne, letní bajkovačka jen v třičku a kraťasoch, kéž by takle (přiměřeně - fčíl je tam 22) těplo bylo celé léto.
EDIT: Že mě fčíl bajkovačka vyloženě baví je vidět i z toho, že po dvou dnech na bajku nevím jaxi sednout na sesli před pc aby ňa nebolela prtel, ale v hlavě už mám hotové plány kam pojedu příště.
Je to fajne, letní bajkovačka jen v třičku a kraťasoch, kéž by takle (přiměřeně - fčíl je tam 22) těplo bylo celé léto.
EDIT: Že mě fčíl bajkovačka vyloženě baví je vidět i z toho, že po dvou dnech na bajku nevím jaxi sednout na sesli před pc aby ňa nebolela prtel, ale v hlavě už mám hotové plány kam pojedu příště.