Koronavirus

Volné diskuse na libovolná témata...
Odpovědět
pavproch
Letec

Re: Koronavirus

Příspěvek od pavproch »

Sem se ftym (nařízeních, změnách v nich a změnách ve změnách) už (zase) nějak ztratil: budou nebo nebudou povinné testy i ve fabrikách pod 50 lidu? Esli mám začít shánět samotesty.... :ymhug:
Nejhezčí pohled na 100vježatou je ve zpětném zrcátku.
řidičBOB
Antiradar FAN
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od řidičBOB »

No pain, no gain.
Vespa time \m/
Předseda
Letec

Příspěvek od Předseda »

Tak nějak nevím jak se k tomu postavit. Příjde mi, že není kouře bez ohně. Zásah mi příjde neadekvátní. Na druhou stranu od stolu se mi to hezky říká. Nejsem celý den venku na mrazu a nikdo si ze mě neděla neustále blbečka. Nikdo mě nehejtuje a nenadává do čůráků a podobně.

Z pohledu lidí: ti tomu jdou často naproti. O silniční kontrole si taky můžu myslet lecos, ale faktem zůstává, že uposlechnout musím. Podat námitky / stížnost můžu posléze.

Když to vezmu, tak existují tyto roviny jak to řešit:
1) Dobrý den, nasadte si prosím roušku. -> Ano, omlouvám se. -> V pořádku. Hezký den.
2) Dobrý den, nasaďte si prosím roušku. -> Ne. -> Ok, dejte nám občanku. Dáme vám pokutu / pošleme do správního řízení. -> Ok, tady máte peníze / občanku.
3) Dobrý den, nasaďte si prosím roušku. -> jdi do hajzlu fízle. -> Prosím, nebuďte sprostý a pokud nesouhlasíte, dejte nám občanku. Dáme vám pokutu / pošleme do správního. -> říkám ti běž do prdele. Nic si nasazovat nebudu. -> Ok, půjdete tedy s námi na služebnu za účelem zjištění vaší totožnosti. -> jistě, jsem vám v patách.

no a poslední možnost je stejná jako č.3 jen místo "jsem vám v patách" by bylo zase, že mají jít do píče. No a na to už nastupuje zakleknutí jak používá Bureš a předvedení na služebnu.

Myslím si, že asi není ani cílem našich složek dostat se na úroveň US složek, kterým člověk pomalu nesmí říct ani brý den, když není tázán. Na druhou stranu elementární slušnost při jednání by byla na místě. A jedno zda se baví s policistou nebo úředníkem na přepážce.
řidičBOB
Antiradar FAN
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od řidičBOB »

no, já proti tomu nic nemám - výzvy se má uposlechnout. Něco o tom vím. Ale: to, co je vidět i na tomto videu je, že mladík v uniformě toho dotyčného vysloveně atakoval. Zcela jistě by to šlo řešit jinak.
Nakonec - ještě v neblahé paměti máme videa MikeJePan, který neuposlechl téměř žádné výzvy a orgány častoval výrazy, u kterých se červenám i já a naprostá pohoda. Takže v této době bych od represivních složek očekával vyšší dávku empatie.
No pain, no gain.
Vespa time \m/
Předseda
Letec

Příspěvek od Předseda »

však mikeš taky skončil u soudu a prvoinstančně s ředitelem MP prohrál :)
jerry
Letec

Příspěvek od jerry »

Předseda píše:Tak nějak nevím jak se k tomu postavit. Příjde mi, že není kouře bez ohně. Zásah mi příjde neadekvátní. Na druhou stranu od stolu se mi to hezky říká. Nejsem celý den venku na mrazu a nikdo si ze mě neděla neustále blbečka. Nikdo mě nehejtuje a nenadává do čůráků a podobně.

Z pohledu lidí: ti tomu jdou často naproti. O silniční kontrole si taky můžu myslet lecos, ale faktem zůstává, že uposlechnout musím. Podat námitky / stížnost můžu posléze.

Když to vezmu, tak existují tyto roviny jak to řešit:
1) Dobrý den, nasadte si prosím roušku. -> Ano, omlouvám se. -> V pořádku. Hezký den.
2) Dobrý den, nasaďte si prosím roušku. -> Ne. -> Ok, dejte nám občanku. Dáme vám pokutu / pošleme do správního řízení. -> Ok, tady máte peníze / občanku.
3) Dobrý den, nasaďte si prosím roušku. -> jdi do hajzlu fízle. -> Prosím, nebuďte sprostý a pokud nesouhlasíte, dejte nám občanku. Dáme vám pokutu / pošleme do správního. -> říkám ti běž do prdele. Nic si nasazovat nebudu. -> Ok, půjdete tedy s námi na služebnu za účelem zjištění vaší totožnosti. -> jistě, jsem vám v patách.

no a poslední možnost je stejná jako č.3 jen místo "jsem vám v patách" by bylo zase, že mají jít do píče. No a na to už nastupuje zakleknutí jak používá Bureš a předvedení na služebnu.

Myslím si, že asi není ani cílem našich složek dostat se na úroveň US složek, kterým člověk pomalu nesmí říct ani brý den, když není tázán. Na druhou stranu elementární slušnost při jednání by byla na místě. A jedno zda se baví s policistou nebo úředníkem na přepážce.
Dokonale popsáno. V mnoha zemích, které jsou demokratické déle než ČR, by skončil takto či podobně podstatně dříve.
„Přidej výkon a budeš rychlý na rovinkách. Ale uber hmotnost a budeš rychlý všude.“ Colin Chapman.
řidičBOB
Antiradar FAN
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od řidičBOB »

Ano, v mnoha zemích jsou různá pravidla a limity tolerance. Občas bych doporučil nějaké videa z Francie nebo SWE.
No pain, no gain.
Vespa time \m/
řidičBOB
Antiradar FAN
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od řidičBOB »

No pain, no gain.
Vespa time \m/
_sulcik_
Pan Řidič

Příspěvek od _sulcik_ »

nejsem zastánce všech opatření, některé mají přínos určitě minimální, ale tohle jsou plky na 5 normostran. Nenabízí žádné řešení, porovnávat zkrácení života reálné (smrt) se " "zkrácením" " života tím, že nemůžu jít do putiky, jinak se socializovat nebo jet na dovolenou je minimálně úsměvné, spíš na jinou medikaci, nebudu ani narážet na čísla vytáhnuté z paty, aby se mu to hodilo do krámu.
Zabít argument nemocnic "vláda to posrala a jsou poddimenzované" nic neřeší, víme to všichni, ukazovat prstem kdo za co může bude na čase, až bude hotovo. Teď jsou nějak rozdané karty a s tím se musí pracovat.
Jinak k nemocnicím dva kolegové měli těžký průběh, oba kolem 40, jinak zdraví. Jednoho do nemocnice ani nevzali, přesto že má velký problémy s dýcháním a bleje jak alík celý dny, ale nemá zápal plic, druhého vzali, ležel na chodbě (kapačka, dýchák), protože je nemocnice přeplněná a po 1 dni ho vykopli, že musí uvolnit místo pro horší případy.
Nejhezčí pohled na silnici je skrz prorezivělou podlahu na dvojitou plnou čáru.
řidičBOB
Antiradar FAN
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od řidičBOB »

Tak minimálně mi to přijde reálnější, než modely gamesovýcho matematika Levinského.
No pain, no gain.
Vespa time \m/
Odpovědět