Já popravdě nikdy nezkoumal, jestli jsem se s někým C+ setkal nebo ne. V říjnu jsem na sobě pozoroval symptomy a zůstal jsem pro jistotu měsíc doma. Žena nic, dítě taky ne. A to jsme byli spolu 24/7. BTW: když narážíš na to, že ne všichni si to mohou dovolit, tak milý stát mi dodnes nezaplatil nemocenskou. Ono když naprosto nefunguje podpora státu, tak nelze očekávat od lidu, že k tomu bude přistupovat diametrálně jinak.honziss píše:V mem pripade (4x nekolika hodinovy pobyt s pcr+ osobou, vzdy nahlaseny na hygienu) nikdo nikdy netrasoval a erouska taky nic.
Sam jsem zustal doma, nejel skolit 30-40 lidi ten tyden, neposlal dite do skolky a jeste jsem musel presvedcovat mudr at me posle na testy.
Jenze ne vsichni si muzou ten luxus jentak zustat doma dovolit, prave v tech pripadech ma nastoupit hygiena, karantenu naridit a mudr vypsat nemocenskou.
Dalsi vec je brutalni casova prodleva (vim z meho okoli o rozptylu 1-5 dni) kdy hygiena (kdyz uz) kontaktuje..
Sorry, ale takhle ja si fungujici trasovani nepredstavuju.
Koronavirus
- řidičBOB
- Antiradar FAN
- Kontaktovat uživatele:
Re: Koronavirus
No pain, no gain.
Vespa time
Vespa time
Když to začalo a měli jsme prvního co byl C+ tak to od něj nikho nechytil. Ani my co jsme s ním byli cely den v kanclu. Ani ti co s nim byly hodiny na poradě atd.. Můj šéf to měl, popsal to jako klasickou rýmu. Šéf jiného oddělení zase chytil takovou verzi, že říkal mě měl půl dne křeče, těžko se mu dýchalo, horečky..
Kamarád z jiné firmy říká, že do práce chodí. Roušky v práci nenosí, mají open space, a vždy to někdo z kolektivu měl. A nikdy to ale nechytli všichni naráz. Jednou to měl Petr, pak Pavel, potom holka z recepce.. atd. Jak tichá pošta, ale nikdy, že by lehla firma.
Od přítelkyně kolegyně: jedna chodí pomalu ve skafandru a chytla to. Druhá max rouška a nechytla to.
To je jak z básníku: a co myslíte? Měl ho tam? Neměl! A pak se v tom vyznejte.
ad rouška = já jí nosím tak jak se má, ale to neznamená, že věřím, že by nějaký kus hadru tomuhle zabránil. Když by to tak bylo, tak ta čísla po světě (a u nás) nejsou taková. Takže to asi nefunguje. Na svém názoru, že se v první řadě měly nakoupit respirátory pro IZS + seniory místo plošného zavření továren, se zatím nic nemění.
Kamarád z jiné firmy říká, že do práce chodí. Roušky v práci nenosí, mají open space, a vždy to někdo z kolektivu měl. A nikdy to ale nechytli všichni naráz. Jednou to měl Petr, pak Pavel, potom holka z recepce.. atd. Jak tichá pošta, ale nikdy, že by lehla firma.
Od přítelkyně kolegyně: jedna chodí pomalu ve skafandru a chytla to. Druhá max rouška a nechytla to.
To je jak z básníku: a co myslíte? Měl ho tam? Neměl! A pak se v tom vyznejte.
ad rouška = já jí nosím tak jak se má, ale to neznamená, že věřím, že by nějaký kus hadru tomuhle zabránil. Když by to tak bylo, tak ta čísla po světě (a u nás) nejsou taková. Takže to asi nefunguje. Na svém názoru, že se v první řadě měly nakoupit respirátory pro IZS + seniory místo plošného zavření továren, se zatím nic nemění.
- Lachende Bestien
- Letec
Je fakt nepochopitelné, že už dávno nevymřeli všichni zástupci nikdy neočkovaných složitějších živočišných druhů "divoce" žijících zvířat kvůli těch příšerně vražedných nanovrahů z řad všudypřítomných teroristických bakterií a virů.
Opravdu nevysvětlitelná záhada.
To by takhle nešlo, aby ty extrémistické kriminálnické přírodní zákony nepodléhaly vůli nejmocnějších pánů tvorstva!
Vakcíny do každé netopýří jeskyně! Ale bacha na Batmana.
Opravdu nevysvětlitelná záhada.
To by takhle nešlo, aby ty extrémistické kriminálnické přírodní zákony nepodléhaly vůli nejmocnějších pánů tvorstva!
Vakcíny do každé netopýří jeskyně! Ale bacha na Batmana.
- řidičBOB
- Antiradar FAN
- Kontaktovat uživatele:
Btw: pokud paní Monika bude vesele cestovat (t.č. Dubaj), tak jsem se svou rouškou, po dohodě na jednání sundanou, úplně v klidu. Ale úplně.
No pain, no gain.
Vespa time
Vespa time
- GeneHawkins
- Letec
Hlavně když je na co se vymluvit...
Dyť má pravdu.
Kdyby se koronafýýýrus masivně umíralo, a lidi se báli, tak by se chránili i sami od sebe.
Nebo kdyby předseda vlády a ta jeho parta vystoupila a řekla, že prostě moc neví co a jak, tak žádají lidi o spolupráci und wir schaffen das, ekonomický ztráty vykompenzovali a slušně poděkovali, tak by jim třeba lidi šli taky víc naproti.
No hele ale když vim, že denně potkám desítky lidí, spousta z nich to už prokazatelně měla a přitom mně je posledních pár let blbě akorát když to přeženu s chlastem, statisticky vidím že těch co mají průběh "horší" než je nějaká silnější chřipka, je úplnej zlomek a do toho si v novinách každej den přečtu, jak na to naše novodobá šlechta úplně prcá a vždycky určí nového viníka... No tak sorry. Necítím potřebu chránit sebe a necítím potřebu dodržovat jejich opatření.
Protože to očividně na tu epidemii jako takovou nemá vliv. Viz jiné státy
A taky mi stojí jeden kšeft, kdy mi pán slíbil, že to přijedem podepsat až bude PES ve čtyřce, že jinak ho korporát nepustí. A PES už ve čtyřce kurva je, akorát Blatnej odmítá dodržovat vlastní tabulku. Zmrd
...
V nedávné době na blíže neurčeném místě se sešla naše širší familie za účelem oslavy narozenin nejmladšího člena klanu. No o dodržování nařízení se nebudem bavit, mrk mrk. Byl tam i jeden vzdálenej příbuznej, t.č. relativně vysokej státní funkcionář. A on vykládal, jak je to hrozný, že prostě když to nedodržujou ty nahoře, tak jakej to dává příklad těm lidem dole a šicko hrůza.
No tak jsem se ptal, jestli on sám jde dobrým příkladem. Říkal, ve vší vážnosti, že jo, že se snaží.
Kdyby se koronafýýýrus masivně umíralo, a lidi se báli, tak by se chránili i sami od sebe.
Nebo kdyby předseda vlády a ta jeho parta vystoupila a řekla, že prostě moc neví co a jak, tak žádají lidi o spolupráci und wir schaffen das, ekonomický ztráty vykompenzovali a slušně poděkovali, tak by jim třeba lidi šli taky víc naproti.
No hele ale když vim, že denně potkám desítky lidí, spousta z nich to už prokazatelně měla a přitom mně je posledních pár let blbě akorát když to přeženu s chlastem, statisticky vidím že těch co mají průběh "horší" než je nějaká silnější chřipka, je úplnej zlomek a do toho si v novinách každej den přečtu, jak na to naše novodobá šlechta úplně prcá a vždycky určí nového viníka... No tak sorry. Necítím potřebu chránit sebe a necítím potřebu dodržovat jejich opatření.
Protože to očividně na tu epidemii jako takovou nemá vliv. Viz jiné státy
A taky mi stojí jeden kšeft, kdy mi pán slíbil, že to přijedem podepsat až bude PES ve čtyřce, že jinak ho korporát nepustí. A PES už ve čtyřce kurva je, akorát Blatnej odmítá dodržovat vlastní tabulku. Zmrd
...
V nedávné době na blíže neurčeném místě se sešla naše širší familie za účelem oslavy narozenin nejmladšího člena klanu. No o dodržování nařízení se nebudem bavit, mrk mrk. Byl tam i jeden vzdálenej příbuznej, t.č. relativně vysokej státní funkcionář. A on vykládal, jak je to hrozný, že prostě když to nedodržujou ty nahoře, tak jakej to dává příklad těm lidem dole a šicko hrůza.
No tak jsem se ptal, jestli on sám jde dobrým příkladem. Říkal, ve vší vážnosti, že jo, že se snaží.
2.5T, 2x2.0TDI, 2,8DC incoming))
Pro me jsou odrazem reality vsechny ty provozy mensich a strednich firem kam jezdim a kde se musi makat aby bylo na chleba. Tam se podobny situace resej pragmaticky a aspon se spetkou zdravyho rozumu.
Takze rousky se nosej vetsinou na krku a nasazujou kdyz je vic lidi spolu na malym place. Ruce se stale podavaj, ale vic mejou. Navstevy, kdyz jedou resit neco smysluplnyho, nejsou problem, atd...
Takze rousky se nosej vetsinou na krku a nasazujou kdyz je vic lidi spolu na malym place. Ruce se stale podavaj, ale vic mejou. Navstevy, kdyz jedou resit neco smysluplnyho, nejsou problem, atd...
R4...258k
R3...261k
EV...264k
R3...261k
EV...264k
- řidičBOB
- Antiradar FAN
- Kontaktovat uživatele:
honziss: vnímám to stejně. A i u nás ve firmě, kde je na základně 12-15 lidí, to děláme stejně. A funguje to. Nikdo nám nemusí nic nařizovat a chováme se tak, abychom nějak fungovali a zároveň se nechovali rizikově.
Btw: když tohle myslí vážně člověk s diplomem s medicíny...nebo jestli se fakt ti lidé domnívají, že ostatní jsou úplní kreténi
https://www.novinky.cz/domaci/clanek/na ... a-40349761
Btw: když tohle myslí vážně člověk s diplomem s medicíny...nebo jestli se fakt ti lidé domnívají, že ostatní jsou úplní kreténi
https://www.novinky.cz/domaci/clanek/na ... a-40349761
No pain, no gain.
Vespa time
Vespa time
Ja vcera poslouchal rozhovor s nejakym docentem co testuje fitracni materialy. Rikal, ze zavadet fpp2 je totalni nesmysl, protoze letici vir projde prakticky cimkoliv vzhledem ke sve velikosti. Popisoval metodu testovani fpp2 aby to vysvetlil a zaver byl takovy, ze spravne nasazena rouska bude v realu ucinejsi nez fpp2, protoze ten proste nemas sanci nasadit (a utesnit) tak dobre jako beznou rousku. A zduraznil, ze to je ucinne reseni hlavne pro ty, co vir nevedomky siri. Vysvetlil to asi za 10 minut, tak ze by to pochopilo i maly dite.
Jeste doplnim, ze ty doma usity rousky ze starych prosteradel pak sice hure filtruji, ale soucasne daleko lepe tesni nez rousky jednorazove...
Jeste doplnim, ze ty doma usity rousky ze starych prosteradel pak sice hure filtruji, ale soucasne daleko lepe tesni nez rousky jednorazove...
R4...258k
R3...261k
EV...264k
R3...261k
EV...264k