Onboard videa

Zajímavá automobilová videa z celého světa.
Odpovědět
Truck Daškam
Letec

Re: Onboard videa

Příspěvek od Truck Daškam »

rhinos:
a) již níže jsem napsal něco v tom smyslu, že mě zprava nikdo nepředjíždí (protože jezdím vždy vpravo)
b) nepsal jsem o sobě, ale o tom jak to je
Chápeš to?
Truck Daškam
Letec

GeneHawkins: Jak jsi přišel na minimální rychlostí rozdíly?
V obci můžem mít až 80km/h (na silnici pro motorová vozidla i 110), ale stále tam může bejt někdo znatelně pomalej...

Duke_Luke: Tohle nikam nevede. Kontrola doprava vždy bude složitější - protože prostě sedíme vlevo. Až budem sedět vpravo, budeme to mít horší na levou stranu. Stejné na obě strany to bude až v moment, kdy budeme sedět uprostřed.

Když sedíš vlevo a jedeš za autem - prostě přes něj nevidíš doprava. Prostě ne - kolik už bylo nehod, že někdo srazil chodce, protože ho prostě neviděl skrz vozidlo před sebou (proto bytostně nesnáším nepoužítí blinkru při objíždění překážky/cyklisty).
A když měníš jízdní pruh z levého do pravého, tak napřed tam strčíš půlku auta a terpv pak máš skutečný přehled, co se tam děje. Můžeš to riziko zmenšit rozestupem, ale vždy tam nějaké to riziko prostě je

To samý, nehoda tohoto typu https://youtu.be/L6YmR3V7_Ck?t=84 - protože prostě vpravo není tak dobře vidět, jako doleva
Chápeš to?
rhinos
Mistr volantu

Příspěvek od rhinos »

spíš si myslím že tu je problém že to byl de*il :D
Narvat se přímo před kamión? Vždyť ho nejspíš ani neviděl. Kolik už bylo smrťáků podobného typu s chodcem co vleze přímo před kola autobusu,kamiónu?

Tady taky jedna ukázka...teda spíš už výsledek.
Nerad bych tomu traktoristovi křivdil ,ale myslím že viník je celkem jasný...

https://www.krimi-plzen.cz/a/motorkar-s ... -neprezil/
Citroen C4 GP
Truck Daškam
Letec

rhinos: Není. Zcela běžně se u motorkářů řeší jejich rychlost (díkybohu). Znám takové dva případy, a vinnu "vyhrál" motorkář, protože jel prostě dost značně na limitem (jeden asi 150km/h v místě kde byla 30, druhý asi 200km/h mimo obec).

A když vidím jak motorkáři jezdí, tak mě nehody tohodle typu nijak nepřekvapujou. Vlastně se divím, že toho není víc.

Značka křižovatka, k tomu 70 - nezájem, jedu já 150 a všichni se poserte
Chápeš to?
řidičBOB
Antiradar FAN
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od řidičBOB »

rhinos píše:nevyčet...Ty máš snad rád "řidiče" co ani neví co se kolem jejich auta děje? ;)
To nemám. Ale já nepsal, že řidič musí předvídat... ;-)
No pain, no gain.
Vespa time \m/
řidičBOB
Antiradar FAN
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od řidičBOB »

Duke: ne ve všech státech USA je to dovoleno. Problém zprava je, pokud se potká např. souprava/autobus, kde je prostě z principu hůř sledovaná pravá strana a motorka.
Základem je samozřejmě fakt, že kdyby nikdo zbytečně neonanoval v levém, taková situace by se nemusela řešit.
Aikon: jistě! Ale policajti tím rádi straší...tak jsem nechal unést :))
No pain, no gain.
Vespa time \m/
rhinos
Mistr volantu

Příspěvek od rhinos »

Truck Daškam: může být...nicméně ta motorka není moc placatá takže předpokládám že traktorista ho buď přehlédl nebo prostě vůbec neuvažoval že má dlouhý "přívěs". Řekl bych že to dotyčný i položil ale skončil pod koly. V tomto místě to potkávám dnes a denně. I já jsem tu dost často musel brzdit. Jinak bych už dávno políbil tu autobus, tu kamion. Prostě profíci že jo :D
Citroen C4 GP
Truck Daškam
Letec

rhinos: Já třeba málem taky sundal motorkáře - jeli jsme na Strakonické za sebou (což jsem nevěděl, protože jel prostě přesně uprostřed za mnou, takže jsem ho neměl jak vidět).
Vyhodím blinkr že budu předjíždět, začnu měnit jízdní pruh - a motorkář se probral, vzal za to a šup vedle mě. Na poslední chvíli jsem se ho všiml a změnu pruhu jsem zastavil.
Krom toho že jeho manévr byl proti rozumu, tak přes můj blinkr to byl i zakázanej manévr

Takže si dokážu představit situaci, že motorkář jel normálně v řadě s vozidly, traktorista už začal odbočovat a v ten moment začal motorkář předjíždět. Nějakej blinkr a nedejbože oranžovej maják se přece ignoruje - to na autech bliká zásadně jen tak a pro okolní řidiče to přece nic neznamená.
No, a když si uvědomím jak rychle odbočuje traktor tak mi vychází, že motorkář pomalu nejel a ignoroval co se děje - protože to fakt trvá, než se mu ten vlek dostane do cesty. Od počátku odbočování do doby, než ti zkříží cestu vlek uběhne mnoho času.
Kdyby ho trefil na traktor a ne na vlek, dalo by se mluvit o tom, že ho přehlíd

Ono když si motorkáři neuvědomují jak snadno se na tom pidistroji ztratí, tak se není čemu divit. To je to samý že vidím zejména skutristy v koloně, jak jezdí z "mezipruhu" na druhou stranu a kličkují. To pak někdo kdo chce změnit pruh, ho snadno neuvidí
Chápeš to?
Truck Daškam
Letec

Jinak ještě k té zbytné (a legální) jízdě uprostřed... Tenhle záběr také vysvětluje mnoho

https://youtu.be/5_mvohf0eZ8?t=187
Chápeš to?
GeneHawkins
Letec

Příspěvek od GeneHawkins »

Aby ses neposral.
Odpovědět