Koronavirus

Volné diskuse na libovolná témata...
Odpovědět
jerry
Letec

Re: Koronavirus

Příspěvek od jerry »

řidičBOB píše:
jerry píše:Výsledek "českého boje za svobodu" může být totální uzávěra Česka v rámci Evropy s pořádnými ekonomickými důsledky. Ale nebudeme přece ovce, že?
ale, ale... Jsi už teď jakože Němec a potřebuješ si kopnout nebo o co jde? že se najde promile (možná ani tolik ne) lidí, kteří něco nedodržují, je to hned špatná vizitka Čechů? Že 99,9% dodržuje opatření v nastavené míře, to chápu, že se nehodí to TV novin nebo o tom napsat článek. Takže se dočteme o tom promile, které nedodržuje a které na situaci nemá prakticky žádný vliv. Stejně, jako nás krmí čísly o počtu mrtvých, nakažených, atd. Čísla z opačné strany nikoho nezajímají.
A co PL? To jsou taky Švejkové? Nebo se nechovají jako ovce a bude taky uzávěra do té milované Evropy?
Ne, Němec nejsem. Před lety jsem si udělal rodokmen do 5.kolena a z různých větví jsem vlastně Čech, Němec, Rakušan a Ital ze severu. Tak to má u nás ve střední Evropě asi plno jiných, jen o tom neví :D

Rád si klidně kopnu, pokud se mi něco nelíbí. A to všude. V minulosti by jsi i tady našel moji kritiku na servilnost Němců vůči uprchlíkům, na jejich podvody s auty. Proč bych nekritizoval chování některých Čechů, když mám v Česku hlavní bydlení a rodinu?

Souhlasím s tebou, že v Itálii se vše dodržuje podstatně víc, než si lidé u nás myslí. I když pravda je, že tím myslím sever, jih neznám. Ale mám s Italy lepší zkušenost než s Rakušany.

Pokud dodržuje opatření 90% lidí a 10% ne, tak i to stačí, aby se infekce šířila více než jinde. A náš problém není, že máme těch 10%, ale že je policie neumí srovnat. Vždy a všude budou procenta lidí, na které platí jen bič. Včerejší demo bez rozestupů a roušek a s posíláním do plynu by jinde rozehnala policie.
„Přidej výkon a budeš rychlý na rovinkách. Ale uber hmotnost a budeš rychlý všude.“ Colin Chapman.
jerry
Letec

Příspěvek od jerry »

Stepan píše:Proč staví ČR na svoje (naše) náklady testovací stany a proplácí testy pendlerum, které po nich chce Německo?
Protože pendleři utrácí svoje příjmy v Čechách. Tedy DPH a spotřební daň má Česko. I komunisté věděli, že jim Gott a spol. přivážejí prachy, tak jim nechali volnost.
„Přidej výkon a budeš rychlý na rovinkách. Ale uber hmotnost a budeš rychlý všude.“ Colin Chapman.
Stepan
Letec

Příspěvek od Stepan »

Aha a proč my máme nést náklady na požadavky které vznesli Němci, pro ochranu Němců?
2.5T, 2x2.0TDI, 2,8DC incoming))
řidičBOB
Antiradar FAN
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od řidičBOB »

Honza42 píše:Chtěl bych vidět jednání kde mají účastníci hodinu nasazený respirátor. Nasazený = pevně celoobvodově těsnící a na nose vytvarovaný a též těsně namáčknutý. Krom jiného se v tom nedá mluvit, pouze řvát. Když se mluvit dá a je to slyšet, tak je blbě nasazený.
Já psal něco o respirátoru? Nevzpomínám si...
Chápu, že na mne startuješ jako čertík z krabičky, ale asi smolík, geronte.
No pain, no gain.
Vespa time \m/
řidičBOB
Antiradar FAN
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od řidičBOB »

jerry: s posledním odstavcem nesouhlasím. Ty procenta nekolidují s oficiálním číslem, že když se naočkuje 70%, tak vir se prakticky přestane šířit. I kdyby tomu tak nebylo, tak by byla otázka, jak se těch 10% nedodržovačů chová. Jestli si zejedou zalyžovat a jinak jsou celý týden na HO, tak je jejich počínání naprosto neškodné.
No pain, no gain.
Vespa time \m/
GeneHawkins
Letec

Příspěvek od GeneHawkins »

řidičBOB píše:
GeneHawkins píše:"Po dohodě se sundavají"!
=))
Co je na tom divného? Když jsem na jednání a protistrana se zeptá, zda trváme na roušce (ono mít jí hodinu nebo víc vkuse na držce, není nic zdravého), tak já z sebe říkám, že mi to nevadí. Je to moje rozhodnutí a jelikož mám OP, podle toho s tím nakládám dál. Že tobě masáž v tv a novinách vygumovala prostor, kde obvykle bývá mozek, není můj problém.
U tebe na tom není nic divného, u tebe to nepřekvapuje.
Akorát je to nezákonné a kvůli tobě a tobě podobným máme zavřené hospody a vleky...
řidičBOB
Antiradar FAN
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od řidičBOB »

To víš, že jo :-)
No pain, no gain.
Vespa time \m/
Honza42
Letec

Příspěvek od Honza42 »

řidičBOB píše:
Honza42 píše:Chtěl bych vidět jednání kde mají účastníci hodinu nasazený respirátor. Nasazený = pevně celoobvodově těsnící a na nose vytvarovaný a též těsně namáčknutý. Krom jiného se v tom nedá mluvit, pouze řvát. Když se mluvit dá a je to slyšet, tak je blbě nasazený.
Já psal něco o respirátoru? Nevzpomínám si...
Chápu, že na mne startuješ jako čertík z krabičky, ale asi smolík, geronte.
Ne, nestartuju na Tebe. Jen jsem vyjádřil svůj názor, že není divu, že na jednáních to skončí nebo rovnou začne s rouškou či respirátorem na půl žerdi nebo dole.

Tvé vulgární oslovování diskutujících je Tvoje vizitka.
jerry
Letec

Příspěvek od jerry »

Stepan píše:Aha a proč my máme nést náklady na požadavky které vznesli Němci, pro ochranu Němců?
Nevím, nejsem pendler, ani nejsem v Německu pracovně. Potřebují se obě strany navzájem, tak asi chtějí nějak řešit společně problém. Jinak si myslím, že kdyby se zítra zavřela čára natvrdo (obchod, pendleři, výrobky), tak Němci zaúpí, ale nás to položí. A jako malej národ těžko můžeme tlačit na pilu. Zvlášť když jsme se dostali do takové ekonomické závislosti. Tuto závislost a rozpínavost západního kapitálu, který ždímá východní pracovní sílu, jsem vždy kritizoval.
M.Z.
Letec

Příspěvek od M.Z. »

GTS 992
KTM X-BOW GT
F-150 5,0 ROUSH
M2 MT
hoonring.cz
Coupe JCW KW3
Odpovědět