Ne, Němec nejsem. Před lety jsem si udělal rodokmen do 5.kolena a z různých větví jsem vlastně Čech, Němec, Rakušan a Ital ze severu. Tak to má u nás ve střední Evropě asi plno jiných, jen o tom nevířidičBOB píše:ale, ale... Jsi už teď jakože Němec a potřebuješ si kopnout nebo o co jde? že se najde promile (možná ani tolik ne) lidí, kteří něco nedodržují, je to hned špatná vizitka Čechů? Že 99,9% dodržuje opatření v nastavené míře, to chápu, že se nehodí to TV novin nebo o tom napsat článek. Takže se dočteme o tom promile, které nedodržuje a které na situaci nemá prakticky žádný vliv. Stejně, jako nás krmí čísly o počtu mrtvých, nakažených, atd. Čísla z opačné strany nikoho nezajímají.jerry píše:Výsledek "českého boje za svobodu" může být totální uzávěra Česka v rámci Evropy s pořádnými ekonomickými důsledky. Ale nebudeme přece ovce, že?
A co PL? To jsou taky Švejkové? Nebo se nechovají jako ovce a bude taky uzávěra do té milované Evropy?
Rád si klidně kopnu, pokud se mi něco nelíbí. A to všude. V minulosti by jsi i tady našel moji kritiku na servilnost Němců vůči uprchlíkům, na jejich podvody s auty. Proč bych nekritizoval chování některých Čechů, když mám v Česku hlavní bydlení a rodinu?
Souhlasím s tebou, že v Itálii se vše dodržuje podstatně víc, než si lidé u nás myslí. I když pravda je, že tím myslím sever, jih neznám. Ale mám s Italy lepší zkušenost než s Rakušany.
Pokud dodržuje opatření 90% lidí a 10% ne, tak i to stačí, aby se infekce šířila více než jinde. A náš problém není, že máme těch 10%, ale že je policie neumí srovnat. Vždy a všude budou procenta lidí, na které platí jen bič. Včerejší demo bez rozestupů a roušek a s posíláním do plynu by jinde rozehnala policie.