Koronavirus

Volné diskuse na libovolná témata...
Odpovědět
jerry
Letec

Re: Koronavirus

Příspěvek od jerry »

řB: Já to pamatuju od 89 a v CZ jsme bohužel neměli jedinou opravdovou politickou charismatickou osobnost se schopností lídra. Zeman a Klaus se mnoha lidem zdáli charismatičtí, ale v reálu psychopati. Další plejáda Špidlů, Grossů, Nečasů, Topolánků, Sobotků mluví sama za sebe. A že by Fiala nebo Bartoš byli lídři, za kterými národ půjde? Mohou to být slušní lidé, ale nemají na to. Já tu teď pozoruju Merkel. Rád ji nemám, ale musím uznat, že přijde a lidi ji v krizi respektují. Jako svého času železnou lady Thatcher.

Srovnání je jasné. Pokud jsou opatření přibližně stejná a v D oproti CZ incidence nakažených 15 násobně vyšší. Jak je to možné? Navíc až do Vánoc jsem jezdil jednou za 2 týdny do CZ, tehdy to bylo za účelem návštěvy blízkých příbuzných možné. A viděl jsem, jak se lidé chovají na obou stranách hranice. Takže to srovnání fakt mám a pravidelné.
„Přidej výkon a budeš rychlý na rovinkách. Ale uber hmotnost a budeš rychlý všude.“ Colin Chapman.
GeneHawkins
Letec

Příspěvek od GeneHawkins »

řidičBOB píše:K té poslední větě se opět ptám - máš relevantní srovnání nebo jenom pocity??
Tak potom jedině že by si ten koronavirus zasednul speciálně na Česko, když to nebude lidma...
aikoN
Letec

Příspěvek od aikoN »

jerry píše:aikoN: A proč by byla případně odložená a zanedbaná péče? Znáš nějakou jinou příčinu než covid? A že by se to případné jarní zanedbání péče projevilo tak najednou v listopadu? A pokud nemohli být ošetřeni, tak proto, že se preventivní a neodkladná péče pozastavila. Doktoři měli totiž jinou práci. I teď jí mají a třeba kvůli tomu někdo umírá na něco jiného. Proto to v jiných zemích brzdí. A hlavně lidi se chovají daleko rozumněji.
Ano a otázkou pak je, zda je ono zatížení nemocnic autentické nebo z nějaké části uměle vytvořené skrz bonifikace nemocnic za covidové pacienty a privilegovanému přístupu k tomuto onemocnění obecně. Aneb, zda to není třeba tak, že s covidem na lůžku leží pacient s příznaky, se kterými by v případě jakéhokoliv jiného respiračního onemocnění ležel doma a nikoho by nezajímal. Pokud kvůli takovému přístupu umírají lidé z důvodu odložené péče a prevence, tak za to není zodpovědný Covid jako takový, nýbrž disproporční přístup společnosti, ne?
Rychlost zabíjí!
jerry
Letec

Příspěvek od jerry »

To už je fakt velká konspirace. Že by na JIP intubovali lidi, co by byli v pohodě doma? A o ta lůžka JIP jde. Já konspirace někdy rád, ale tohle je fakt nesmysl. Přece nebudeš jako Kikina, to si tě cením na víc ;)
„Přidej výkon a budeš rychlý na rovinkách. Ale uber hmotnost a budeš rychlý všude.“ Colin Chapman.
aikoN
Letec

Příspěvek od aikoN »

Nemyslím lidi na JIP, nýbrž celkové množství hospitalizovaných. A indicie na to jsou - i v mainstreamových médiích se objevují zprávy o hospitalizaci lidí jen z důvodu izolace nebo, že jsou nemocnice ekonomicky motivované, si covidové pacienty ponechat hospitalizované, ačkoliv již nemocniční péči nepotřebují, což může opět způsobovat umělé navyšování čísel a podobně.

https://www.idnes.cz/usti/zpravy/jiri-m ... ravy_mendl?

A všechny takové hospitalizace pak zbytečně odsávají personál, který by se jinak mohl věnovat něčemu jinému, než Covidu. Nemluvě o tom, že je to i voda na mlýn pro udržování zákazů (nemocnice jsou stále přetížené).
Rychlost zabíjí!
M.Z.
Letec

Příspěvek od M.Z. »

jerry píše:To už je fakt velká konspirace. Že by na JIP intubovali lidi, co by byli v pohodě doma? A o ta lůžka JIP jde. Já konspirace někdy rád, ale tohle je fakt nesmysl. Přece nebudeš jako Kikina, to si tě cením na víc ;)
Kde čteš, že píše něco o JIP?
GTS 992
KTM X-BOW GT
F-150 5,0 ROUSH
M2 MT
hoonring.cz
Coupe JCW KW3
Lachende Bestien
Letec

Příspěvek od Lachende Bestien »

Führer Makrel mezi "svými" tradičními Germány. :ymdaydream:
Obrázek
řidičBOB
Antiradar FAN
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od řidičBOB »

GeneHawkins píše:
řidičBOB píše:K té poslední větě se opět ptám - máš relevantní srovnání nebo jenom pocity??
Tak potom jedině že by si ten koronavirus zasednul speciálně na Česko, když to nebude lidma...
Jistě. A v létě na Itálii, Španělsko, atd. A jen tak líznul severské země...
No pain, no gain.
Vespa time \m/
řidičBOB
Antiradar FAN
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od řidičBOB »

jerry píše:To už je fakt velká konspirace. Že by na JIP intubovali lidi, co by byli v pohodě doma? A o ta lůžka JIP jde. Já konspirace někdy rád, ale tohle je fakt nesmysl. Přece nebudeš jako Kikina, to si tě cením na víc ;)
Tohle ti řekne každý, kdo dělá v nemocnici. Za Covid lůžko je prostě 60t od pojišťovny. Všichni jsou Covid. To není konspirace, to jsou obyčejné počty a ždímání pojišťoven.
No pain, no gain.
Vespa time \m/
honziss
Letec

Příspěvek od honziss »

Vikendova situace na horach: 1/3 lidi bezky, 1/3 lidi skialp, zbytek sankuje, skupinu vic jak 4 lidi moc videt neni, vetsinou to jsou rodiny kdo drzi pohromade.

Vybehl jsem z loucny smer halze a na prvnim rozcesti jsem byl treba 10 minut uplne sam, anic by vubec nekdo projel.

Tak fakt nevim jestli se tady koronaviru tak dari jak se rika /:)
R4...258k
R3...261k
EV...264k
Odpovědět