Elektromobily a vse kolem nich
Re: Elektromobily a vse kolem nich
Tak ono to sdílení čehokoliv zatím prakticky vždycky skončí fiaskem, často i se sekerou zatnutou do veřejných peněz. Dokonce si myslím, že kur...y jsou reliktem nějakého dávného pokusu o sdílení manželek.
Dovedu si živě představit jak pražáci odjíždí za prvních jarních hezkých víkendů na chalupy sdílenými automobily. Akorát jejich potřebný počet bude vyšší než je současný stav soukromých vozidel. Tedy pokud to nebude na pořadník a nevyjde na Vás tudíž víkend který proprší.
Jinak panáček žije v představě, že všichni žijí ve velkých městech. Hrozně by mne zajímala jeho představa o mém životě na samotě u lesa. Jednak pro zasmání a jednak, abych věděl co zas ta zelenorudá lůza chystá.
Dovedu si živě představit jak pražáci odjíždí za prvních jarních hezkých víkendů na chalupy sdílenými automobily. Akorát jejich potřebný počet bude vyšší než je současný stav soukromých vozidel. Tedy pokud to nebude na pořadník a nevyjde na Vás tudíž víkend který proprší.
Jinak panáček žije v představě, že všichni žijí ve velkých městech. Hrozně by mne zajímala jeho představa o mém životě na samotě u lesa. Jednak pro zasmání a jednak, abych věděl co zas ta zelenorudá lůza chystá.
- řidičBOB
- Antiradar FAN
- Kontaktovat uživatele:
Z naší vesnice jezdí do města BUS ta 4x za den. Takže nápodobně. Sdílená doprava by tady byla velký challange
No pain, no gain.
Vespa time
Vespa time
A o víkendu NIC. Ale v novém krásném světě se bude zas jednotně pracovat o 6 do 16 a hromadná doprava tomu bude přizpůsobena. Takže odvoz venkovanů na šichtu bude zajištěn a nic jiného přece nepotřebují.
Akorát tohle bohužel není vizionářství, ale vzpomínka.
Akorát tohle bohužel není vizionářství, ale vzpomínka.
My jsme připraveni. Vyklidili jsme jedno malý skladiště a těstě předtím než přijdou píčoviny typu nevypinatelný omezovače rychlosti (...) ho naplníme autama Samýma politicky nekorektníma, manuální převodovky, víceválce... A postupně do doochodu to nějak dožiju, odjezdím
Neudělal něco podobnýho už pjanda? Ten je akorát větší extrémista než já, tak z jeho pohledu armagedon už nastal
Honza: Od 6 do 16?! Tolik? Ses posral ne? V moderním světě přece stačí pracovat 4-6 hodin denně. Ideálně ještě mít zaplacenej už čas na cestě.
Neudělal něco podobnýho už pjanda? Ten je akorát větší extrémista než já, tak z jeho pohledu armagedon už nastal
Honza: Od 6 do 16?! Tolik? Ses posral ne? V moderním světě přece stačí pracovat 4-6 hodin denně. Ideálně ještě mít zaplacenej už čas na cestě.
2.5T, 2x2.0TDI, 2,8DC incoming))
Ten "Ex" je guma, že mu není rovno a nevěřím, že má i tou Plzeňskou. Jeho vzletné výrazy nedávají žádný smysl, mluví zcela opačně, je totiž přepolovaný, jako většina největších myslitelů v Bluselské EU, kteří se denně předhánějí, kdo vymyslí větší pič.vinu, ale jen oni tomu říkají pokrok! Třeba věty - "Momentálně nemáme potřebu vyšší efektivity přesunu, ale potřebu chránit veřejný prostor." Dle velké většiny lidí je situace přesně opačná! Lidi se zdravým rozumem dobře ví, že minimálně polovina kamionů tu jezdí zcela zbytečně a to těmto zeleným mozkům vůbec nedochází, že se to dá řešit. A ochrana veřejného prostoru?? no co je to za ochranu, když jsme zcela vylidnili centra měst a to i pěší zony. Zbyly tu jen hospody, kavárny, drogerie, banky, pojišťovny a Vietnamci. Lidi jsme přesunuli na bývalé pole s ornou půdou, které jsme si zasrali půdu tisíci betonovými velko krabicemi na rozlohách mnoha km2, kde nekoupíte ani pořádný voňavý chleba ke tlačence. A další jeho výplod - "Auta už nezajímají, netáhnou a těch pár petrolheadů skončí stejně jako koňáci. Automotive v současné podobě je ve smrtelné agonii." Je to dle mě zase zcela opačně!(ono tito lidé to jinak ani neumí) Právě že auta nás táhnou, jako nikdy předtím. Jejich vybavení je na špičkové úrovni a dá se jimi zvládat i velké vzdálenosti bez větší únavy. Dokonce i zátěž pro životní prostředí se za ty roky vývoje dramaticky snížila a pořád se ve vývoji postupuje dál. No a co způsobilo zelené šílenství dementních šílenců sedících v EU všichni víme. Zcela ignorují postupný pokrok a vývoj tisíce výzkůmných pracovišť po celém světě, který by sám logicky určil "nenásilný" vývoj a nástup moderních technologií i alternativního pohonu. A tak kvůli řízenému nástupu EL.aut zkrachují zcela zbytečně desítky zavedených automobilek a v návaznosti firem pro ně dodávajících, což bude znamenat statisíce i miliony lidí, kteří přijdou o práci a super hlavičky v EU pro ně žádnou náhradu nevymysleli. Ano, automobilky nedostaly na výběr a mnohé budou ve smrtelné agonii.., ale jen kvůli takovým debilkům jako je "Ex", kterých je plná EU! Protože zcela záměrně řízený nástup jen El.aut je tak obrovským EKOLOGICKY doložitelným nesmyslem, až nad tím zůstává rozum stát!! Ex, dej si pár facek, třeba to pomůže a někde "po známosti" koupíš trochu zdravého rozumu!
Naposledy upravil(a) Maggic dne čtv 18 úno 11:15, celkem upraveno 1 x.
Kamaráde, kamion nejede zbytečně ani jeden. To si buď jistej, že ne.
Ale kdybys mi vysvětlil, jak to řešit, aby se jezdilo míň kamionama, tak mi pošli PM. Pro mě je to totiž brutální nákladová položka, kdybych mohl zboží k zákazníkům posílat třeba teleportem, dost by se mi ulevilo.
Ale kdybys mi vysvětlil, jak to řešit, aby se jezdilo míň kamionama, tak mi pošli PM. Pro mě je to totiž brutální nákladová položka, kdybych mohl zboží k zákazníkům posílat třeba teleportem, dost by se mi ulevilo.
Hele jo. Jeden náš "balík" má tak 750 kilo, ale šlo by to posílat po jednotlivých výrobcích, 10-12kg. To by po každý expedici vytvořilo už slušný hejno
Jo a teda na kamion se nám těch balíků vejde 13. To bysme už potřebovali nějaký menší letiště
Jo a teda na kamion se nám těch balíků vejde 13. To bysme už potřebovali nějaký menší letiště
Stepan - Možná mě zcela nechápeš, není to vůbec nic proti kamioňákům, kterých si naopak vážím, každý se chce něčím živit. Je to myšleno tak, že by šlo o zcela systémovou změnu založenou na zdravém rozumu a také velmi ochraňující životní prostředí. A když založenou na zdravém rozumu, tak v tom nemůže být diktát EU, která musí padnout. Třeba maso, doufám že si nemyslíš, že tak obrovské převozy jen tohoto zboží jsou nutné pro obživu Evropy? A můžeš tak postupovat dál, třeba zelenina. A zrovna toto jsou komodity, kterých jsme schopni sami pro sebe vyproduktovat daleko více a tím více šetřit planetu bez zbytečného převážení. Dá se o tom psát kniha..
Na co kniha? Stačí zrušit všechny dotace, cla, omezení... a trh bude vše řešit sice ne dokonale, ale 100x líp než dnešní fantasmagorické uspořádání EU (světa).
Snad si nemyslíš, že vepřovou kotletu jde vyrobit v Belgii a dovézt do Čech na pult za 99Kč/kg v normálním tržním prostředí.
Kniha se dá psát o tom jak to nefunguje a proč. To ano.
Snad si nemyslíš, že vepřovou kotletu jde vyrobit v Belgii a dovézt do Čech na pult za 99Kč/kg v normálním tržním prostředí.
Kniha se dá psát o tom jak to nefunguje a proč. To ano.