Když se o nás rozhodovalo ještě v Kremlu, tak jsme uranem zásobovali (nejen) jaderky po celém CCCP a stále ještě máme u nás v zemi uran na 200let. Nevím jak ty, ale já bez Ruska rozhodně v prdeli nebudu.
Neměl jsem na mysli zkostnatělý státní ani korporátní aparát, ale například to, že za posledních 10let cena FVE panelů klesla na 1/5 a výkon i účinnost vzrostla, stejně jako li-ion baterie mají za posledních 10let výrobní náklady na 1/10 a jejich cyklická životnost se už nepočítá na stovky, ale na tisíce. Vzhledem k tomu, že vývoj technologií spíš akceleruje, věřím, že já se dožiju stavu, kdy si i v našich podmínkách za rozumné náklady budu schopen od jara do podzimu posbírat a uložit elektřinu na zimní měsíce.
Když jsem před 10ti lety slyšel slovo elektromobil, přišlo mi to sci-fi, před 5ti lety jsem si myslel, že si to možná na důchod pořídím, za chvíli to budou 4roky, co s ním jezdím (do důchodu mám fakt ještě hodně daleko).
@Maggic:
Zkus se na to nedívat jen politicky, ale i pragmaticky. Pálit fosil z mnoha důvodů prostě nejde na věky. Spalovací motor nemá šanci z žádného pohledu konkurovat elektromotoru (rozměry, hmotnost, výrobní a provozní náklady, životnost, emise, výkonová charakteristika, atd. atd.). Elektřinu nepotřebuješ nákladně distribuovat v cisternách. "Tankovat" lze z jakékoliv zásuvky. "Palivo" lze vyrábět doma. Atd atd.
Pokud jde o Pitomia, tak je to zakomplexovaný lhář a populista, který je některými svými kroky dokonce nebezpečný. Nechci se tě nijak dotknout, ale pokud mu někdo to "vlastenectví" opravdu věří a to jeho panoptikum kolem označuje jako že má "zdravý rozum", tak musí mít v hlavě opravdu solidní guláš.
Každý v životě věříme v něco, že ti dva "turisté" ze Salisbury, které sám car Putin shodou okolností po Vrběticích vyznamenal (při tom sám tvrdil, že je nikdy neviděl

100% pravdu se nejspíš nikdy nedozvíme, ale jedno 100% vím - fakt nechci měnit svobodu, jistotu, možnosti, prosperitu a inovace, které jako součást EU můžeme využívat, za marast, bídu, a pouhé plundrování země a chrastění zbraněma, které "nabízí" RF.