delphin píše:Já stejnou trasu absolvuji už 5. rok. Nejdřív Octavií III, pak Superbem a teď Kodiaqem. Vše 2.0 TDI. Nejpříjemnější na to byl ten Superb. Na dálnici hodně pomáhá automatická převodovka, adaptivní tempomat a bylo fajn mít i hlídání jízdy v pruzích a mrtvého úhlu. A pořádná světla.
Jen se divím, že tohle chceš absolvovat soukromým a ojetým autem. Nezdá se to, ale krom paliva jsou to podle auta 2 - 4 výměny oleje ročně, téměř jedna sada letních a jedna zimních gum... Máš to možnost aspoň dávat do nákladů na nějakou firmu? Za sebe jsem totiž počítal, že abych tohle byl schopen absolvovat za své bez služebního auta, musel by mi zaměstanavatel proti požadovanému platu přidat nejméně 40000 Kč v hrubém.
A jinak návrh na MB E-Klasse je podle mě velmi rozumný, volit tohle jako soukromé auto, sáhl bych po něm. Podle stylu jízdy klidně cokoli od E200 CDI až po šestiválec.
Já mám příspěvky od zaměstnavatele a jezdit budeme 2/4 lidi, jak kdy.. takže se toho nebojím. Olej zvládnu doma o víkendu sám a gumy no, to se pozná.. Styl jízdy mám spíš předpisový, lehce nad. Nejsem žádnej závodník a z hlediska úspory paliva/oleje budou čtyři válce určitě stačit..