Rychlodotazy
Re: Rychlodotazy
Nedávno sa mi začala srať ľavá zadná smerovka, raz išla raz nie. Včera som vybral žiarovku, očistil kontakty, otestoval a fungovala. Samozrejme iba dočasne, takže dnes som sa na to zas pozrel, nechal som zapnutú smerovku a hýbal som žiarovkou, nepomohlo. Tak som vybral žiarovku a chcel som vyhnúť pliešky, aby bol lepší kontakt a teraz mi nejde žiadna smerovka
Žiadna reakcia ani do jednej strany, ako keby som sa páčok ani nedotkol. Je možné, že ako som sa špáral v objímke pri zapnutej smerovke tak som to zoskratoval a odpálil niečo?
Edit: bola to poistka..
Žiadna reakcia ani do jednej strany, ako keby som sa páčok ani nedotkol. Je možné, že ako som sa špáral v objímke pri zapnutej smerovke tak som to zoskratoval a odpálil niečo?
Edit: bola to poistka..
Suzuki Swift Sport 1.6 5D ZC32S
Mam dotaz uplne mimo. Objednavam si nejakou elektroniku v nemecku, nektery shopy mi to rovnou poslu bez DPH, jinde ale nejde DIC zadat a dan se plati. Lze to pak jeste odecist, kdyz na fakture neni DIC?
2022 Audi A4 Allroad 40TDI 150kw
ex 2022 Audi Q5 50TDI 210kw
ex 2022 Audi Q5 50TDI 210kw
Nejsem účetní, ale nevidím důvod, proč by to nešlo... napárování podle IČ by mělo být dostatečné. Nebo se samozřejmě dá protistrana (před/po) požádat o opravu faktury, aby DIČ dodali.
Zboží jsi obejdnal, dostal fakturu a že sis nevšiml, že tam chybí DIČ? To není argument pro nevratku. Sorry jako. Předpokládám ale samozřejmě, že i protistrana je plátce DPH (pokud není, tak je DIČ irelevantní a nic ti nikdo nevrátí).
Zboží jsi obejdnal, dostal fakturu a že sis nevšiml, že tam chybí DIČ? To není argument pro nevratku. Sorry jako. Předpokládám ale samozřejmě, že i protistrana je plátce DPH (pokud není, tak je DIČ irelevantní a nic ti nikdo nevrátí).
2024: Audi A5 Sportback S line 45 TFSI, 195kW
2019: VW Tiguan Highline R-Line 2.0 BiTDI, 176kW
2016: Audi A6 Avant 2.0 TDi, 140kW
2019: VW Tiguan Highline R-Line 2.0 BiTDI, 176kW
2016: Audi A6 Avant 2.0 TDi, 140kW
- GeneHawkins
- Letec
petr_riha:
mattonecz: Nejde, musel bys mít německé DIČ třeba jako pobočka a tam to uplatnit. Respektive - pokud tam budeš mít uvedené veškeré údaje, mohl bys po nich teoreticky chtít opravu faktury a bezdůvodné obohacení, ale asi to nestojí za to... U dražší věci samozřejmě vyjednat předem platbu bez DPH.
mattonecz: Nejde, musel bys mít německé DIČ třeba jako pobočka a tam to uplatnit. Respektive - pokud tam budeš mít uvedené veškeré údaje, mohl bys po nich teoreticky chtít opravu faktury a bezdůvodné obohacení, ale asi to nestojí za to... U dražší věci samozřejmě vyjednat předem platbu bez DPH.
Môže výmena čelného skla v neautorizáku ovplyvniť záruku? Kamarátka má vyhliadnuté Rio s prasknutým čelným sklom (majiteľ o tom vraj nevedel) a pred predajom to chce dať vymeniť v neautorizáku. Nemá to automatické stierače ani nič podobné.
Záruku na případné problémy s tím spojené určitě může. Výměna okna není tak neškodná sranda jak to vypadá. Pokud se doškrábe rám okna a začne korodovat, už to nikdo nespraví. Taky by se kupříkladu s autem nemělo hýbat dokud nevytvrdne lepidlo, sklo je celkem zásadní výztuhou karoserie a nechceš tam vytvořit nějaké pičaté pnutí. Nechal bych to autorizáku, ať je aspoň kryté když to domrví.
《》1.5 dCi & 0.9 TCe
Potvrzuji. Mám v rámci záruky už 3. sklo. Pokud nebudeš reklamovat že kolem skla teče, tak to vliv nemá.
A výměna skla v autorizáku je také radost. Brus se možná podělí...
A výměna skla v autorizáku je také radost. Brus se možná podělí...
2.9T RWD
Tak ono neni receno, ze to nemuzou zmrvit i jinde. Na minulem sluzebaku mi menili okno primo v autoskle, kde nedelaji nic jineho a prilepili mi podstresi ke strese. Prisel jsem na to, kdyz jsem tam chtel protahnout drat od kamery a musel to vyskrabavat zeleznym hakem. A nebylo to prilepene jen hranou v tom podstresi bylo spousta lepidla a ani jsem se neproskrabl na konec.
Díky za odpovede. Nakoniec sa auto kúpilo s prasknutým čelným sklom a so zľavou.