Duel kombíků

Poraďte a nechte si poradit s výběrem nového vozu.
cyxyc
Autoškolák

Re: Duel kombíků

Příspěvek od cyxyc »

Dal jsem na vaši radu a na ten autobazar kašlu. Recenze na netu si nejspíše píšou sami, protože od kamarádů z Budějovic jsem se dozvěděl, že mezi místními moc dobrou pověst nemá.
Během hledání oktávek, golfů a leonů jsem na bazoši narazil ještě na tohohle fiata tpio kombi.
Co na to říkáte? LPG jsem si vždycky chtěl zkusit. Bohužel o tomhle autě toho na netu moc není.
https://auto.bazos.cz/inzerat/131535754 ... kw-lpg.php
petr_riha
Letec

Příspěvek od petr_riha »

Tak za prvé, hodnotit auto podle odřených disků mi přijde hloupé. Nemusí to vypovídat ani nic o podvozku, jak píše kolega, prostě někdo neuměl parkovat. Nebo taky ne.

Za druhé, u korejců se ti nelíbil interiér, začal bych tím, že by se na nějaké Tipo podíval a pak řešil, jestli jo nebo ne.

Za třetí, koupit si LPG jen kvůli tomu, že "jsem si ho chtěl vždycky vyzkoušet" je hloupý důvod. Jezdíš levněji, ale jsi omezený čerpacími místy (i v zahraničí), jsi omezený podzemkami, atd. To že jezdím za polovic, by to u mně nevyvážilo, ale třeba to máš jinak.
2024: Audi A5 Sportback S line 45 TFSI, 195kW
2019: VW Tiguan Highline R-Line 2.0 BiTDI, 176kW
2016: Audi A6 Avant 2.0 TDi, 140kW
cyxyc
Autoškolák

Příspěvek od cyxyc »

Nedalo mi to a vzal jsem tu octavii jeste na konzontrolurolu do autorizovaneho servisu, protoze se mi proste libi. Navic prodejce nabidl sadu alu kol a gum jako bonus a nabidl dobrou cenu za auto na protiucet.

Nicmene v autorizaku mi rekli, ze auto je duch. V systemu o nem nemeli zadne zaznamy o navstevach servisu atd. Dokonce i kdyz auto bylo ocividne nejak tuknute (zvysena vrstva laku na narazniku, oba blatniky, obe predni dvere), nemelo zaznam o nehode. V servisce jen dva zapisy z 30 000 a 50 000 km. Carvertical a cebia taky nenasly vubec nic.

Takze se ted ve me bije to ze se mi to auto hodne libi (ten RS naraznik a vybava) ale rozum rika ze by to byl risk.
(tu kosmetiku na kterou jsem si stezoval celkem uspesne rozlestili).

A jeste jeden poznatek k samotnemu bazaru. Preatoze ma vsude jen skvele hodnoceni, pripadal jsem si jako v reportazi o Ackach. Cekani na prodejce, kecy o garanci kilometru ("nemuzeme vam je dokazat ale garantujeme je protoze nam je garantuje ta aukce kde jsme auto koupili takze to musi byt pravda"), natlak typu "pokud to dneska nekoupite tak pres vikend to urcite nekdo vezme" atd.

edit: jeste otazka. je normalni, ze pri cca 4000 otackach je (nejspise z turba) slyset takovy šelestive huceni?
jerry
Letec

Příspěvek od jerry »

Odpověděl jsi si sám. Nebrat, nebrat, nebrat.
„Přidej výkon a budeš rychlý na rovinkách. Ale uber hmotnost a budeš rychlý všude.“ Colin Chapman.
970ka
Mistr volantu
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od 970ka »

Kupuji auta už jen z Německých aukcí a to jen z důvodu,že k autu dostanu vždy plnou historii,takže tohle je nějaké divné.
Carrera S ,Tesla 3 Highland Performance,Audi Q3 TSi, MB SL Cabrio,MB Sprinter, atd ...
koblih69
Dítě v autě

Příspěvek od koblih69 »

S tou i30 s tímhle motorem jsem najezdil spoustu km než jsem ji vyměnil za i40. Teď mám OIII FL a stříhám metr aby už byl toho trápení konec (3. rok operáku končí za 2 měsíce - jupí). U auta za 3/4 mil. si představuju poněkud jinou spolehlivost a komfort jízdy. Komfort, hlučnost, spotřeba... je u i30 o parník lepší. A po své tříleté zkušenosti s Oktávkou i spolehlivost (a to já mám 2.0/DSG...). Musím říct, že za posledních cca 15 let jsem nebyl z žádného auta tak zklamaný jako z OIII. Pokud tedy vybíráš mezi těmito 2 auty tak vůbec není co řešit.

To Tipo není vůbec špatná volba, máme různé Fiaty jako 2. auto pro manželku mnoho let. Poprvé to chtělo trochu odvahy (většina lidí, kteří vůbec netuší, FIAT haní) a když jsem po letech pochopil, že jsou to velmi spolehlivá auta, tak jsem si je oblíbil.
M.Z.
Letec

Příspěvek od M.Z. »

Teď sis tak trošku zapřeháněl, co?
GTS 992
KTM X-BOW GT
F-150 5,0 ROUSH
M2 MT
hoonring.cz
Coupe JCW KW3
Maggic
Řidič začátečník

Příspěvek od Maggic »

Jak ti radí výše, vyber si úplně jiné vozy!! Nebral bych ani jeden.
Odpovědět